Brændende kærlighed med rodfrugtmos

Brændende kærlighed med rodfrugtmos

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 27 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen, hvor Gorm laver brændende kærlighed med rodfrugtmos.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
          • Protein: 18 %
          • Kulhydrat: 55 %
          • Fedt: 27 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :-)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienser frem.

          Rodfrugtmos:

          • 750 g. bagekartofler
          • 250 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
          • ¾ dl. mælk
          • 15 g. smør 
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Tilbehør:

          • 1 løg
          • 1 pk. bacon i tern (140 g.)
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ dl. persille
          • Syltede rødbeder
        • Trin 3 af 15

          Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.

          • 750 g. bagekartofler
          • 250 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
        • Trin 4 af 15

          Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.

        • Trin 5 af 15

          Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

          • 1 løg

           

        • Trin 6 af 15

          Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.

          • 1 pk. bacon i tern (140 g.)
        • Trin 7 af 15

          Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.

          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 8 af 15

          Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

          • ½ dl. persille
        • Trin 9 af 15

          Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

        • Trin 10 af 15

          Find de syltede rødbeder frem.

          • Syltede rødbeder
        • Trin 11 af 15

          Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

        • Trin 12 af 15

          Tilsæt mælk og smør til gryden.

          • ¾ dl. mælk
          • 15 g. smør 
        • Trin 13 af 15

          Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.

        • Trin 14 af 15

          Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.

          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
        • Trin 15 af 15

          Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen.

           

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Rodfrugtmos:

            • 750 g. bagekartofler
            • 250 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
            • ¾ dl. mælk
            • 15 g. smør 
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 1 løg
            • 1 pk. bacon i tern (140 g.)
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ dl. persille
            • Syltede rødbeder

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 kartoffelskræller
            • 1 skærebræt
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 stor gryde med låg
            • 1 stegepande
            • 1 paletkniv
            • 1 stor skål
            • 1 rent viskestykke
            • 1 håndmixer med dejkroge

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :-)
            2. Find alle ingredienser frem.
            3. Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.
            4. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.
            5. Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
            6. Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.
            7. Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.
            8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
            9. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
            10. Find de syltede rødbeder frem.
            11. Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
            12. Tilsæt mælk og smør til gryden.
            13. Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.
            14. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
            15. Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time

              Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen. 

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
              • Protein: 18 %
              • Kulhydrat: 55 %
              • Fedt: 27 %
          • Film

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Se filmen, hvor Gorm laver brændende kærlighed med rodfrugtmos.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 27 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienser frem.

                Rodfrugtmos:

                • 1 ½ kg. bagekartofler
                • 500 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
                • 1 ½ dl. mælk
                • 30 g. smør 
                • ½ tsk. salt
                • 1 knsp. peber

                Tilbehør:

                • 2 løg
                • 2 pk. bacon i tern (280 g.)
                • ¼ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 dl. persille
                • Syltede rødbeder
              • Trin 3 af 15

                Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.

                • 1 ½ kg. bagekartofler
                • 500 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
              • Trin 4 af 15

                Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.

              • Trin 5 af 15

                Tilbehør: Pil og hak løgene fint.

                • 2 løg
              • Trin 6 af 15

                Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.

                • 2 pk. bacon i tern (280 g.)
              • Trin 7 af 15

                Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.

                • ¼ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 8 af 15

                Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 dl. persille
              • Trin 9 af 15

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 10 af 15

                Find de syltede rødbeder frem.

                • Syltede rødbeder
              • Trin 11 af 15

                Mos fortsat: Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

              • Trin 12 af 15

                Tilsæt mælk og smør til gryden.

                • 1 ½ dl. mælk
                • 30 g. smør 
              • Trin 13 af 15

                Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.

              • Trin 14 af 15

                Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.

                • ½ tsk. salt
                • 1 knsp. peber
              • Trin 15 af 15

                Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen. 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Rodfrugtmos:

                  • 1 ½ kg. bagekartofler
                  • 500 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
                  • 1 ½ dl. mælk
                  • 30 g. smør 
                  • ½ tsk. salt
                  • 1 knsp. peber

                  Tilbehør:

                  • 2 løg
                  • 2 pk. bacon i tern (280 g.)
                  • ¼ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 dl. persille
                  • Syltede rødbeder

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 håndmixer med dejkroge

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienser frem.
                  3. Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.
                  4. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.
                  5. Tilbehør: Pil og hak løgene fint.
                  6. Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.
                  7. Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.
                  8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  9. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  10. Find de syltede rødbeder frem.
                  11. Mos fortsat: Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
                  12. Tilsæt mælk og smør til gryden.
                  13. Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.
                  14. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
                  15. Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.
              • Beskrivelse

                  • Opskriften tager ca.: 1 time

                    Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen.

