Bøfsandwich
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver bøfsandwich.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Sandwich:
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. Salt
- 2 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- ¾ dl cremefraiche
- ¾ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl vand
- 1 spsk. ketchup
- ¼ tsk. sennep
- ½ oksebouillonterning
- ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 1 tsk. sovsekulør
- ¼ tsk. salt
- ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Sandwich:
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. salt
- 2 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- ¾ dl cremefraiche
- ¾ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl vand
- 1 spsk. ketchup
- ¼ tsk. sennep
- ½ oksebouillonterning
- ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 1 tsk. sovsekulør
- ¼ tsk. salt
- ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 3 af 20
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- 250 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 20
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Trin 5 af 20
Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 6 af 20
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 20
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. salt
- Trin 8 af 20
Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Trin 9 af 20
Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ løg
- Trin 10 af 20
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 11 af 20
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- ¾ dl cremefraiche
- ¾ spsk. hvedemel
- Trin 12 af 20
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- 2 ½ dl vand
- 1 spsk. ketchup
- ¼ tsk. sennep
- ½ oksebouillonterning
- ½ tsk. engelsk sauce
- Trin 13 af 20
Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Trin 14 af 20
Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Trin 15 af 20
Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Ca. 1 tsk. sovsekulør
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- ¼ tsk. salt
- ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
- Trin 17 af 20
Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Trin 18 af 20
Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- 2 fuldkorns-burgerboller
- Trin 19 af 20
Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Remoulade
- Trin 20 af 20
Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Sandwich:
- 250 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¼ tsk. peber
- ¼ tsk. salt
- 2 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- ¾ dl cremefraiche
- ¾ spsk. hvedemel
- 2 ½ dl vand
- 1 spsk. ketchup
- ¼ tsk. sennep
- ½ oksebouillonterning
- ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 1 tsk. sovsekulør
- ¼ tsk. salt
- ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver bøfsandwich
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Sandwich:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. salt
- 4 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 1 ½ dl cremefraiche
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 5 dl vand
- 2 spsk. ketchup
- ½ tsk. sennep
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk. engelsk sauce
- Ca. 2 tsk. sovsekulør
- ½ tsk. salt
- 1 knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 løg
- Syltede rødbeder
- Remoulade
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Sandwich:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. salt
- 4 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 1 ½ dl cremefraiche
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 5 dl vand
- 2 spsk. ketchup
- ½ tsk. sennep
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk. engelsk sauce
- Ca. 2 tsk. sovsekulør
- ½ tsk. salt
- 1 knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 3 af 20
Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- 500 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 20
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Trin 5 af 20
Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 6 af 20
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 20
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. salt
- Trin 8 af 20
Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Trin 9 af 20
Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 10 af 20
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 11 af 20
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- 1 ½ dl cremefraiche
- 1 ½ spsk. hvedemel
- Trin 12 af 20
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- 5 dl vand
- 2 spsk. ketchup
- ½ tsk. sennep
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk. engelsk sauce
- Trin 13 af 20
Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Trin 14 af 20
Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Trin 15 af 20
Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Ca. 2 tsk. sovsekulør
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- ½ tsk. salt
- 1 knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
- Trin 17 af 20
Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Trin 18 af 20
Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- 4 fuldkorns-burgerboller
- Trin 19 af 20
Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Remoulade
- Trin 20 af 20
Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Sandwich:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ½ tsk. peber
- ½ tsk. salt
- 4 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 1 ½ dl cremefraiche
- 1 ½ spsk. hvedemel
- 5 dl vand
- 2 spsk. ketchup
- ½ tsk. sennep
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk. engelsk sauce
- Ca. 2 tsk. sovsekulør
- ½ tsk. salt
- 1 knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Gorm laver bøfsandwich.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2481 kJ / 593 kcal
- Protein: 25 %
- Kulhydrat: 32 %
- Fedt: 43 %
- Heraf mættet fedt: 3,7 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Sandwich:
- 750 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. salt
- 6 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 2 ¼ dl cremefraiche
- 2 ¼ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl vand
- 3 spsk. ketchup
- ¾ tsk. sennep
- 1 ½ oksebouillonterning
- 1 ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 3 tsk. Sovsekulør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Sandwich:
- 750 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. salt
- 6 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 2 ¼ dl cremefraiche
- 2 ¼ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl vand
- 3 spsk. ketchup
- ¾ tsk. sennep
- 1 ½ oksebouillonterning
- 1 ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 3 tsk. Sovsekulør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
- Trin 3 af 20
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- 750 g. hakket oksekød
- Trin 4 af 20
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Trin 5 af 20
Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 6 af 20
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- 1 spsk. olie til stegning
- Trin 7 af 20
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. salt
- Trin 8 af 20
Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Trin 9 af 20
Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- Trin 10 af 20
Tænd ovnen på 200 grader.
- Trin 11 af 20
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- 2 ¼ dl cremefraiche
- 2 ¼ spsk. hvedemel
- Trin 12 af 20
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- 7 ½ dl vand
- 3 spsk. ketchup
- ¾ tsk. sennep
- 1 ½ oksebouillonterning
- 1 ½ tsk. engelsk sauce
- Trin 13 af 20
Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Trin 14 af 20
Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Trin 15 af 20
Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Ca. 3 tsk. Sovsekulør
- Trin 16 af 20
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
- Trin 17 af 20
Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Trin 18 af 20
Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- 6 fuldkorns-burgerboller
- Trin 19 af 20
Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Remoulade
- Trin 20 af 20
Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
JA tak! Så bliver det ikke mere konge. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum.
Du skal bruge
Ingredienser
Sandwich:
- 750 g. hakket oksekød
- 1 spsk. olie til stegning
- ¾ tsk. peber
- ¾ tsk. salt
- 6 fuldkorns-burgerboller
Sovs:
- 2 ¼ dl cremefraiche
- 2 ¼ spsk. hvedemel
- 7 ½ dl vand
- 3 spsk. ketchup
- ¾ tsk. sennep
- 1 ½ oksebouillonterning
- 1 ½ tsk. engelsk sauce
- Ca. 3 tsk. Sovsekulør
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knsp. peber
- Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
- 1 ½ løg
- Remoulade
- Syltede rødbeder
- Syltet agurk
- Ristede løg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 2 spiseskeer
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 2 skærebrætter
- 2 store skarpe knive
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
- 1 mellemstor skål
- 1 stor gryde
- 1 piskeris
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
- Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøfferne.
- Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
- Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte.
- Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
- Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
- Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver sovsen.
- Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere. Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen.Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage.
- Lad sovsen stå ved lav varme, men uden det koger. Det skal tykne, men må IKKE boble.
- Kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
- Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
- Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
- Kom burgerbollerne i ovnen, og varm dem i cirka 5 minutter.
- Byg nu dine bøfsandwiches. Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
- Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
-