1. Hjem >
  2. Kokkeskolen >
  3. Råvarer >
  4. Æg >
  5. Piske æggehvider

Tilføj som favorit

Piske æggehvider

Kokkeskole

Når du skal piske æggehvider, så sørg for, at både skål og piskeris er helt tørre og fri for fedt, og der må ikke være æggeblommer i hviden. En glas- eller metalskål er bedst. Det er en fordel, hvis æggehviderne har stuetemperatur.

Pisk langsomt i begyndelsen, og øg hastigheden efterhånden. Æggehviderne skal piskes, til de er stive. Den klassiske prøve er at vende skålen på hovedet. Æggehviderne må dog ikke piskes så længe, at de 'gryner'.

Relaterede opskrifter

Chokolade-soufflé

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 40 min.

Fransk mascarponecreme

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 50 min.

Æbleskiver med natron

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 90 min.

Chokolademousse med appelsin

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 60 min.