Cannelloni med kødsovs

Cannelloni med kødsovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 32

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 32

        Find alle ingredienserne frem.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør

        Kødsovs med rodfrugter:

        • 1 spsk. olivenolie
        • ½ løg
        • 200 g. hakket oksekød
        • 1-2 fed hvidløg
        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ½ spsk. vineddike eller tomatpuré
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
        • Evt. lidt vand

        Bechamelsovs (mælkesovs):

        • 10 g. smør
        • 2 spsk. hvedemel
        • ½ dl. vand
        • ¼ l mælk
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

        Drys:

        • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

        Tilbehør: 

        • Brød 
        • Grøn salat
      • Trin 3 af 32

        Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 4 af 32

        Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

        • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
        • 1-2 gulerødder
      • Trin 5 af 32

        Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

      • Trin 6 af 32

        Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

        • 1-2 fed hvidløg
      • Trin 7 af 32

        Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater.

      • Trin 8 af 32

        Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olivenolie
      • Trin 9 af 32

        Kom kødet i gryden, og rør rundt.

        • 200 g. hakket oksekød
      • Trin 10 af 32

        Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

      • Trin 11 af 32

        Kom basilikum eller timian i.

        • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
      • Trin 12 af 32

        Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

      • Trin 13 af 32

        Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

      • Trin 14 af 32

        Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

        • ½ spsk. vineddike eller tomatpuré
        • ½ tsk. groft salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 32

        Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 10 g. smør
      • Trin 16 af 32

        Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.

        • 2 spsk. hvedemel
      • Trin 17 af 32

        Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

        • ¼ l mælk
      • Trin 18 af 32

        Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

        • ½ dl. vand
      • Trin 19 af 32

        Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

      • Trin 20 af 32

        Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fint revet muskatnød
      • Trin 21 af 32

        Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ¾ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 22 af 32

        Smag bechamelsovsen til med salt og peber.

      • Trin 23 af 32

        Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

      • Trin 24 af 32

        Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.

        • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
      • Trin 25 af 32

        Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

      • Trin 26 af 32

        Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

      • Trin 27 af 32

        Sæt en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 28 af 32

        Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

      • Trin 29 af 32

        Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.

      • Trin 30 af 32

        Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

      • Trin 31 af 32

        Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

      • Trin 32 af 32

        Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.

        • Brød 
        • Grøn salat
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

          Kødsovs med rodfrugter:

          • 1 spsk. olivenolie
          • ½ løg
          • 200 g. hakket oksekød
          • 1-2 fed hvidløg
          • ¼ knoldselleri eller 1-2 persillerødder
          • 1-2 gulerødder
          • 1 tsk. tørret basilikum eller timian
          • 1 dåse hakkede tomater
          • ½ spsk. vineddike eller tomatpuré
          • ½ tsk. groft salt
          • 1 knivspids peber
          • Evt. lidt vand

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • 10 g. smør
          • 2 spsk. hvedemel
          • ½ dl. vand
          • ¼ l mælk
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ¾ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

          Tilbehør: 

          • Brød 
          • Grøn salat

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 dåseåbner
          • 1 mellem gryde
          • 2 små gryder
          • 1 grydelåg
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
          • 1 bagerist
          • 1 bordskåner

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
          5. Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
          7. Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater.
          8. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
          9. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
          10. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
          11. Kom basilikum eller timian i.
          12. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
          13. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
          14. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
          15. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          16. Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.
          17. Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
          18. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
          19. Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
          20. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.
          21. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          22. Smag bechamelsovsen til med salt og peber.
          23. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
          24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.
          25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
          26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
          27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
          28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
          29. Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.
          30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
          31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
          32. Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 32

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 32

            Find alle ingredienserne frem.

