Rabarber

Rabarber har vi dyrket i haverne i Danmark i næsten et par hundrede år. Rabarber har grønne blade, og lange røde stængler. Der findes forskellige sorter. Nogle har helt røde stængler og andre grønne stængler. De kan smage ret forskelligt.

RABARBER ER EN GRØNTSAG
Rabarber er en grøntsag, da det kun er stilken vi spiser. Hvis du høster rabarber fra haven, så må du kun tage nogle af stænglerne. Ellers mister rabarberplanten for mange af sine blade.

RABARBERS SMAG
Rå rabarber har en sur smag. Syren kommer fra æblesyre, citronsyre og oxalsyre. Oxalsyren giver en snerpende fornemmelse i munden. Du kan bruge non-oxal produkter eller mejeriprodukter såsom creme fraiche til at dæmpe oxal-syren. Det er kalken, der modvirker oxalsyren.

RABARBERS TILBEREDNING
Skyl rabarber for jord, og skær toppen og bunden fra. Det er de røde stængler, du kan spise. Bladene indeholder for meget syre til, at de kan spises.
Når du koger rabarber sammen med lidt sukker, så får den en fantastisk smag, og det frigiver en tydelig duft. Hvis du gerne vil bevare stænglernes form, så er det en god idé at bage rabarber i stedet for at koge dem.
Når du koger rabarber, må du ikke bruge gryder eller pander af jern, aluminium eller kobber. Så bliver rabarberne uspiselige. Brug i stedet rustfrit stål, emaljerede eller overfladebehandlede gryder og pander.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

7 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar rabarber i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan den holde sig i op til 7 dage. Du kan også komme rabarber i fryseren. Skær den i mindre stykker, før du kommer den i fryseren.

Retter med rabarber

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min