- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Augustas pizza-wrap
Augustas pizza-wrap
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 110 min.
Sværhedsgrad: Medium
Augusta var med på GoCook-madcamp, og hun elsker pizza-wraps. Hun sagde følgende: ”Man kan putte sit yndlingsfyld indeni, og så er de gode at have med i tasken til en lang dag.”
Tip: Du kan bruge en færdig pizzasovs eller købte tortillas, hvis det skal gå hurtigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til augustas pizza-wrap
Råkostsalat:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ glaskål
¾ glaskål
¼ glaskål
50 g. rosiner
75 g. rosiner
25 g. rosiner
Tomatsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
½ peberfrugt
¾ peberfrugt
¼ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tortillas:
130 g. hvedemel
195 g. hvedemel
65 g. hvedemel
60 g. grahamsmel
90 g. grahamsmel
30 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. bagepulver
¾ tsk. bagepulver
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
Fyld:
100 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
150 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
50 g. strimler af kylling, skinke eller kalkun
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
1 tsk. tørret basilikum
1 ½ tsk. tørret basilikum
½ tsk. tørret basilikum
Gulerod
Glaskål
Rosiner
Løg
Peberfrugt
Olie - smagsneutral
Hakkede tomater
Basilikum
Salt
Peber
Hvedemel
Grahamsmel
Bagepulver
Vand
Skinkestrimler
Revet ost
Køkkenredskaber til augustas pizza-wrap
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 lille gryde
2 røreskeer
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 stor stegepande
1 kagerulle
1 stor tallerken
Bagepapir
2 bageplader
1 bageplade
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Lille gryde
Røreske
Stor røreskål
Viskestykke
Stegepande
Kagerulle
Middagstallerken
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Råkostsalat:
3.
Skæl gulerødderne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom de revne gulerødder ned i en skål. Se videoen.
Skæl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern. Kom den revne gulerod ned i en skål. Se videoen.
4.
5.
Tomatsovs:
6.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Pil, og hak løget.
7.
8.
9.
Kom det hakkede løg i gryden, og svits det. Tilsæt peberfrugt, hakkede tomater og basilikum. Rør godt. Skru ned til lav varme, og lad det stege i 5 minutter. Se videoen.
10.
11.
Tortillas:
12.
Tag en stor skål. Kom hvedemel, grahamsmel, salt og bagepulver ned i skålen. Bland det godt sammen.
13.
14.
Form tortillas:
15.
Del klumpen i fire lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
Del klumpen i seks lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
Del klumpen i to lige store klumper. Lad dem hvile i 5-10 minutter under et viskestykke.
16.
17.
Bag tortillas:
18.
19.
Saml og bag wraps:
20.
Kom bagepapir på to bageplader. Fordel de fire tortillas på de to plader. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de fire tortillas.
Kom bagepapir på en bageplade. Læg de to tortillas på de pladen. Smør tomatsovsen på først. Fordel derefter kyllingestrimler, ost og basilikum på de to tortillas.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1695 kJ / 405 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 3,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer