Cookies med chokoladeknapper
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
GoCook ambassadør, Micki Cheng, har lavet disse lækre cookies med chokoladeknapper.
Mickis tip: Lad dem køle af, når de er kommet ud af ovnen, så bliver de bedst.
Opskriften giver cirka 18 cookies.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 1046 kJ / 250 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 42 %
- Heraf mættet fedt: 14 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 150 g. blødt smør
- 100 g. brun farin
- 130 g. sukker
- 1 æg
- 220 g. mel
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 100 g. chokolade
- 150 g. chokoladeknapper
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skarp kniv
- 1 sæt måleskeer
- 2 store skåle
- 1 elpisker
- 1 kop
- 1 si
- 1 skærebræt
- 1 brødkniv
- 1 røreske
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 150 g. blødt smør
- 100 g. brun farin
- 130 g. sukker
- 1 æg
- 220 g. mel
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 100 g. chokolade
- 150 g. chokoladeknapper
- Trin 3 af 11
Kom blødt smør, brun farin og sukker i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk i næsten 5 minutter.
- 150 g. blødt smør
- 100 g. brun farin
- 130 g. sukker
- Trin 4 af 11
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i smørblandingen. Pisk igen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- 1 æg
- Trin 5 af 11
Tag en ny skål, og bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den.
- 220 g. mel
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 11
Sigt mel-blandingen over i skålen med sukker, smør og æg. Rør det hele sammen.
- Trin 7 af 11
Hak chokoladen groft med en brødkniv. Ælt den hakkede chokolade og chokoladeknapperne ind i dejen.
- 100 g. chokolade
- 150 g. chokoladeknapper
- Trin 8 af 11
Hvis du har god tid, så sæt dejen på køl. Ellers hop videre til næste trin.
- Trin 9 af 11
Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på to bageplader.
- Trin 10 af 11
Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (cirka 2 spiseskeer). Læg dem på bagepladen. Læg højst 6-9 cookies på den samme bageplade, og lav god afstand imellem dem. De flyder meget ud.
- Trin 11 af 11
Bag dine cookies i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook ambassadør, Micki Cheng, har lavet disse lækre cookies med chokoladeknapper.
Mickis tip: Lad dem køle af, når de er kommet ud af ovnen, så bliver de bedst.
Opskriften giver cirka 18 cookies.
Du skal bruge
Ingredienser
- 150 g. blødt smør
- 100 g. brun farin
- 130 g. sukker
- 1 æg
- 220 g. mel
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 100 g. chokolade
- 150 g. chokoladeknapper
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skarp kniv
- 1 sæt måleskeer
- 2 store skåle
- 1 elpisker
- 1 kop
- 1 si
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 røreske
- 1 bageplade
- Bagepapir
- 1 bagerist
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kom blødt smør, brun farin og sukker i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk i næsten 5 minutter.
- Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i smørblandingen. Pisk igen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
- Tag en ny skål, og bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den.
- Sigt mel-blandingen over i skålen med sukker, smør og æg. Rør det hele sammen.
- Hak chokoladen groft med en brødkniv. Ælt den hakkede chokolade og chokoladeknapperne ind i dejen.
- Hvis du har god tid, så sæt dejen på køl. Ellers hop videre til næste trin.
- Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på to bageplader.
- Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (cirka 2 spiseskeer). Læg dem på bagepladen. Læg højst 6-9 cookies på den samme bageplade, og lav god afstand imellem dem. De flyder meget ud.
- Bag dine cookies i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
-