
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Augustas pizza-wrap
Augustas pizza-wrap
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 110 min.
Sværhedsgrad: Medium

Augusta var med på GoCook-madcamp, og hun elsker pizza-wraps. Hun sagde følgende: ”Man kan putte sit yndlingsfyld indeni, og så er de gode at have med i tasken til en lang dag.”
Tip: Du kan bruge en færdig pizzasovs eller købte tortillas, hvis det skal gå hurtigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til augustas pizza-wrap
Råkostsalat:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ glaskål
¾ glaskål
¼ glaskål
50 g. rosiner
75 g. rosiner
25 g. rosiner
Tomatsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
½ peberfrugt
¾ peberfrugt
¼ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tortillas:
130 g. hvedemel
195 g. hvedemel
65 g. hvedemel
60 g. grahamsmel
90 g. grahamsmel
30 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. bagepulver
¾ tsk. bagepulver
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
Fyld:
100 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
150 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
50 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum

Gulerod

Glaskål

Rosiner

Løg

Peberfrugt

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Basilikum

Salt

Peber

Hvedemel

Grahamsmel

Bagepulver

Vand

Skinkestrimler

Revet ost
Køkkenredskaber til augustas pizza-wrap
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 lille gryde
2 røreskeer
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 stor stegepande
1 kagerulle
1 stor tallerken
Bagepapir
2 bageplader
1 bageplade

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Lille gryde

Røreske

Stor røreskål

Viskestykke

Stegepande

Kagerulle

Middagstallerken

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Råkostsalat:
3.
Skæl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom de revne gulerødder ned i en skål. Se videoen.
Skæl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern. Kom den revne gulerod ned i en skål. Se videoen.
4.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær skrællen af glaskålen. Riv glaskålen på den grove side af rivejernet. Kom det ned i skålen.
5.
Drys med rosiner.
Tomatsovs:
6.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget.
7.
Skyl peberfrugten, og skær den i mindre stykker.
8.
Tag en lille gryde og en røreske frem. Hæld olie i gryden, og varm op til middel varme.
9.
Kom det hakkede løg i gryden, og svits det. Tilsæt peberfrugt, hakkede tomater og basilikum. Rør godt. Skru ned til lav varme, og lad det stege i 5 minutter. Se videoen.
10.
Smag til med salt og peber og måske mere basilikum.
11.
Tag gryden væk fra varmen, og lad tomatsovsen køle af.
Tortillas:
12.
Tag en stor skål. Kom hvedemel, grahamsmel, salt og bagepulver ned i skålen. Bland det godt sammen.
13.
Hæld olie i skålen, og bland, indtil du har en masse små klumper. Brug måske fingrene.
14.
Hæld vandet i lidt efter lidt. Ælt dejen, indtil du har en samlet klump. Den klistrer lidt på fingrene.
Form tortillas:
15.
Del klumpen i fire lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
Del klumpen i seks lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
Del klumpen i to lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
16.
Tag en stor stegepande frem. Skru op for høj varme.
17.
Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med de tre øvrige dejklumper.
Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med de fem øvrige dejklumper.
Tag en kagerulle og en klump dej. Drys lidt mel både på bordet og på dejen, og rul dejen ud til en meget tynd tortilla på cirka 20 centimeter i diameter. Gør det samme med den anden dejklump.
Bag tortillas:
18.
Bag en tortilla ad gangen på den meget varme stegepande. Bag den i 10-20 sekunder, indtil den begynder at få lidt farve. Vend tortillaen, og bag på den anden side i endnu 10-20 sekunder.
19.
Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag de øvrige tre tortillas på samme måde.
Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag de øvrige fem tortillas på samme måde.
Læg den færdige tortilla over på en tallerken, og kom et vådt viskestykke henover. Bag den anden tortilla på samme måde.
Saml og bag wraps:
20.
Kom bagepapir på to bageplader. Fordel de fire tortillas på de to plader. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de fire tortillas.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg de to tortillas på de pladen. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de to tortillas.
21.
Bag dem i ovnen ved 170 grader i cirka 3-5 minutter, indtil osten er smeltet.
22.
Rul en pizza-wrap sammen ad gangen. Skær den over på midten, og pak den ind i madpapir. Sæt eventuelt et stykke snor om, så det holder bedre på wrappen. Gør det samme med alle dine tortillas.
Rul en pizza-wrap sammen ad gangen. Skær den over på midten, og pak den ind i madpapir. Sæt eventuelt et stykke snor om, så det holder bedre på wrappen. Gør det samme med den anden tortilla.
23.
Server dine pizza-wraps med råkostsalat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1695 kJ / 405 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer