Boller i karry med kylling

Boller i karry med kylling

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2774 kJ / 663 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Kødboller:

        • ¾ liter vand til kogning
        • ½ tsk. salt
        • 200 g. hakket kyllingekød
        • ½ tsk. salt
        • ½ løg
        • ½ gulerod
        • ½ æg
        • ½ dl. hvedemel
        • ½ knivspids peber
        • ½ dl. mælk

        Karrysovs:

        • ½ squash
        • ½ æble
        • ½ løg
        • 12 g. smør
        • 1 ½ tsk. karry
        • ½ tsk. gurkemeje
        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 ½ dl. mælk
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
        • ½ grøntsags-boullion-terning

        Ris:

        • 1 ½ dl. parboiled ris
        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. salt

        Gulerodssalat:

        • ¼ citron
        • ½ tsk. sukker
        • 3 gulerødder
        • 1 ½ spsk. rosiner
      • Trin 3 af 20

        Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

        • ¾ liter vand til kogning
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 20

        Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

        • 200 g. hakket kyllingekød
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 20

        Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

        • ½ løg
      • Trin 6 af 20

        Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

        • ½ gulerod
      • Trin 7 af 20

        Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

        • ½ æg
      • Trin 8 af 20

        Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

        • ½ dl. hvedemel
        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 20

        Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 10 af 20

        Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

      • Trin 11 af 20

        Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

      • Trin 12 af 20

        Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

      • Trin 13 af 20

        Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

        • 1 ½ dl. parboiled ris
        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 14 af 20

        Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.

        • ½ squash
        • ½ æble
      • Trin 15 af 20

        Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 16 af 20

        Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

        • 12 g. smør
        • 1 ½ tsk. karry
        • ½ tsk. gurkemeje
      • Trin 17 af 20

        Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 1 spsk. hvedemel
        • 1 ½ dl. mælk
        • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
        • ½ grøntsags-boullion-terning
      • Trin 18 af 20

        Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 20

        Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

      • Trin 20 af 20

        Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.

        • ¼ citron
        • ½ tsk. sukker
        • 3 gulerødder
        • 1 ½ spsk. rosiner
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kødboller:

          • ¾ liter vand til kogning
          • ½ tsk. salt
          • 200 g. hakket kyllingekød
          • ½ tsk. salt
          • ½ løg
          • ½ gulerod
          • ½ æg
          • ½ dl. hvedemel
          • ½ knivspids peber
          • ½ dl. mælk

          Karrysovs:

          • ½ squash
          • ½ æble
          • ½ løg
          • 12 g. smør
          • 1 ½ tsk. karry
          • ½ tsk. gurkemeje
          • 1 spsk. hvedemel
          • 1 ½ dl. mælk
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
          • ½ grøntsags-boullion-terning

          Ris:

          • 1 ½ dl. parboiled ris
          • 3 dl. vand
          • ½ tsk. salt

          Gulerodssalat:

          • ¼ citron
          • ½ tsk. sukker
          • 3 gulerødder
          • 1 ½ spsk. rosiner

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 3 spiseskeer
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 1 mellemstor gryde med låg
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 mellemstor skål
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
          4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
          5. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
          6. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
          7. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
          8. Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
          9. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
          10. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
          11. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
          12. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
          13. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
          14. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.
          15. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          16. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
          17. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          18. Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
          19. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
          20. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2774 kJ / 663 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 24 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødboller:

            • 1 ½ liter vand til kogning
            • 1 tsk. salt
            • 400 g. hakket kyllingekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 gulerod
            • 1 æg
            • 1 dl. hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. mælk

            Karrysovs:

            • 1 squash
            • 1 æble
            • 1 løg
            • 25 g. smør
            • 3 tsk. karry
            • 1 tsk. gurkemeje
            • 2 spsk. hvedemel
            • 3 dl. mælk
            • ½ tsk salt
            • 1 knivspids peber
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
            • 1 grøntsags-boullion-terning

            Ris:

            • 3 dl. parboiled ris
            • 6 dl. vand
            • 1 tsk. salt

            Gulerodssalat:

            • ½ citron
            • 1 tsk. sukker
            • 6 gulerødder
            • 3 spsk. rosiner
          • Trin 3 af 20

            Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

            • 1 ½ liter vand til kogning
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 20

            Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

            • 400 g. hakket kyllingekød
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 20

            Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

            • 1 løg
          • Trin 6 af 20

            Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

            • 1 gulerod
          • Trin 7 af 20

            Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

            • 1 æg
          • Trin 8 af 20

            Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

            • 1 dl. hvedemel
            • 1 knivspids peber
          • Trin 9 af 20

            Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

            • 1 dl. mælk
          • Trin 10 af 20

            Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

          • Trin 11 af 20

            Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

          • Trin 12 af 20

            Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

            • 3 dl. parboiled ris
            • 6 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 13 af 20

            Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.

