Cookies med chokoladeknapper

Cookies med chokoladeknapper

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook ambassadør, Micki Cheng, har lavet disse lækre cookies med chokoladeknapper.

        Mickis tip: Lad dem køle af, når de er kommet ud af ovnen, så bliver de bedst.

        Opskriften giver cirka 18 cookies.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1046 kJ / 250 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt: 14 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 150 g. blødt smør
        • 100 g. brun farin
        • 130 g. sukker
        • 1 æg
        • 220 g. mel
        • ½ tsk. natron
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • ½ tsk. salt
        • 100 g. chokolade
        • 150 g. chokoladeknapper
      • Trin 3 af 11

        Kom blødt smør, brun farin og sukker i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk i næsten 5 minutter.

        • 150 g. blødt smør
        • 100 g. brun farin
        • 130 g. sukker
      • Trin 4 af 11

        Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i smørblandingen. Pisk igen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

        • 1 æg
      • Trin 5 af 11

        Tag en ny skål, og bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den.

        • 220 g. mel
        • ½ tsk. natron
        • 1 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. vaniljesukker
        • ½ tsk. salt
      • Trin 6 af 11

        Sigt mel-blandingen over i skålen med sukker, smør og æg. Rør det hele sammen.

      • Trin 7 af 11

        Hak chokoladen groft med en brødkniv. Ælt den hakkede chokolade og chokoladeknapperne ind i dejen.

        • 100 g. chokolade
        • 150 g. chokoladeknapper
      • Trin 8 af 11

        Hvis du har god tid, så sæt dejen på køl. Ellers hop videre til næste trin.

      • Trin 9 af 11

        Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 10 af 11

        Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (cirka 2 spiseskeer). Læg dem på bagepladen. Læg højst 6-9 cookies på den samme bageplade, og lav god afstand imellem dem. De flyder meget ud.

      • Trin 11 af 11

        Bag dine cookies i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook ambassadør, Micki Cheng, har lavet disse lækre cookies med chokoladeknapper.

        Mickis tip: Lad dem køle af, når de er kommet ud af ovnen, så bliver de bedst.

        Opskriften giver cirka 18 cookies.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 150 g. blødt smør
          • 100 g. brun farin
          • 130 g. sukker
          • 1 æg
          • 220 g. mel
          • ½ tsk. natron
          • 1 tsk. bagepulver
          • 2 tsk. vaniljesukker
          • ½ tsk. salt
          • 100 g. chokolade
          • 150 g. chokoladeknapper

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 sæt måleskeer
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 kop
          • 1 si
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 røreske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom blødt smør, brun farin og sukker i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør. Pisk det hele sammen med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Pisk i næsten 5 minutter.
          4. Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i smørblandingen. Pisk igen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
          5. Tag en ny skål, og bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i den.
          6. Sigt mel-blandingen over i skålen med sukker, smør og æg. Rør det hele sammen.
          7. Hak chokoladen groft med en brødkniv. Ælt den hakkede chokolade og chokoladeknapperne ind i dejen.
          8. Hvis du har god tid, så sæt dejen på køl. Ellers hop videre til næste trin.
          9. Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på to bageplader.
          10. Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde (cirka 2 spiseskeer). Læg dem på bagepladen. Læg højst 6-9 cookies på den samme bageplade, og lav god afstand imellem dem. De flyder meget ud.
          11. Bag dine cookies i 10-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.