1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Europa>
  6. Danske klassikere>
  7. Brændende kærlighed med rodfrugtmos

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mos med kartofler og rodfrugter:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.

5.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i store tern. Se videoen.

6.

Kom kartoflerne og rodfrugterne i gryden. Hæld koldt vand i, til kartofler og pastinakker er dækkede.

7.

Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger. Se videoen.

Stege bacon og løg:

8.

Pil løgene, og hak dem fint. Se videoen.

Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Se videoen.

Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Se videoen.

9.

Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde på begge sider. Det tager cirka 8 minutter. Pas på de ikke bliver brændte. Se videoen.

10.

Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.

11.

Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem. Se videoen.

12.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Se videoen.

13.

Hak persillen fint. Se videoen.

Mos fortsat:

14.

Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.

Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.

Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.

15.

Tilsæt mælk og smør til gryden.

16.

Rør mosen sammen med en kartoffelmoser eller et piskeris, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger en blender eller et piskeris, da mosen så bliver slimet og klistret. Se videoen.

17.

Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.

Servering:

18.

Find de syltede rødbeder frem.

19.

Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1686 kJ / 403 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Løg, hakke

Løg, hakke

Stege bacon sprødt

Stege bacon sprødt

Løg, svitse

Løg, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min