            • 1 squash
            • 1 æble
          • Trin 14 af 20

            Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 15 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Kødboller:

            • 1 ½ liter vand til kogning
            • 1 tsk. salt
            • 400 g. hakket kyllingekød
            • 1 tsk. salt
            • 1 løg
            • 1 gulerod
            • 1 æg
            • 1 dl. hvedemel
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. mælk

            Karrysovs:

            • 1 squash
            • 1 æble
            • 1 løg
            • 25 g. smør
            • 3 tsk. karry
            • 1 tsk. gurkemeje
            • 2 spsk. hvedemel
            • 3 dl. mælk
            • ½ tsk salt
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
            • 1 grøntsags-boullion-terning

            Ris:

            • 3 dl. parboiled ris
            • 6 dl. vand
            • 1 tsk. salt

            Gulerodssalat:

            • ½ citron
            • 1 tsk. sukker
            • 6 gulerødder
            • 3 spsk. rosiner
          • Trin 16 af 20

            Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

            • 25 g. smør
            • 3 tsk. karry
            • 1 tsk. gurkemeje
          • Trin 17 af 20

            Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 2 spsk. hvedemel
            • 3 dl. mælk
            • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
          • Trin 18 af 20

            Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 20

            Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

          • Trin 20 af 20

            Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.

            • ½ citron
            • 1 tsk. sukker
            • 6 gulerødder
            • 3 spsk. rosiner
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kødboller:

              • 1 ½ liter vand til kogning
              • 1 tsk. salt
              • 400 g. hakket kyllingekød
              • 1 tsk. salt
              • 1 løg
              • 1 gulerod
              • 1 æg
              • 1 dl. hvedemel
              • 1 knivspids peber
              • 1 dl. mælk

              Karrysovs:

              • 1 squash
              • 1 æble
              • 1 løg
              • 25 g. smør
              • 3 tsk. karry
              • 1 tsk. gurkemeje
              • 2 spsk. hvedemel
              • 3 dl. mælk
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 5 dl. kogevand fra kødbollerne
              • 1 grøntsags-bouillon-terning

              Ris:

              • 3 dl. parboiled ris
              • 6 dl. vand
              • 1 tsk. salt

              Gulerodssalat:

              • ½ citron
              • 1 tsk. sukker
              • 6 gulerødder
              • 3 spsk. rosiner

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 3 spiseskeer
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 rivejern
              • 1 kop
              • 1 mellemstor gryde med låg
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 mellemstor skål
              • 1 citruspresser

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
              4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
              5. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
              6. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
              7. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
              8. Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
              9. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
              10. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
              11. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
              12. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
              13. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.
              14. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              15. Find alle ingredienserne frem.
              16. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
              17. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              18. Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
              19. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
              20. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2774 kJ / 663 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 24 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Kødboller:

                • 2 ¼ liter vand til kogning
                • 1 ½ tsk. salt
                • 600 g. hakket kyllingekød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ æg
                • 1 ½ dl. hvedemel
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ dl. mælk

                Karrysovs:

                • 1 ½ squash
                • 1 ½ æble
                • 1 ½ løg
                • 37 g. smør
                • 4 ½ tsk. karry
                • 1 ½ tsk. gurkemeje
                • 3 spsk. hvedemel
                • 4 ½ dl. mælk
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
                • 1 ½ grøntsags-boullion-terning

                Ris:

                • 4 ½ dl. parboiled ris
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Gulerodssalat:

                • ¾ citron
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 9 gulerødder
                • 4 ½ spsk. rosiner
              • Trin 3 af 20

                Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

                • 2 ¼ liter vand til kogning
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 20

                Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

                • 600 g. hakket kyllingekød
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 20

                Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ løg
              • Trin 6 af 20

                Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ gulerod
              • Trin 7 af 20

                Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

                • 1 ½ æg
              • Trin 8 af 20

                Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

                • 1 ½ dl. hvedemel
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 9 af 20

                Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

                • 1 ½ dl. mælk
              • Trin 10 af 20

                Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

              • Trin 11 af 20

                Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

              • Trin 12 af 20

                Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

              • Trin 13 af 20

                Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

                • 4 ½ dl. parboiled ris
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 14 af 20

                Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.

                • 1 ½ squash
                • 1 ½ æble
              • Trin 15 af 20

                Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg
              • Trin 16 af 20

                Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

                • 37 g. smør
                • 4 ½ tsk. karry
                • 1 ½ tsk. gurkemeje
              • Trin 17 af 20

                Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

                • 3 spsk. hvedemel
                • 4 ½ dl. mælk
                • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
              • Trin 18 af 20

                Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 19 af 20

                Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

              • Trin 20 af 20

                Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.

                • ¾ citron
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 9 gulerødder
                • 4 ½ spsk. rosiner
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Jojo, det kan man sagtens. Karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også de her kyllinge-boller svøbt i lækker karrysovs.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kødboller:

                  • 2 ¼ liter vand til kogning
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 600 g. hakket kyllingekød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ æg
                  • 1 ½ dl. hvedemel
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ dl. mælk

                  Karrysovs:

                  • 1 ½ squash
                  • 1 ½ æble
                  • 1 ½ løg
                  • 37 g. smør
                  • 4 ½ tsk. karry
                  • 1 ½ tsk. gurkemeje
                  • 3 spsk. hvedemel
                  • 4 ½ dl. mælk
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
                  • 1 ½ grøntsags-boullion-terning

                  Ris:

                  • 4 ½ dl. parboiled ris
                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Gulerodssalat:

                  • ¾ citron
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 9 gulerødder
                  • 4 ½ spsk. rosiner

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 3 spiseskeer
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 kop
                  • 1 mellemstor gryde med låg
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 citruspresser

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
                  4. Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
                  5. Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
                  6. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.
                  7. Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.
                  8. Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.
                  9. Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
                  10. Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
                  11. Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
                  12. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
                  13. Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.
                  14. Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.
                  15. Pil, og hak løget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  16. Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.
                  17. Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Klik på videoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
                  18. Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
                  19. Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
                  20. Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.