1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Æbleskiver med æbleskive

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skær æbleskiver:

3.

Skyl og skræl æblerne. Skær kernehuset væk, og skær æblerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.

Dej:

4.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.

5.

Kom mel og sødmælk op i skålen, og pisk det sammen med en håndmixer.

Steg æbleskiverne:

6.

Varm en stegepande op til middel varme. Kom en stor klat smør på panden.

7.

Dyp en æbleskive i dejen, og læg den på stegepanden. Gentag med alle skiverne. Steg et par stykker ad gangen.

8.

Steg dem på begge sider, til dejen er gylden og sprød. Læg dem på en tallerken, og gentag med alle æbleskiverne.

9.

Spis dem, mens de er lune.

Næringsindhold per portion

Energi: 397 kJ / 95 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt 2,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 1440 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min