Wokket kål og æble
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1335 kJ / 318 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 dl. ris
- 200 g. broccoli
- 4 rosenkål
- ½ æble
- 1/8 savoykål eller 100 g. hvidkål
- 1 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk. rapsolie
- ½ tsk. karry
- 2 dl kokosmælk (light)
- 1/4 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 wok
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 1 dl. ris
- 200 g. broccoli
- 4 rosenkål
- ½ æble
- 100 g. savoykål eller hvidkål
- 1 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk. olie
- ½ tsk. karry
- 2 dl. kokosmælk (light)
- ¼ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 2 dl. ris
- Trin 4 af 15
Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- 200 g. broccoli
- Trin 5 af 15
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- 4 rosenkål
- Trin 6 af 15
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- ½ stk. æble
- Trin 7 af 15
Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- 100 g. savojkål eller hvidkål
- Trin 8 af 15
Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- 1 tsk. Ingefær
- Trin 9 af 15
Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- 2-3 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Trin 11 af 15
Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Trin 12 af 15
Drys karry i wokken, og rør.
- ½ spsk. karry
- Trin 13 af 15
Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- 2 dl kokosmælk
- ½ dl vand
- Trin 14 af 15
Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Trin 15 af 15
Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
- ½ tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 dl. ris
- 200 g. broccoli
- 4 rosenkål
- ½ æble
- 100 g. savoykål eller hvidkål
- 1 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk. olie
- ½ tsk. karry
- 2 dl. kokosmælk (light)
- ¼ dl. vand
- ½ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 wok
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Drys karry i wokken, og rør.
- Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1335 kJ / 318 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 dl. ris
- 400 g. broccoli
- 8 rosenkål
- 1 æble
- 200 g. savoykål eller hvidkål
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk. olie
- 1 tsk. karry
- 4 dl. kokosmælk (light)
- ½ dl. vand
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 wok
- 1 grydeske
- 1 kartoffelskræller
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 2 dl. ris
- 400 g. broccoli
- 8 rosenkål
- 1 æble
- 200 g. savoykål eller hvidkål
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk olie
- 1 tsk. karry
- 4 dl. kokosmælk (light)
- ½ dl. vand
- ½ -1 tsk. salt
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 2 dl. ris
- Trin 4 af 15
Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- 400 g. broccoli
- Trin 5 af 15
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- 8 rosenkål
- Trin 6 af 15
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 1 æble
- Trin 7 af 15
Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- 200 g. savoykål eller hvidkål
- Trin 8 af 15
Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- 2 tsk. Ingefær
- Trin 9 af 15
Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- 2-3 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Trin 11 af 15
Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Trin 12 af 15
Drys karry i wokken, og rør.
- ½ spsk. karry
- Trin 13 af 15
Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- 4 dl kokosmælk
- ½ dl vand
- Trin 14 af 15
Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Trin 15 af 15
Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
- ½ tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 dl. ris
- 400 g. broccoli
- 8 rosenkål
- 1 æble
- 200 g. savoykål eller hvidkål
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 2-3 spsk olie
- 1 tsk. karry
- 4 dl. kokosmælk (light)
- ½ dl. vand
- ½ -1 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleske
- 1 decilitermål
- 1 køkkenvægt
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 wok
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Drys karry i wokken, og rør.
- Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1335 kJ / 318 kcal
- Protein: 15 %
- Kulhydrat: 55 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 dl. ris
- 600 g. broccoli
- 12 rosenkål
- 1 ½ æble
- 300 g. savoykål eller hvidkål
- 3 tsk. friskrevet ingefær
- 3-4 spsk. olie
- 1 tsk karry
- 3 dl. kokosmælk (light)
- ¾ dl. vand
- 1 ½ - 2 tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 wok
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 3 dl. ris
- 600 g. broccoli
- 12 rosenkål
- 1 ½ æble
- ½ savoykål
- 3 tsk. friskrevet ingefær
- 3-4 spsk. olie
- 1 tsk. karry
- 3 dl. kokosmælk (light)
- ¾ dl. vand
- 1 ½-2 tsk. salt
- Trin 3 af 15
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 3 dl. ris
- Trin 4 af 15
Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- 600 g. broccoli
- Trin 5 af 15
Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- 12 rosenkål
- Trin 6 af 15
Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 1 ½ æble
- Trin 7 af 15
Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- 300 g. savojkål eller hvidkål
- Trin 8 af 15
Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- 3 tsk. ingefær
- Trin 9 af 15
Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- 3-4 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Trin 11 af 15
Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Trin 12 af 15
Drys karry i wokken, og rør.
- ½ spsk. karry
- Trin 13 af 15
Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- 6 dl kokosmælk
- ¾ dl vand
- Trin 14 af 15
Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Trin 15 af 15
Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
- ½-1 tsk. salt
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 dl. ris
- 600 g. broccoli
- 12 rosenkål
- 1 ½ æble
- ½ savoykål
- 3 tsk. friskrevet ingefær
- 3-4 spsk. olie
- 1 tsk. karry
- 3 dl. kokosmælk (light)
- ¾ dl. vand
- 1 ½-2 tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 måleske
- 1 grydeske
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 wok
- 1 målebæger
- 1 køkkenvægt
- 1 rivejern
- 1 dåseåbner
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
- Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
- Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
- Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
- Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
- Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
- Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
- Drys karry i wokken, og rør.
- Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
- Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
- Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
-