Æblesurdej

Æblesurdej

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Vidste du, at du kan bruge æbler som gær?? Jo, den er god nok. Det tager tid og må siges at være noget af et cool køkken-eksperiment. Det er al ventetiden og arbejdet værd, for brødet kommer til at smage ganske særligt på den helt lækre måde.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 218 kJ / 52 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 93 %
        • Fedt: 5 %
        • Energiindhold er pr. 100 g. æblesurdej
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • 5-6 økologiske æbler
      • Trin 3 af 7

        Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store tern.

        • 5-6 økologiske æbler
      • Trin 4 af 7

        Kom æbleternene i en blender. Blend, til det er en jævn grød.

      • Trin 5 af 7

        Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 6 af 7

        Hæld æblemosen i glasset, og læg låget løst på.

      • Trin 7 af 7

        Stil glasset på en tallerken på køkkenbordet i 5-6 dage, til den er blevet mørk og har hævet lidt op, og den lugter af mørk øl. Rør i grøden hver dag.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Vidste du, at du kan bruge æbler som gær?? Jo, den er god nok. Det tager tid og må siges at være noget af et cool køkken-eksperiment. Det er al ventetiden og arbejdet værd, for brødet kommer til at smage ganske særligt på den helt lækre måde.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 5-6 økologisk æbler

           

          Køkkenredskaber

          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 blender
          • 1 stort sylteglas med låg
          • 1 tallerken
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store tern.
          4. Kom æbleternene i en blender. Blend, til det er en jævn grød.
          5. Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
          6. Hæld æblemosen i glasset, og læg låget løst på.
          7. Stil glasset på en tallerken på køkkenbordet i 5-6 dage, til den er blevet mørk og har hævet lidt op, og den lugter af mørk øl. Rør i grøden hver dag.