Brun sovs uden opbagning
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 360 kJ / 86 kcal
- Protein: 8 %
- Kulhydrat: 47 %
- Fedt: 45 %
- Heraf mættet fedt: 0,4 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 3 dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. eddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 3-4 dråber sovsekulør
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 grydeske
- 1 piskeris
- 1 melryster
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 3 dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. eddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 3-4 dråber sovsekulør
- Trin 3 af 11
Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 4 af 11
Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
- 1 spsk. olie
- Trin 5 af 11
Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker.
- 3 dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- Trin 6 af 11
Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- Trin 7 af 11
Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Klik på videoen og se, hvordan du jævner sovsen.
- Trin 8 af 11
Kom sukker, eddike, salt og peber i.
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. eddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 9 af 11
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
- 3-4 dråber sovsekulør
- Trin 10 af 11
Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
- Trin 11 af 11
Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spsk. olie
- 3 dl. vand
- 1 grøntsags-bouillon-terning
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl. mælk
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. eddike
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 3-4 dråber sovsekulør
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 grydeske
- 1 piskeris
- 1 melryster
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
- Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker.
- Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
- Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Klik på videoen og se, hvordan du jævner sovsen.
- Kom sukker, eddike, salt og peber i.
- Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
- Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
- Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
-