Æblemos

Æblemos

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 690 kJ / 165 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 94 %
        • Fedt: 4 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ kg. æbler
        • ¼ dl. vand
        • 25 g. sukker
      • Trin 3 af 7

        Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • ½ kg. æbler
      • Trin 4 af 7

        Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.

        • ¼ dl. vand
        • 25 g. sukker
      • Trin 5 af 7

        Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.

      • Trin 6 af 7

        Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 7 af 7

        Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ kg. æbler
          • ¼ dl. vand
          • 25 g. sukker

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 stavblender
          • Sylteglas
          • 1 elkedel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          4. Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
          5. Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
          6. Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
          7. Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 690 kJ / 165 kcal
            • Protein: 2 %
            • Kulhydrat: 94 %
            • Fedt: 4 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 7

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 7

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            • 1 kg. æbler
            • ½ dl. vand
            • 50 g. sukker

             

          • Trin 3 af 7

            Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 1 kg. æbler

             

          • Trin 4 af 7

            Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.

            • ½ dl. vand
            • 50 g. sukker

             

          • Trin 5 af 7

            Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.

          • Trin 6 af 7

            Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.

          • Trin 7 af 7

            Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 kg. æbler
              • ½ dl. vand
              • 50 g. sukker

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 stavblender
              • Sylteglas
              • 1 elkedel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              4. Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
              5. Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
              6. Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
              7. Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 690 kJ / 165 kcal
                • Protein: 2 %
                • Kulhydrat: 94 %
                • Fedt: 4 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 7

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 7

                Find alle ingredienserne frem.

                • 1 ½ kg. æbler
                • ¾ dl. vand
                • 75 g. sukker
              • Trin 3 af 7

                Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

                • 1 ½ kg. æbler
              • Trin 4 af 7

                Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.

                • ¾ dl. vand
                • 75 g. sukker
              • Trin 5 af 7

                Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.

              • Trin 6 af 7

                Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.

              • Trin 7 af 7

                Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du kan bruge æblemos til alt muligt! På yoghurt eller havregrød, i fastelavnsboller, bolledej, gammeldags æblekage, wienerbrød og som tilbehør til varme mormorretter.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ kg. æbler
                  • ¾ dl. vand
                  • 75 g. sukker

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 stavblender
                  • Sylteglas
                  • 1 elkedel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
                  4. Kom æbletern, vand og sukker i en gryde. Læg låg på, og kog i cirka 15 minutter ved svag varme, til æbleternene er helt bløde.
                  5. Sæt gryden i vasken og mos æblerne med en stavblender.
                  6. Skold dine sylteglas: Stil dem i håndvasken. Kog 1 liter vand i en elkeddel eller en lille gryde, og hæld det kogende vand i glassene. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud af glassene. Brug grydehandsker, og få eventuelt hjælp af en voksen.
                  7. Hæld mosen i de skoldede glas. Så kan den holde sig mindst 1 uge i køleskabet.