Blomkål med rejer og dild

Blomkål med rejer og dild

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

        Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2916 kJ / 694 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 24 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ blomkål
        • 1 l vand
        • 1 spsk. salt
        • 100 g. pillede rejer
        • ½ dl dild
        • 1 dl ymer
        • 25 g. mayonnaise
        • 1 spsk. sennep
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • 1 citron, skåret ud i både
        • Fuldkornsbrød, ca. 375 g.
      • Trin 3 af 15

        Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 1 l. vand
        • 1 spsk. salt
      • Trin 4 af 15

        Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.

        • ½ blomkål
      • Trin 5 af 15

        Skær et kryds i stokken af blomkålen, så bliver den kogt ensartet.

      • Trin 6 af 15

        Læg blomkålshovedet i gryden.

      • Trin 7 af 15

        Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

      • Trin 8 af 15

        Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 9 af 15

        Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.

      • Trin 10 af 15

        Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl dild
      • Trin 11 af 15

        Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.

        • 1 dl ymer
        • 25 g. mayonnaise
      • Trin 12 af 15

        Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.

        • 1 spsk. sennep
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 13 af 15

        Læg blomkålshovedet på et fad.

      • Trin 14 af 15

        Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.

        • 100 g. pillede rejer
      • Trin 15 af 15

        Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

        Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ blomkål
          • 1 l vand
          • 1 spsk. salt
          • 100 g. pillede rejer

          Dilddressing:

          • ½ dl dild
          • 1 dl ymer
          • 25 g. mayonnaise
          • 1 spsk. sennep
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber

          Tilbehør:

          • 1 citron, skåret ud i både
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 serveringsfad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          4. Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
          5. Skær et kryds i stokken af blomkålen, så bliver den kogt ensartet.
          6. Læg blomkålshovedet i gryden.
          7. Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
          8. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          9. Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
          10. Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
          12. Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
          13. Læg blomkålshovedet på et fad.
          14. Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
          15. Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten, og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

            Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2916 kJ / 694 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 24 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 blomkål
            • 1 l vand
            • 2 spsk. salt
            • 200 g. pillede rejer
            • 1 dl dild
            • 2 dl ymer
            • 50 g. mayonnaise
            • 2 spsk. sennep
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 citron, skåret ud i både
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 15

            Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 1 l vand
            • 2 spsk. salt
          • Trin 4 af 15

            Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.

            • 1 blomkål
          • Trin 5 af 15

            Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.

          • Trin 6 af 15

            Læg blomkålshovedet i gryden.

          • Trin 7 af 15

            Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

          • Trin 8 af 15

            Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

          • Trin 9 af 15

            Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.

          • Trin 10 af 15

            Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl dild

             

          • Trin 11 af 15

            Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.

            • 2 dl ymer
            • 50 g. mayonnaise
          • Trin 12 af 15

            Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.

            • 2 spsk. sennep
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 15

            Læg blomkålshovedet på et fad.

          • Trin 14 af 15

            Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.

            • 200 g. pillede rejer
          • Trin 15 af 15

            Blomkålen er nu klar til servering. Spis den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten, og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

            Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 blomkål
              • 1 l vand
              • 2 spsk. salt
              • 200 g. pillede rejer

              Dilddressing:

              • 1 dl dild
              • 2 dl ymer
              • 50 g. mayonnaise
              • 2 spsk. sennep
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 1 citron, skåret ud i både
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 mellem gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 serveringsfad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              4. Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
              5. Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
              6. Læg blomkålshovedet i gryden.
              7. Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
              8. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
              9. Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
              10. Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
              12. Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
              13. Læg blomkålshovedet på et fad.
              14. Hæld dressing over blomkålen, og drys med rejer.
              15. Blomkålen er nu klar til servering. Spis den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

                Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2916 kJ / 694 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 24 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ blomkål
                • 2 l vand
                • 2 spsk. salt
                • 300 g. pillede rejer
                • 1 ½ dl dild
                • 3 dl ymer
                • 75 g. mayonnaise
                • 3 spsk. sennep
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
                • 1 citron, skåret ud i både
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 15

                Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 2 l vand
                • 2 spsk. salt
              • Trin 4 af 15

                Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.

                • 1 ½ blomkål
              • Trin 5 af 15

                Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.

              • Trin 6 af 15

                Læg blomkålshovedet i gryden.

              • Trin 7 af 15

                Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

              • Trin 8 af 15

                Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.

              • Trin 9 af 15

                Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.

              • Trin 10 af 15

                Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl dild
              • Trin 11 af 15

                Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.

                • 3 dl ymer
                • 75 g. mayonnaise
              • Trin 12 af 15

                Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.

                • 3 spsk. sennep
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 13 af 15

                Læg blomkålshovedet på et fad.

              • Trin 14 af 15

                Hæld dressingen over blomkålen, og drys med rejer.

                • 300 g. pillede rejer
              • Trin 15 af 15

                Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Blomkål behøver ikke være udkogt og kedeligt tilbehør. Her bliver det kongen af retten og det får hurtigt ben at gå på, når det er dækket med en velsmagende dilddressing og rejer. Giv blomkålen en chance!

                Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ blomkål
                  • 2 l vand
                  • 2 spsk. salt
                  • 300 g. pillede rejer

                  Dilddressing:

                  • 1 ½ dl dild
                  • 3 dl ymer
                  • 75 g. mayonnaise
                  • 3 spsk. sennep
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber

                  Tilbehør:

                  • 1 citron, skåret ud i både
                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 serveringsfad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Kom vand og salt i en gryde. Gryden skal være så stor, at hele blomkålshovedet kan være i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  4. Pil de grønne blade af blomkålen, og skyl blomkålen i koldt vand.
                  5. Skær et kryds i stokken af blomkålen, så den bliver kogt ensartet.
                  6. Læg blomkålshovedet i gryden.
                  7. Læg låg på gryden, og kog blomkålen i 12-15 minutter, indtil det er mørt, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.
                  8. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld forsigtigt kogevandet og blomkålen ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen.
                  9. Lad blomkålen dryppe af, og lad den køle lidt af.
                  10. Dressing: Kom vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grove stilke, og hak dilden fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Kom ymer og mayonnaise i en lille skål.
                  12. Kom dild, sennep, salt og peber i skålen, og rør det sammen. Smag til med salt, peber eller sennep.
                  13. Læg blomkålshovedet på et fad.
                  14. Hæld dressingen over blomkålen, og drys med rejer.
                  15. Blomkålen er nu klar til servering. Server den med citron skåret i både og fuldkornsbrød.