Zombie-fingre

Zombie-fingre

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Dejligt sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud!

        TIP – hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne. Opskriften giver cirka 38-40 zombie-fingre.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 200 g. smør
        • 200 g.sukker
        • 1 ½ tsk. kanel
        • 1 æg
        • 400 g. hvedemel

        Pynt:

        • 150 g. mandler
        • Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)
        • Rød frugtfarve
        • Kakaopulver
      • Trin 3 af 17

        Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, til du skal bruge det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 200 g smør

         

      • Trin 4 af 17

        Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål.

        • 200 g sukker
        • 1 ½ tsk. kanel

         

      • Trin 5 af 17

        Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld ægget op i skålen, og rør rundt med en røreske.

        • 1 æg

         

      • Trin 6 af 17

        Kom mel i lidt ad gangen, og rør rundt undervejs. Saml dejen til en kugle.

        • 400 g hvedemel

         

      • Trin 7 af 17

        Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 1 time.

      • Trin 8 af 17

        Kom mandler i en kop, og hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.

        • 150 g mandler

         

      • Trin 9 af 17

        Del de smuttede mandler i to stykker, der skal bruges som fingernegle.

      • Trin 10 af 17

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på 2 bageplader.

      • Trin 11 af 17

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker. Del et dej-stykke i 10 små stykker, og rul dem til pølser på størrelse med en finger. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingre. Læg dem på bagepladen. Fortsæt med al dejen.

      • Trin 12 af 17

        Kom en dråbe jordbærsyltetøj på bagsiden af en halv mandel, og pres den ned på spidsen af en af dej-fingrene, så mandlen sætter sig fast. Gentag på alle dej-fingrene.

        • Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)

         

      • Trin 13 af 17

        Skær nogle riller med en lille, skarp kniv, så det ligner hudfolder. Se billedet.

      • Trin 14 af 17

        Stil dine zombie-fingre i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter, til de bliver sprøde og får lidt farve.

      • Trin 15 af 17

        Lad dem køle helt af på en bagerist, før du gør dem færdige.

      • Trin 16 af 17

        Kom 1 spiseske syltetøj og en lille dråbe rød pastafarve i en lille skål, og bland det sammen. Mal kanterne af mandlerne med blandingen. Du kan bruge spidsen af en smørekniv eller en teske.

        • Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)
        • Rød frugtfarve

         

      • Trin 17 af 17

        Hæld 1 spiseske kakaopulver i en lille skål. Børst lidt kakaopulver på dine zombie-fingre med en bagepensel. Server dine zombie-fingre. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Dejligt sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud!

        TIP – hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne. Opskriften giver cirka 38-40 zombie-fingre.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 200 g smør
          • 200 g sukker
          • 1 ½ tsk. kanel
          • 1 æg
          • 400 g hvedemel

          Pynt:

          • 150 g mandler
          • Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)
          • Rød frugtfarve
          • Kakaopulver

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 2 kopper
          • 1 gaffel
          • Husholdningsfilm
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 2 små skåle
          • 1 lille skarp kniv
          • Bagepensel

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, til du skal bruge det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          4. Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål.
          5. Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld ægget op i skålen, og rør rundt med en røreske.
          6. Kom mel i lidt ad gangen, og rør rundt undervejs. Saml dejen til en kugle.
          7. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 1 time.
          8. Kom mandler i en kop, og hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.
          9. Del de smuttede mandler i to stykker, der skal bruges som fingernegle.
          10. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på 2 bageplader.
          11. Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker. Del et dej-stykke i 10 små stykker, og rul dem til pølser på størrelse med en finger. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingre. Læg dem på bagepladen. Fortsæt med al dejen.
          12. Kom en dråbe jordbærsyltetøj på bagsiden af en halv mandel, og pres den ned på spidsen af en af dej-fingrene, så mandlen sætter sig fast. Gentag på alle dej-fingrene.
          13. Skær nogle riller med en lille, skarp kniv, så det ligner hudfolder. Se billedet.
          14. Stil dine zombie-fingre i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter, til de bliver sprøde og får lidt farve.
          15. Lad dem køle helt af på en bagerist, før du gør dem færdige.
          16. Kom 1 spiseske syltetøj og en lille dråbe rød pastafarve i en lille skål, og bland det sammen. Mal kanterne af mandlerne med blandingen. Du kan bruge spidsen af en smørekniv eller en teske.
          17. Hæld 1 spiseske kakaopulver i en lille skål. Børst lidt kakaopulver på dine zombie-fingre med en bagepensel. Server dine zombie-fingre. Velbekomme!