Æblesalat med hvedekorn

Æblesalat med hvedekorn

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

        Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

        Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 776 kJ / 185 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 63 %
        • Fedt: 29 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 3 ½ dl vand
        • ¾ dl hele hvedekerner eller speltkerner
        • 1 knivspids groft salt
        • 1 knivspids hele peberkorn
        • ½ laurbærblad
        • ½ spsk. æbleeddike
        • ¾ spsk. olie
        • ½ tsk. sukker
        • ½ fed hvidløg
        • ¼ rødløg
        • 1 jordskok
        • 1 æble
        • ½ stilk bladselleri
        • ¾ dl krydderurter – persille og mynte
      • Trin 3 af 18

        Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

        • 3 ½ dl vand
      • Trin 4 af 18

        Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.

        • 3/4 dl hele hvedekerner eller speltkerner
        • 1 knivspids groft salt
        • 1 knivspids hele peberkorn
        • ½ laurbærblad

         

         

      • Trin 5 af 18

        Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.

      • Trin 6 af 18

        Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.

      • Trin 7 af 18

        Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.

        • ½ spsk. æbleeddike
        • ¾ spsk. olie
      • Trin 8 af 18

        Drys ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

        • ½ tsk. sukker
      • Trin 9 af 18

        Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 fed hvidløg
        • 1/4 rødløg
      • Trin 10 af 18

        Vask jordskokken grundigt, og skær den i terninger.

        • 1 jordskokke

         

      • Trin 11 af 18

        Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i terninger.

        • ½ æble
      • Trin 12 af 18

        Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.

        • ½ stilk bladselleri
      • Trin 13 af 18

        Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.

      • Trin 14 af 18

        Bland salaten.

      • Trin 15 af 18

        Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 ½ dl krydderurter, fx persille og mynte
      • Trin 16 af 18

        Drys krydderurterne over salaten.

      • Trin 17 af 18

        Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.

        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ¾ tsk. sukker

         

      • Trin 18 af 18

        Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.

        • Fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

        Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

        Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 3 ½ dl vand
          • ¾ dl hele hvedekerner eller speltkerner
          • 1 knivspids groft salt
          • 1 knivspids peberkorn
          • ½ laurbærblad
          • ½ tsk. æbleeddike
          • ¾ spsk. rapsolie
          • 1 knivspids sukker
          • ½ fed hvidløg
          • ¼ rødløg
          • 1 jordskokke
          • 1 æble
          • ½ stilk bladselleri
          • ¾ dl krydderurter, fx persille og mynte

          Til tilsmagning:

          • ¼ tsk salt
          • ½ knivspids peber
          • ¾ tsk. sukker

          Tilbehør:

          • Groft brød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 teske
          • 2 spiseskeer
          • 2 små skarpe knive
          • 2 skærebrætter
          • 1 røreske
          • 1 stor skål
          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 si
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
          4. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.
          5. Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.
          6. Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.
          7. Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.
          8. Drys ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
          9. Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          10. Vask jordskokken grundigt, og skær den i terninger.
          11. Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i terninger.
          12. Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver.
          13. Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.
          14. Bland salaten.
          15. Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Drys krydderurterne over salaten.
          17. Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.
          18. Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

            Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

            Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 776 kJ / 185 kcal
            • Protein: 8 %
            • Kulhydrat: 63 %
            • Fedt: 29 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 7 dl vand
            • 1 ½ dl hele hvedekerner eller speltkerner
            • ¼ tsk. groft salt
            • ¼ tsk. hele peberkorn
            • 1 laurbærblad
            • 1 spsk. æbleeddike
            • 1 ½ spsk. rapsolie
            • 1 tsk. sukker
            • 1 fed hvidløg
            • ½ rødløg
            • 2 jordskokker
            •  æbler
            • 1 stilk bladselleri
            • 1 ½ dl krydderurter – persille og mynte
          • Trin 3 af 18

            Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

            • 7 dl vand
          • Trin 4 af 18

            Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.

            • 1 ½ dl hele hvedekerner eller speltkerner
            • ¼ tsk groft salt
            • ¼ tsk hele peberkorn
            • 1 laurbærblad

             

          • Trin 5 af 18

            Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.

          • Trin 6 af 18

            Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.

          • Trin 7 af 18

            Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.

            • 1 spsk. æbleeddike
            • 1 ½ spsk. olie
          • Trin 8 af 18

            Drys 1 teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

            • 1 tsk. sukker
          • Trin 9 af 18

            Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 fed hvidløg
            • ½ rødløg
          • Trin 10 af 18

            Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger.

            • 2 jordskokker

             

          • Trin 11 af 18

            Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger.

            • 2 æbler
          • Trin 12 af 18

            Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver

            • 1 stilk bladselleri
          • Trin 13 af 18

            Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.

          • Trin 14 af 18

            Bland salaten.

          • Trin 15 af 18

            Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 ½ dl krydderurter, fx. persille og mynte
          • Trin 16 af 18

            Drys krydderurterne over salaten.

          • Trin 17 af 18

            Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.

            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 ½ tsk. sukker

             

          • Trin 18 af 18

            Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.

            • Fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

            Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

            Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 7 dl vand
              • 1 ½ dl hele hvedekerner eller speltkerner
              • ¼ tsk. groft salt
              • ¼ tsk. hele peberkorn
              • 1 laurbærblad
              • 1 spsk. æbleeddike
              • 1 ½ spsk. olie
              • ¼ tsk sukker
              • 1 fed hvidløg
              • ½ rødløg
              • 2 jordskokker
              • 2 æbler
              • 1 stilk bladselleri
              • 1 ½ dl krydderurter – persille og mynte

              Til tilsmagning:

              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 ½ tsk. sukker

              Tilbehør:

              • Groft brød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 teske
              • 2 spiseskeer
              • 2 små skarpe knive
              • 2 skærebrætter
              • 1 røreske
              • 1 stor skål
              • 1 målebæger
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 si
              • 1 stor skarp kniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
              4. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.
              5. Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.
              6. Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.
              7. Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.
              8. Drys 1 teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
              9. Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              10. Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger.
              11. Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger.
              12. Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver
              13. Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.
              14. Bland salaten.
              15. Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Drys krydderurterne over salaten.
              17. Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.
              18. Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

                Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

                Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 776 kJ / 185 kcal
                • Protein: 8 %
                • Kulhydrat: 63 %
                • Fedt: 29 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 l vand
                • 2 ¼ dl hele hvedekerner eller speltkerner
                • ½ tsk. groft salt
                • ½ tsk. hele peberkorn
                • 1 ½ laurbærblad
                • 1 ½ spsk. æbleeddike
                • 2 spsk. olie
                • ¾ tsk sukker
                • 1 ½ fed hvidløg
                • ¾ rødløg
                • 3 jordskokker
                • 3 æbler
                • 1 ½ stilk bladselleri
                • 2 ¼ dl krydderurter, fx persille og mynte
              • Trin 3 af 18

                Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.

                • 1 l vand
              • Trin 4 af 18

                Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.

                • 2 ¼ dl hele hvedekerner eller speltkerner
                • ½ tsk. groft salt
                • ½ tsk. hele peberkorn
                • 1 ½ laurbærblade

                 

              • Trin 5 af 18

                Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.

              • Trin 6 af 18

                Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.

              • Trin 7 af 18

                Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.

                • 1 ½ spsk. æbleeddike
                • 2 ¼ spsk. olie
              • Trin 8 af 18

                Drys 1 ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.

                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 9 af 18

                Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 2 fed hvidløg
                • 3/4 rødløg
              • Trin 10 af 18

                Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger.

                • 3 jordskokker

                 

              • Trin 11 af 18

                Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger.

                • 3 æbler
              • Trin 12 af 18

                Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver

                • 1 ½ stilke bladselleri
              • Trin 13 af 18

                Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.

              • Trin 14 af 18

                Bland salaten.

              • Trin 15 af 18

                Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 2 ¼ dl krydderurter, fx persille og mynte
              • Trin 16 af 18

                Drys krydderurterne over salaten.

              • Trin 17 af 18

                Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.

                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 2 ¼ tsk. sukker

                 

              • Trin 18 af 18

                Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.

                • Fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Salaten her er frisk og mættende. De syrlige æbler går hånd i hånd med spelt- og hvedekernerne. De danner sammen en fræk salat, du kan bruge som tilbehør eller som en ret i sig selv.

                Salaten indeholder også jordskokker - hvis du aldrig har smagt dem, skulle du tage at prøve; de smager fantastisk.

                Tip: Server salaten med hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 l vand
                  • 2 ¼ dl hele hvedekerner eller speltkerner
                  • ½ tsk. groft salt
                  • ½ tsk. hele peberkorn
                  • 1 ½ laurbærblade
                  • 1 ½ spsk. æbleeddike
                  • 2 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • ¾ rødløg
                  • 3 jordskokker
                  • 3 æbler
                  • 1 ½ stilke bladselleri
                  • 2 ¼ dl krydderurter, fx persille og mynte

                  Til tilsmagning:

                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 2 ¼ tsk. sukker

                  Tilbehør:

                  • Groft brød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 teske
                  • 2 spiseskeer
                  • 2 små skarpe knive
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 røreske
                  • 1 stor skål
                  • 1 målebæger
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 si
                  • 1 stor skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld vandet i en gryde. Kom låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  4. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblade i gryden. Læg låget på igen.
                  5. Kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme, til de er møre.
                  6. Hæld hvedekernerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernerne i en skål.
                  7. Hæld æbleeddike og olie i skålen. Bland det sammen med en ske.
                  8. Drys 1 ½ teske sukker over hvedekernerne, og bland med en ske. Lad hvedekernerne køle af.
                  9. Pil, og hak hvidløg og rødløg. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  10. Vask jordskokkerne grundigt, og skær dem i terninger.
                  11. Skyl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i terninger.
                  12. Skyl bladsellerien, og skær den i tynde skiver
                  13. Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.
                  14. Bland salaten.
                  15. Kom vand i en skål, og skyld persille eller mynte i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille eller mynte fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Drys krydderurterne over salaten.
                  17. Bland salaten med en ske, og smag den til med salt, peber og sukker.
                  18. Du kan spise salaten som tilbehør til kød, eller med groft brød til.