1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Vegetar>
  5. Wokket kål med æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Skyl risene grundigt i en si under rindende vand. Se videoen.

4.

Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken.

5.

Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

Wok:

6.

Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.

7.

Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af. Se videoen.

8.

Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

9.

Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler. Se videoen.

10.

Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

11.

Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Se videoen.

12.

Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.

13.

Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

14.

Drys karry i wokken, og rør.

15.

Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.

16.

Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

17.

Tag retten af komfuret, og smag til med salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 1335 kJ / 318 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Rosenkål, skære

Rosenkål, skære

Savoykål, skære

Savoykål, skære

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Wokstegning

Wokstegning

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min