Brun sovs uden opbagning

Brun sovs uden opbagning

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 360 kJ / 86 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 0,4 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 løg
        • 1 spsk. olie
        • 3 dl. vand
        • 1 grøntsags-bouillon-terning
        • 2 spsk. hvedemel
        • 1 dl. mælk
        • 2 tsk. sukker
        • 1 spsk. eddike
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 3-4 dråber sovsekulør
      • Trin 3 af 11

        Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 4 af 11

        Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 5 af 11

        Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker.

        • 3 dl. vand
        • 1 grøntsags-bouillon-terning
      • Trin 6 af 11

        Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

        • 2 spsk. hvedemel
        • 1 dl. mælk
      • Trin 7 af 11

        Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.

      • Trin 8 af 11

        Kom sukker, eddike, salt og peber i.

        • 2 tsk. sukker
        • 1 spsk. eddike
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 9 af 11

        Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

        • 3-4 dråber sovsekulør
      • Trin 10 af 11

        Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.

      • Trin 11 af 11

        Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja.

        Du skal bruge

          Ingredienser 

          • 1 løg
          • 1 spsk. olie
          • 3 dl. vand
          • 1 grøntsags-bouillon-terning
          • 2 spsk. hvedemel
          • 1 dl. mælk
          • 2 tsk. sukker
          • 1 spsk. eddike
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 3-4 dråber sovsekulør

           

          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske 
          • 1 decilitermål
          • 1 teske 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske  
          • 1 piskeris 
          • 1 melryster

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
          5. Kom vand og grøntsags-bouillon-terning i gryden. Kog op, mens du pisker.
          6. Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
          7. Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i.
          8. Kom sukker, eddike, salt og peber i.
          9. Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
          10. Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
          11. Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.