Agurkesalat

Agurkesalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Agurkesalat på den helt rigtige måde - med en ægte "mormorlage". Spis agurkesalaten til hjemmelavede hotdogs.

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 agurker
        • 1 spsk. groft salt
        • 5 dl. eddike
        • 5 dl. vand
        • 5 dl. sukker
        • 3 laurbærblade
        • 1 fed hvidløg
        • 1 tsk. hel peber
      • Trin 3 af 9

        Vask agurkerne.

        • 2 agurker
      • Trin 4 af 9

        Skær agurkerne ud i tynde skiver.

      • Trin 5 af 9

        Kom skiverne i et dørslag og drys med groft salt. Lad agurkerne trække i 10 minutter.

        • 1 spsk. salt
      • Trin 6 af 9

        Kom eddike, vand, sukker, laurbærblade, hvidløg og peberkorn i en gryde. Kog indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle af.

        • 5 dl. eddike
        • 5 dl. vand
        • 5 dl. sukker
        • 3 laurbærblade
        • 1 fed hvidløg
        • 1 tsk. hel peber
      • Trin 7 af 9

        Skold et sylteglas med kogende vand. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 8 af 9

        Kom agurkerne i glasset, og hæld lagen over. Sørg for, at agurkerne er helt dækket af lage.

      • Trin 9 af 9

        Sæt glasset på køl, og lad det trække i et døgns tid.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Agurkesalat på den helt rigtige måde - med en ægte "mormorlage". Spis agurkesalaten til hjemmelavede hotdogs.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 agurker
          • 1 spsk. groft salt
          • 5 dl. eddike
          • 5 dl. vand
          • 5 dl. sukker
          • 3 laurbærblade
          • 1 fed hvidløg
          • 1 tsk. hel peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 sylteglas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Vask agurkerne.
          4. Skær agurkerne ud i tynde skiver.
          5. Kom skiverne i et dørslag og drys med groft salt. Lad agurkerne trække i 10 minutter.
          6. Kom eddike, vand, sukker, laurbærblade, hvidløg og peberkorn i en gryde. Kog indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle af.
          7. Skold et sylteglas med kogende vand. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          8. Kom agurkerne i glasset, og hæld lagen over. Sørg for, at agurkerne er helt dækket af lage.
          9. Sæt glasset på køl, og lad det trække i et døgns tid.