1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Salater>
  6. Æblesalat med hvedekorn

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge hvedekerner:

3.

Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

4.

Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.

5.

Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.

6.

Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.

7.

Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.

8.

Drys 1 teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

Drys 1 ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

Drys ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

Skære grøntsager:

9.

Pil, og hak rødløg. Se videoen.

10.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

11.

Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger. Se videoen.

Vask jordskokken grundigt, og skær den i terninger. Se videoen.

12.

Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger. Se videoen.

Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i terninger. Se videoen.

13.

Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver
Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.

14.

Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.

15.

Bland salaten.

16.

Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Se videoen.

Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Se videoen.

17.

Drys krydderurterne over salaten.

18.

Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.

19.

Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 776 kJ / 185 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min