Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blåbærsirup:

3.

Kom blåbær, sukker og vand i en gryde, bring det i kog, og lad det koge i 15 til 30 minutter under låg ved svag varme, til det bliver en sirup. Hold øje - og rør i det undervejs med en grydeske.

4.

Si derefter blåbærrester fra siruppen, ved at hælde siruppen igennem en si og ned i en lille skål eller kande. Køl siruppen ned.

5.

Gem de frasigtede blåbær i køleskabet og brug dem fx til til morgenmad eller på brød.

Blåbærdrinks:

6.

Skær lime i skiver. Kom dem i glassene. Se videoen.

7.

Skyl myntebladene, og kom dem i glassene. Pres mynteblade og limeskiver med en morter. Se videoen.

8.

Fyld de 4 glas med isterninger.

Fyld de 2 glas med isterninger.

9.

Hæld ½ deciliter blåbærsiup i hver af de 4 glas.

Hæld ½ deciliter blåbærsiup i de 2 glas.

10.

Hæld til sidst forsigtigt vand/sodavand på blandingen. Vær forsigtig, så lagene ikke blandes.

11.

Pynt drikkene med friske blåbær eller jordbær, mynte, citronmelisse eller en limeskive.

Næringsindhold per portion

Energi: 841 kJ / 201 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 98 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min