            • 200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør

            Kødsovs med rodfrugter:

            • 2 spsk. olivenolie
            • 1 løg
            • 400 g. hakket oksekød
            • 2-3 fed hvidløg
            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
            • 1 dåse hakkede tomater
            • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
            • 1 spsk. vineddike eller tomatpuré
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber

            Bechamelsovs (mælkesovs):

            • 20 g. smør
            • 4 spsk. hvedemel 
            • ½ dl. vand
            • ½ l mælk
            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød

            Drys:

            • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

            Tilbehør: 

            • 1 flutes 
            • Grøn salat 
          • Trin 3 af 32

            Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 4 af 32

            Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

            • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
            • 3-4 gulerødder
          • Trin 5 af 32

            Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

          • Trin 6 af 32

            Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

            • 2-3 fed hvidløg
          • Trin 7 af 32

            Åben dåsen eller brikken med hakkede tomater.

            • 1 dåse hakkede tomater
          • Trin 8 af 32

            Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olivenolie
          • Trin 9 af 32

            Kom kødet i gryden, og rør rundt.

            • 400 g. hakket oksekød
          • Trin 10 af 32

            Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

          • Trin 11 af 32

            Kom basilikum eller timian i.

            • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
          • Trin 12 af 32

            Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

          • Trin 13 af 32

            Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

          • Trin 14 af 32

            Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

            • 1 spsk. vineddike eller tomatpuré
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 32

            Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 20 g. smør
          • Trin 16 af 32

            Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.

            • 4 spsk. hvedemel
          • Trin 17 af 32

            Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

            • ½ l mælk
          • Trin 18 af 32

            Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

            • ½ dl. vand
          • Trin 19 af 32

            Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

          • Trin 20 af 32

            Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker i den.

          • Trin 21 af 32

            Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød
          • Trin 22 af 32

            Smag bechamelsovsen til med salt og peber.

          • Trin 23 af 32

            Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

          • Trin 24 af 32

            Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.

            • 200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
          • Trin 25 af 32

            Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

          • Trin 26 af 32

            Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

          • Trin 27 af 32

            Sæt en bagerist i midten af ovnen.

          • Trin 28 af 32

            Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

          • Trin 29 af 32

            Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.

          • Trin 30 af 32

            Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

          • Trin 31 af 32

            Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

          • Trin 32 af 32

            Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.

            • Brød 
            • Grøn salat 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

              Kødsovs med rodfrugter:

              • 2 spsk. olivenolie
              • 1 løg
              • 400 g. hakket oksekød
              • 2-3 fed hvidløg
              • ½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
              • 3-4 gulerødder
              • 2 tsk. tørret basilikum eller timian
              • 1 dåse hakkede tomater
              • Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
              • 1 spsk. vineddike eller tomatpuré
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 20 g. smør
              • 4 spsk. hvedemel 
              • ½ dl. vand
              • ½ l mælk
              • 1 tsk. salt
              • ¼ tsk. peber
              • 1 ½ tsk. fint revet muskatnød

              Drys:

              • 20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

              Tilbehør: 

              • 1 flutes 
              • Grøn salat 

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 dåseåbner
              • 1 mellem gryde
              • 2 små gryder
              • 1 grydelåg
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
              • 1 bagerist
              • 1 bordskåner

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
              5. Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
              7. Åben dåsen eller brikken med hakkede tomater.
              8. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
              9. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
              10. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
              11. Kom basilikum eller timian i.
              12. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
              13. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
              14. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
              15. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              16. Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.
              17. Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
              18. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
              19. Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
              20. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker i den.
              21. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              22. Smag bechamelsovsen til med salt og peber.
              23. Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
              24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.
              25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
              26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
              27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
              28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
              29. Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.
              30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
              31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
              32. Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2834 kJ / 375 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 32

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 32

                Find alle ingredienserne frem.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør

                Kødsovs med rodfrugter:

                • 3 spsk. olivenolie
                • 1 ½ løg
                • 600 g. hakket oksekød
                • 3-4 fed hvidløg
                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                • 1 ½ dåse hakkede tomater
                • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                • 2 spsk. vineddike eller tomatpuré
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber

                Bechamelsovs (mælkesovs):

                • 30 g. smør 
                • 6 spsk. hvedemel
                • ½ dl. vand 
                • ¾ l mælk
                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød

                Drys:

                • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

                Tilbehør: 

                • Brød 
                • Grøn salat 
              • Trin 3 af 32

                Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 32

                Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.

                • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                • 5-6 gulerødder
              • Trin 5 af 32

                Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

              • Trin 6 af 32

                Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.

                • 4-5 fed hvidløg
              • Trin 7 af 32

                Åbn dåsene eller brikken med hakkede tomater.

                • 1 ½ dåse hakkede tomater
              • Trin 8 af 32

                Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olivenolie
              • Trin 9 af 32

                Kom kødet i gryden, og rør rundt.

                • 600 g. hakket oksekød
              • Trin 10 af 32

                Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

              • Trin 11 af 32

                Kom basilikum eller timian i.

                • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
              • Trin 12 af 32

                Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

              • Trin 13 af 32

                Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

              • Trin 14 af 32

                Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

                • 2 spsk. vineddike eller tomatpuré
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 2 knivspidser peber
              • Trin 15 af 32

                Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 30 g. smør
              • Trin 16 af 32

                Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.

                • 6 spsk. hvedemel
              • Trin 17 af 32

                Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.

                • ¾ l mælk
              • Trin 18 af 32

                Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

                • ½ dl. vand 
              • Trin 19 af 32

                Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

              • Trin 20 af 32

                Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 21 af 32

                Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • 2 tsk. fint revet muskatnød
              • Trin 22 af 32

                Smag bechamelsovsen til med salt og peber.

              • Trin 23 af 32

                Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

              • Trin 24 af 32

                Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.

                • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør
              • Trin 25 af 32

                Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

              • Trin 26 af 32

                Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

              • Trin 27 af 32

                Sæt en bagerist i midten af ovnen.

              • Trin 28 af 32

                Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

              • Trin 29 af 32

                Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.

              • Trin 30 af 32

                Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

              • Trin 31 af 32

                Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

              • Trin 32 af 32

                Servér canneloni med groft brød og grøn salat.

                • Brød 
                • Grøn salat
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede canneloni pastarør

                  Kødsovs med rodfrugter:

                  • 3 spsk. olivenolie
                  • 1 ½ løg
                  • 600 g. hakket oksekød
                  • 3-4 fed hvidløg
                  • ¾ knoldselleri eller 3-4 persillerødder
                  • 5-6 gulerødder
                  • 3 tsk. tørret basilikum eller timian
                  • 1 ½ dåse hakkede tomater
                  • Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
                  • 2 spsk. vineddike eller tomatpuré
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 2 knivspidser peber

                  Bechamelsovs (mælkesovs):

                  • 30 g. smør 
                  • 6 spsk. hvedemel
                  • ½ dl. vand 
                  • ¾ l mælk
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 tsk. fint revet muskatnød

                  Drys:

                  • 30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

                  Tilbehør: 

                  • Brød 
                  • Grøn salat 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • Evt. 1 dåseåbner
                  • 1 mellem gryde
                  • 2 små gryder
                  • 1 grydelåg
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
                  • 1 bagerist
                  • 1 bordskåner

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kødsovs: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl knoldselleri eller persillerødder og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne, og eventuelt persillerødderne. Klik på videoen og se, hvordan du skærer knoldselleri.
                  5. Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  6. Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det.
                  7. Åbn dåsene eller brikken med hakkede tomater.
                  8. Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
                  9. Kom kødet i gryden, og rør rundt.
                  10. Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
                  11. Kom basilikum eller timian i.
                  12. Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
                  13. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
                  14. Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
                  15. Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  16. Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet.
                  17. Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om mælken er lillefingervarmt.
                  18. Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
                  19. Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
                  20. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.
                  21. Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  22. Smag bechamelsovsen til med salt og peber.
                  23. Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
                  24. Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.
                  25. Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
                  26. Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
                  27. Sæt en bagerist i midten af ovnen.
                  28. Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
                  29. Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.
                  30. Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
                  31. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
                  32. Servér canneloni med groft brød og grøn salat.