Om GoCook

Om GoCook

Missionen for projekt GoCook er, at vi vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre!

Projektet GoCook er et af mange initiativer under overskriften Coop & Co, der skal sætte gang i de danske madværksteder og skabe flere og bedre madoplevelser. Projekt GoCook bliver løbende udviklet. De største dele af projektet er lige nu GoCook Smagekassen, som er Danmarks største skoleaktivitet, tv-udsendelserne ’Gorm og 100% din ret’, bogsystemet til madkundskab og kokkeskoleapp’en GoCook og gocook.dk.  
 


GoCook Smagekassen 

GoCook Smagekassen er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4.-7. klasse. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad med grøntsager i sæson.
 
’GoCook Smagekassen’ er en kasse med gratis råvarer, undervisningsmaterialer og 24 opskriftshæfter, som læreren henter i den lokale Coop-butik. Smagekassen foregår hvert år i ugerne 43, 44 og 45 (lige efter efterårsferien).
 
'GoCook Smagekassen' kan bruges i flere fag, herunder madkundskab og ofte også natur/teknologi. 
 
 

Fakta om GoCook Smagekassen 2016:

161.000 skolebørn er tilmeldt
6.714 klasser deltager
75 % af alle grundskoler i Danmark er tilmeldt (folkeskoler og frie/private skoler)
Skolerne er fordelt i hele landet. Se det interaktive Danmarkskort.
Årets tema er verdensmad.
Smagekassen er gratis for alle tilmeldte skoler.
Smagekassen indeholder gratis råvarer, gratis undervisningsmateriale på 32 sider, lærervejledning og opskriftshæfte på 32 sider – alt sammen til 24 elever.  
Presse-kontakt: Bente Svane Nielsen på bente.svane.nielsen@coop.dk eller 3091 9274.  
 
 

Grundbogssystem til madkundskab

’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ er et bogsystem til madkundskab til 4.-7. klasse. Det består af bøgerne ’GoCook 100% din ret – bogen til madkundskab’ og ’ GoCook 100% din kogebog’. 
 
Formålet med bøgerne er at give et grundlæggende kendskab til fødevarer og de mest almindelige tilberedningsmetoder til at kunne lave mad. Kogebogen er tænkt som en bog, eleverne kan få med hjem. 
 
Du kan bestille enkeltbøger ved at skrive til mailen gocook@coop.dk
Er du lærer og vil du bestille klassesæt, så kan du gøre det her på Coop Skolekontaktens hjemmeside.  
 
 

Tv-programmerne 'Gorm og 100% din ret'

’Gorm og 100% din ret’ er en række tv-udsendelser, som vi har udviklet sammen med TV 2. De første fem udsendelser er blevet sendt i efterårsferien 2013. De næste fem programmer bliver sendt i efterårsferien i 2014.
 
Gorm er kok og han elsker at lave mad. Han tager rundt i landet i sin kokkebus, GoCook-mobilen. På sin tur besøger han drenge og piger, som udfordrer ham med deres sportsgren. Bagefter er det Gorms tur, som så udfordrer børnene med den mad de ikke kan lide – deres dødsretter. Sammen laver de dødsretterne om til livretter. 
 
Alle tv-udsendelserne kan ses gratis på både GoCook.dk eller på TV 2 Play.  
 
 

Kokkeskoleapp’en - til iPad og smartphone

Kokkeskole-app’en til iPad og smartphone er, ud over gocook.dk, den digitale del af ’GoCook Smagekassen’. Her kan man finde mere end 250 trin-for-trin opskrifter, et stort redskabs- og råvareleksikon med mere end 500 opslag og en kokkeskole med mange små metode-film med tips til, hvordan man skærer hvidkål, renser chili, laver grøntsagssuppe eller woksteger.  
 
 

Andre GoCook-elementer

Foruden de nævnte elementer er GoCook også på Facebook og Youtube. På Facebook henvender vi også til børn og unge på imellem 13-15 år. Der er masser af tips om mad, sjove videoer, konkurrencer, små quizzer, lækre opskrifter og meget mere. På YouTube har vi lavet vores egen kanal med mange så videoer om alt fra teasers til Gorm og 100% din ret, til sjove klip fra Gorm-udsendelserne til tips om, hvordan du laver kødboller, pisker æggehvider el. skærer hvidkål.
 
 

Du kan læse mere her:

- Om GoCook Smagekassen (mest for lærere) - link til Coop Skolekontaktens hjemmeside.