Æblemos

Æblemos

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 690 kJ / 165 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 94 %
        • Fedt: 4 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 1 kg. æbler
        • ½ dl. vand
        • 50 g. sukker

         

      • Trin 3 af 7

        Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • 1 kg. æbler

         

      • Trin 4 af 7

        Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.

        • ½ dl. vand
        • 50 g. sukker

         

      • Trin 5 af 7

        Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.

      • Trin 6 af 7

        Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 7 af 7

        Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          • 1 kg. æbler
          • ½ dl. vand
          • 50 g. sukker

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 stavblender
          • sylteglas
          • 1 elkedel

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          4. Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
          5. Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
          6. Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
          7. Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.