Bulgursalat

Bulgursalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

        Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2694 kJ / 641 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 65 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 4 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 2 dl bulgur (100 g.)
        • 3-4 gulerødder (250 g.)
        • 2-3 pastinakker (250 g.)
        • 1 porre
        • 2 spsk. olie
        • 2 tsk. karry
        • Ca. 1 dl vand
        • 2 spsk. æbleeddike
        • 1-2 æbler
      • Trin 3 af 16

        Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

        • 4 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 16

        Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.

      • Trin 5 af 16

        Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.

        • 2 dl bulgur (100 g.)
      • Trin 6 af 16

        Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).

      • Trin 7 af 16

        Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.

        • 3-4 gulerødder (250 g.)
        • 2-3 pastinakker (250 g.)
      • Trin 8 af 16

        Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 1 porre
      • Trin 9 af 16

        Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

        • Ca. 2 spsk. olie
      • Trin 10 af 16

        Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 11 af 16

        Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.

        • 2 tsk. karry
      • Trin 12 af 16

        Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.

      • Trin 13 af 16

        Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.

      • Trin 14 af 16

        Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.

        • 1-2 æbler
      • Trin 15 af 16

        Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.

        • 2 spsk. æbleeddike
      • Trin 16 af 16

        Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

        Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Til bulgur:

          • 4 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 2 dl bulgur (100 g.)

          Til fyld:

          • 3-4 gulerødder (250 g.)
          • 2-3 pastinakker (250 g.)
          • 1 porre
          • 2 spsk. olie
          • 2 tsk. karry
          • Ca. 1 dl vand
          • 2 spsk. æbleeddike
          • 1-2 æbler

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
          4. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
          5. Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
          6. Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
          7. Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
          8. Rens porren. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porren grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
          9. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
          10. Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          11. Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
          12. Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
          13. Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
          14. Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
          15. Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
          16. Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

            Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2694 kJ / 641 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 65 %
            • Fedt: 26 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 8 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 4 dl bulgur (200 g.)
            • 7-8 gulerødder (500 g.)
            • 5-6 pastinakker (500 g.)
            • 2 porrer
            • 4 spsk. olie
            • 4 tsk. karry
            • Ca. 2 dl vand
            • 4 spsk. æbleeddike
            • 3-4 æbler
          • Trin 3 af 16

            Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

            • 8 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 16

            Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.

          • Trin 5 af 16

            Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.

            • 4 dl bulgur (200 g.)
          • Trin 6 af 16

            Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).

          • Trin 7 af 16

            Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.

            • 7-8 gulerødder (500 g.)
            • 5-6 pastinakker (500 g.)
          • Trin 8 af 16

            Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 2 porrer
          • Trin 9 af 16

            Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

            • Ca. 4 spsk. olie
          • Trin 10 af 16

            Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 11 af 16

            Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.

            • 4 tsk. karry
          • Trin 12 af 16

            Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.

            • 2 dl vand
          • Trin 13 af 16

            Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.

          • Trin 14 af 16

            Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.

            • 3-4 æbler
          • Trin 15 af 16

            Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddike.

            • 4 spsk. æbleeddike
          • Trin 16 af 16

            Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

            Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Til bulgur:

              • 8 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 4 dl bulgur (200 g.)

              Til fyld:

              • 7-8 gulerødder (500 g.)
              • 5-6 pastinakker (500 g.)
              • 2 porrer
              • 4 spsk. olie
              • 4 tsk. karry
              • Ca. 2 dl vand
              • 4 spsk. æbleeddike
              • 3-4 æbler

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 røreske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
              4. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
              5. Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
              6. Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
              7. Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
              8. Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
              9. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
              10. Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              11. Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
              12. Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
              13. Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
              14. Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
              15. Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddike.
              16. Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

                Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2694 kJ / 641 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 65 %
                • Fedt: 26 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 12 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl bulgur (300 g.)
                • 10-12 gulerødder (750 g.)
                • 8-10 pastinakker (750 g.)
                • 3 porrer
                • 6 spsk. olie
                • 6 tsk. karry
                • Ca. 3 dl vand
                • 6 spsk. æbleeddike
                • 4-6 æbler
              • Trin 3 af 16

                Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.

                • 12 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 4 af 16

                Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.

              • Trin 5 af 16

                Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.

                • 6 dl bulgur (300 g.)
              • Trin 6 af 16

                Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).

              • Trin 7 af 16

                Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.

                • 10-12 gulerødder (750 g.)
                • 8-10 pastinakker (750 g.)
              • Trin 8 af 16

                Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 3 porrer
              • Trin 9 af 16

                Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 10 af 16

                Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 11 af 16

                Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.

                • 6 tsk. karry
              • Trin 12 af 16

                Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.

                • 3 dl vand
              • Trin 13 af 16

                Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.

              • Trin 14 af 16

                Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.

                • 5-6 æbler
              • Trin 15 af 16

                Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.

                • 6 spsk. æbleeddike
              • Trin 16 af 16

                Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Bulgursalat er nemt at lave. Rodfrugter og æble giver salaten en sød smag, mens karry og citron giver kant. Spis salaten sammen med brød og en yoghurtdip. Salaten er super god at have med i madpakken, bare den er pakket ind i en plastbeholder med låg. Husk gaflen.  

                Tip: Du kan i stedet for bulgur også benytte korn, for eksempel perlerug eller perlespelt.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Til bulgur:

                  • 12 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl bulgur (300 g.)

                  Til fyld:

                  • 10-12 gulerødder (750 g.)
                  • 8-10 pastinakker (750 g.)
                  • 3 porrer
                  • 6 spsk. olie
                  • 6 tsk. karry
                  • Ca. 3 dl vand
                  • 6 spsk. æbleeddike
                  • 4-6 æbler

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Bulgur: Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger bulgur.
                  4. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og bring vandet i kog.
                  5. Tilsæt bulguren til det kogende vand, og kog bulguren i 20 - 25 minutter.
                  6. Rør rundt i bulguren med en grydeske og lad den køle af (uden låg).
                  7. Vask og skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i små tern.
                  8. Rens porrerne. Skær et snit på langs i den grønne del, og skyl porrerne grundigt. Skær porren i tynde ringe. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  9. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
                  10. Tilsæt gulerødder, pastinakker og porrer. Rør rundt i gryden, og svits grøntsagerne i et minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  11. Tilsæt karry, og svits 1-2 minutter.
                  12. Tilsæt vand, og rør rundt. Læg låg på, og kog ved middel varme i cirka 5 minutter, til grøntsagerne er næsten møre.
                  13. Bland grøntsager og bulgur sammen i en stor skål, og lad det køle af.
                  14. Vask æblerne. Fjern kernehusene, og skær æblerne ud i små terninger.
                  15. Bland æbleternene i bulgursalaten, og tilsæt æbleeddiken.
                  16. Til slut er det blot at tilsmage salaten med salt.