Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte ris:

3.

Skyl risene grundigt i en si under rindende vand eller i en skål, hvor du skifter vandet. Risene skal skylles ad flere omgange, indtil vandet er klart. Lad risene dryppe af i sien. Se videoen.

4.

Bring vand og salt i kog, og tilsæt risene. Læg låg på. Lad fuldkornsris koge ved svag varme, til de er møre (30-35 min). Se den præcise tid på pakken.

5.

Sluk for varmen, og lad risene trække under låg.

Bagt laks:

6.

Varm ovnen til 180° grader varmluft.

7.

Kom bagepapir på en bageplade. Tjek laksen for ben, og læg den på bagepapiret. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Se videoen.

8.

Kom hvidløgspulver, paprika, salt og peber på laksen.

9.

Kom olie på laksen, og gnid krydderierne ind i kødet. Vask hænder.

10.

Bag laksen i 10-12 minutter i ovnen. Lad bagepladen med laksen køle af på en bagerist.

Bag laksen i 12-14 minutter i ovnen. Lad laksen køle af på en bagerist.

Hjemmelavet kewpie mayonnaise:

11.

Kom mayonnaisen i en lille skål. Tilsæt sukker, risvinseddike og eventuelt sriracha, og rør det sammen.

Grøntsager og pynt:

12.

Hæld frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over. Hæld edamamebønnerne over i en si efter cirka 3 minutter, og lad dem dryppe godt af.

13.

Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Se videoen.

Skyl peberfrugten, og skær halvdelen i tern. Gem den anden til senere. Se videoen.

14.

Skyl agurken, og skær den i tern.

15.

Skyl tomaterne, og halver dem.

16.

Skyl avocadoerne. Skær dem over, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en ske. Skær kødet i skiver. Se videoen.

17.

Vask eller skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler. Se videoen.

Vask eller skræl gulerødderne. Skær dem i tynde strimler. Se videoen.

Vask eller skræl guleroden. Skær den i tynde strimler. Se videoen.

18.

Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.

Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.

Eventuelt: Skyl citronen, og skær halvden i både. Gem den anden halvdel. Se videoen.

19.

Eventuelt: Rist sesamfrøene på en pande i 4 minutter ved lav varme, til de er let gyldne.

20.

Eventuelt: Skær tangpladerne ud i rektangler.

Eventuelt: Skær tangpladerne ud i rektangler.

Eventuelt: Skær tangpladen ud i rektangler.

Samle bowlen:

21.

Kom de kogte ris i bunden af 4 dybe tallerkner.

Kom de kogte ris i bunden af 6 dybe tallerkner.

Kom de kogte ris i bunden af 2 dybe tallerkner.

22.

Kom peberfrugt, edamamebønner, gulerodsstrimler, agurk, tomat og avocado ovenpå risene i hver deres bunke.

23.

Træk laksen fra hinanden med to gafler, og kom den ovenpå risen.

24.

Pynt med kewpie mayo, citronskiver, ristede sesamfrø og tangplader. Server eventuelt sojasovs til. Mums - så er der salon rice bowl!

Næringsindhold per portion

Energi: 2293 kJ / 546 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 5 g

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Bage laks

Bage laks

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Skære appelsin i både

Skære appelsin i både

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min