                    Energi-indhold pr. portion
                    • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
                    • Protein: 18 %
                    • Kulhydrat: 55 %
                    • Fedt: 27 %
                • Film

                    • Opskriften tager ca.: 1 time

                      Se filmen, hvor Gorm laver brændende kærlighed med rodfrugtmos.

                      Energi-indhold pr. portion
                      • Energi: 1686 kJ / 403 kcal
                      • Protein: 18 %
                      • Kulhydrat: 55 %
                      • Fedt: 27 %
                  • Du skal bruge

                  • Sådan gør du

                    • Trin 1 af 15

                      Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

                    • Trin 2 af 15

                      Find alle ingredienser frem.

                      Rodfrugtmos:

                      • 2 ¼ kg. bagekartofler
                      • 750 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
                      • 1 ½ dl. mælk
                      • 45 g. smør 
                      • 1 tsk. salt
                      • ½ tsk. peber

                      Tilbehør:

                      • 3 løg
                      • 3 pk. bacon i tern (420 g.)
                      • ½ tsk. salt
                      • 1 knivspids peber
                      • 1 ½ dl. persille
                      • Syltede rødbeder
                    • Trin 3 af 15

                      Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.

                      • 2 ¼ kg. bagekartofler
                      • 750 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
                    • Trin 4 af 15

                      Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.

                    • Trin 5 af 15

                      Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                      • 3 løg
                    • Trin 6 af 15

                      Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.

                      • 3 pk. bacon i tern (420 g.)
                    • Trin 7 af 15

                      Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.

                      • ½ tsk. salt
                      • 1 knivspids peber
                    • Trin 8 af 15

                      Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                      • 1 ½ dl. persille
                    • Trin 9 af 15

                      Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

                    • Trin 10 af 15

                      Find de syltede rødbeder frem.

                      • Syltede rødbeder

                       

                    • Trin 11 af 15

                      Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

                    • Trin 12 af 15

                      Tilsæt mælk og smør til gryden.

                      • 1 ½ dl. mælk
                      • 45 g. smør 
                    • Trin 13 af 15

                      Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.

                    • Trin 14 af 15

                      Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.

                      • 1 tsk. salt
                      • ½ tsk. peber
                    • Trin 15 af 15

                      Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.

                  • Oversigt

                    • Print

                      Beskrivelse

                      Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her version får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen.

                      Du skal bruge

                        Ingredienser

                        Rodfrugtmos:

                        • 2 ¼ kg. bagekartofler
                        • 750 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
                        • 1 ½ dl. mælk
                        • 45 g. smør 
                        • 1 tsk. salt
                        • ½ tsk. peber

                        Tilbehør:

                        • 3 løg
                        • 3 pk. bacon i tern (420 g.)
                        • ½ tsk. salt
                        • 1 knivspids peber
                        • 1 ½ dl. persille
                        • Syltede rødbeder

                         

                        Køkkenredskaber

                        • 1 køkkenvægt
                        • 1 decilitermål
                        • 1 teske
                        • 1 kartoffelskræller
                        • 1 skærebræt
                        • 1 stor skarp kniv
                        • 1 stor gryde med låg
                        • 1 stegepande
                        • 1 paletkniv
                        • 1 stor skål
                        • 1 rent viskestykke
                        • 1 håndmixer med dejkroge

                        Sådan gør du

                        1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                        2. Find alle ingredienser frem.
                        3. Mos: Skræl kartofler og rodfrugter. Skyl dem og skær dem i grove tern. Kom dem i gryden. Hæld koldt vand i, til grøntsagerne er dækkede.
                        4. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger.
                        5. Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                        6. Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde - pas på de ikke bliver brændte. Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.
                        7. Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem.
                        8. Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                        9. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                        10. Find de syltede rødbeder frem.
                        11. Mos fortsat: Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
                        12. Tilsæt mælk og smør til gryden.
                        13. Rør mosen sammen med håndmixeren, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger piske-risene. Det skal være dejkrogene.
                        14. Smag mosen til med salt og peber. Tilsæt lidt af det gemte kogevand, hvis du vil have mosen mere tynd.
                        15. Drys løg, sprød bacon og persille på toppen af din rodfrugtmos og servér med rødbeder til.