Blomkål med rejer og dild
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2916 kJ / 694 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 24 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- ½ blomkål
- 1 l vand
- 1 spsk. salt
- 100 g. pillede rejer
Dilddressing
- ½ dl dild
- 1 dl ymer
- 25 g. mayonnaise
- 1 spsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
Tilbehør
- 1 citron, skåret ud i både
- 2 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- ½ blomkål
- 1 l vand
- 1 spsk. salt
- 100 g. pillede rejer
- ½ dl dild
- 1 dl ymer
- 25 g. mayonnaise
- 1 spsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 1 citron, skåret ud i både
- Fuldkornsbrød, ca. 375 g.
- Trin 3 af 15
Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 1 l. vand
- 1 spsk. salt
- Trin 4 af 15
Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- ½ blomkål
- Trin 5 af 15
Skær et kryds i stokken af blomkålen, så bliver den kogt ensartet.
- Trin 6 af 15
Læg blomkålshovedet i gryden.
- Trin 7 af 15
Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Trin 8 af 15
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 15
Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Trin 10 af 15
Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl dild
- Trin 11 af 15
Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- 1 dl ymer
- 25 g. mayonnaise
- Trin 12 af 15
Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- 1 spsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 13 af 15
Læg blomkålshovedet på et fad.
- Trin 14 af 15
Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
- 100 g. pillede rejer
- Trin 15 af 15
Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Du skal bruge
Ingredienser
- ½ blomkål
- 1 l vand
- 1 spsk. salt
- 100 g. pillede rejer
Dilddressing:
- ½ dl dild
- 1 dl ymer
- 25 g. mayonnaise
- 1 spsk. sennep
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
Tilbehør:
- 1 citron, skåret ud i både
- 2 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- Skær et kryds i stokken af blomkålen, så bliver den kogt ensartet.
- Læg blomkålshovedet i gryden.
- Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- Læg blomkålshovedet på et fad.
- Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
- Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten, og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2916 kJ / 694 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 24 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 l vand
- 2 spsk. salt
- 200 g. pillede rejer
Dilddressing
- 1 dl dild
- 2 dl ymer
- 50 g. mayonnaise
- 2 spsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør
- 1 citron, skåret ud i både
- 4 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- 1 blomkål
- 1 l vand
- 2 spsk. salt
- 200 g. pillede rejer
- 1 dl dild
- 2 dl ymer
- 50 g. mayonnaise
- 2 spsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 citron, skåret ud i både
- 4 skiver fuldkornsbrød
- Trin 3 af 15
Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 1 l vand
- 2 spsk. salt
- Trin 4 af 15
Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- 1 blomkål
- Trin 5 af 15
Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
- Trin 6 af 15
Læg blomkålshovedet i gryden.
- Trin 7 af 15
Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Trin 8 af 15
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 15
Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Trin 10 af 15
Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl dild
- Trin 11 af 15
Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- 2 dl ymer
- 50 g. mayonnaise
- Trin 12 af 15
Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- 2 spsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 15
Læg blomkålshovedet på et fad.
- Trin 14 af 15
Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
- 200 g. pillede rejer
- Trin 15 af 15
Blomkålen er nu klar til servering. Spis den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten, og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 blomkål
- 1 l vand
- 2 spsk. salt
- 200 g. pillede rejer
Dilddressing:
- 1 dl dild
- 2 dl ymer
- 50 g. mayonnaise
- 2 spsk. sennep
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 citron, skåret ud i både
- 4 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
- Læg blomkålshovedet i gryden.
- Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- Læg blomkålshovedet på et fad.
- Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
- Blomkålen er nu klar til servering. Spis den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2916 kJ / 694 kcal
- Protein: 20 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 24 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ blomkål
- 2 l vand
- 2 spsk. salt
- 300 g. pillede rejer
Dilddressing
- 1 ½ dl dild
- 3 dl ymer
- 75 g. mayonnaise
- 3 spsk. sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Tilbehør
- 1 citron, skåret ud i både
- 6 skiver fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 15
Mål alle ingredienserne af.
- 1 ½ blomkål
- 2 l vand
- 2 spsk. salt
- 300 g. pillede rejer
- 1 ½ dl dild
- 3 dl ymer
- 75 g. mayonnaise
- 3 spsk. sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 1 citron, skåret ud i både
- 6 skiver fuldkornsbrød
- Trin 3 af 15
Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- 2 l vand
- 2 spsk. salt
- Trin 4 af 15
Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- 1 ½ blomkål
- Trin 5 af 15
Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
- Trin 6 af 15
Læg blomkålshovedet i gryden.
- Trin 7 af 15
Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Trin 8 af 15
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 15
Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Trin 10 af 15
Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ dl dild
- Trin 11 af 15
Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- 3 dl ymer
- 75 g. mayonnaise
- Trin 12 af 15
Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- 3 spsk. sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 13 af 15
Læg blomkålshovedet på et fad.
- Trin 14 af 15
Hæld dressingen over blomkålen, og drys med rejer.
- 300 g. pillede rejer
- Trin 15 af 15
Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ½ blomkål
- 2 l vand
- 2 spsk. salt
- 300 g. pillede rejer
Dilddressing:
- 1 ½ dl dild
- 3 dl ymer
- 75 g. mayonnaise
- 3 spsk. sennep
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
Tilbehør:
- 1 citron, skåret ud i både
- 6 skiver fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 grydelåg
- 1 dørslag
- 1 lille skål
- 1 røreske
- 1 serveringsfad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
- Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
- Læg blomkålshovedet i gryden.
- Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
- Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
- Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
- Læg blomkålshovedet på et fad.
- Hæld dressingen over blomkålen, og drys med rejer.
- Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
-