Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Naanbrød: Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen.

4.

Tag en lille gryde. Hæld mælk i gryden, og varm den op, til den er lunken. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.

5.

Hæld den lune mælk i skålen. Tilsæt sukker, og rør, til gæren er opløst.

6.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Rør sammen.

7.

Kom yoghurt, salt og olie i mælkeblandingen. Rør godt sammen.

8.

Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Den må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

9.

Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Form dejen til fem boller, og læg dem på bagepladen. Dæk dem til med et rent viskestykke. Lad bollerne hæve cirka 30 minutter et lunt sted.

11.

Suppe: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

12.

Tag en kartoffelskræller og et rivejern frem. Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.

13.

Tag en stor gryde. Hæld olien i gryden, og varm den op.

14.

Tilsæt løg, hvidløg, karry, gulerødder og spidskommen, og lad det stege et par minutter. Rør imens.

15.

Tilsæt flåede tomater.

16.

Tag en stor skål. Kom linser og koldt vand i skålen, og skyl linserne i vandet. Rør rundt med hænderne. Sæt en si i vasken, og hæld linserne i sien. Lad dem dryppe af, og kom linserne i gryden.

17.

Kom vand og salt i gryden. Smuldr en bouillon-terning i gryden.

18.

Lad suppen koge ved lav varme i cirka 20 minutter, til linserne er bløde. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.

19.

Bag naanbrød: Tænd ovnen på 250 grader.

20.

Drys mel på bordet. Læg bollerne på køkkenbordet, og tryk dem flade, så de bliver tynde på midten. Tryk, og træk i dem, så de får en form, der minder om en dråbe. De skal være cirka 20 centimeter lange og 10 centimeter brede.

21.

Læg brødene tilbage på bagepladen (fordel dem eventuelt på to bageplader med bagepapir).

22.

Tag en lille skål og en bagepensel. Kom yoghurt i skålen, og pensl brødene med yoghurt. Drys med nigellafrø.

23.

Bag brødene i cirka 10 minutter ved 250 grader. Lad brødene køle af på en bagerist.

24.

Suppe: Stil gryden med suppen ned i håndvasken. Tag en stavblender, og sæt den ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

25.

Smag til med salt og peber. Se videoen.

26.

Tag et skærebræt, og en lille skarp kniv. Skær en citron i både.

27.

Servér suppen med en skefuld yoghurt på toppen, citronbåde og friskbagte naanbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3939 kJ / 941 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, hakke

Løg, hakke

Blende suppe

Blende suppe

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min