Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hakkebøffer:

3.

Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.

Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.

Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.

4.

Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

5.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.

6.

Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Se videoen.

7.

Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.

Brun sovs med creme fraiche:

8.

Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning. Se videoen.

9.

Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge.

10.

Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen. Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage. Lad sovsen stå ved middel varme, det skal tykne og boble let.

11.

Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere, og kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.

12.

Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.


Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.

13.

Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.

Bløde løg:

14.

Pil løgene. Skær dem i skiver.
Pil løget. Skær det i skiver.

15.

Brug panden du stegte bøfferne på, til at stege løgene. Tænd for middel varme. Læg løgringene på stegepanden. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens. Skru ned, og lad løg stege ved lav varme imens du gør resten af opskriften færdig.
Brug panden du stegte bøfferne på, til at stege løget. Tænd for middel varme. Læg løgringene på stegepanden. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens. Skru ned, og lad løg stege ved lav varme imens du gør resten af opskriften færdig.

Byg din bøfsandwich:

16.

Varm burgerbollerne i en brødrister, airfryer eller ovn i cirka 5 minutter.

17.

Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.

18.

Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.

Næringsindhold per portion

Energi: 2580 kJ / 617 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 3,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Bøfsandwich: ælte bøffer

Bøfsandwich: ælte bøffer

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Sovs til bøfsandwich

Sovs til bøfsandwich

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min