Wokket kål og æble

Wokket kål og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. broccoli
        • 4 rosenkål
        • ½ æble
        • 1/8 savoykål eller 100 g. hvidkål
        • 1 tsk. friskrevet ingefær
        • 2-3 spsk. rapsolie
        • ½ tsk. karry
        • 2 dl kokosmælk (light)
        • ¼ dl vand
        • ½ tsk. salt

        Tilbehør:

        • 1 dl jasminris
      • Trin 3 af 15

        Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

        • 2 dl jasminris

         

      • Trin 4 af 15

        Skyl broccolliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.

        • 200 g. broccoli

         

      • Trin 5 af 15

        Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

        • 4 rosenkål

         

      • Trin 6 af 15

        Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.

        • ½ stk. æble

         

         

      • Trin 7 af 15

        Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

        • 1/8 savojkål eller 100 g. hvidkål

         

      • Trin 8 af 15

        Skræl og riv ingefæren.

        • 1 tsk. Ingefær

         

      • Trin 9 af 15

        Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.

        • 2-3 spsk. raspolie

         

         

      • Trin 10 af 15

        Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.

         

         

      • Trin 11 af 15

        Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

      • Trin 12 af 15

        Drys karry i wokken og rør.

        • ½ spsk. karry
      • Trin 13 af 15

        Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.

        • 2 dl kokosmælk
        • ½ dl vand

         

      • Trin 14 af 15

        Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

      • Trin 15 af 15

        Tag retten af komfuret og smag til med salt

        • ½ tsk. salt

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. broccoli
          • 4 rosenkål
          • ½ æble
          • 1/8 savoykål eller 100 g. hvidkål
          • 1 tsk. friskrevet ingefær
          • 2-3 spsk. rapsolie
          • ½ tsk. karry
          • 2 dl kokosmælk (light)
          • ¼ dl vand
          • ½ tsk. salt

          Tilbehør:

          • 1 dl jasminris

          Køkkenredskaber

          • 1 måleske
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 wok
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 rivejern
          • 1 dåseåbner
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
          4. Skyl broccolliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.
          5. Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
          6. Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.
          7. Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
          8. Skræl og riv ingefæren.
          9. Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.
          10. Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.
          11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
          12. Drys karry i wokken og rør.
          13. Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.
          14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
          15. Tag retten af komfuret og smag til med salt
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 30 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 15

            Mål alle ingredienserne af.

            • 400 g. broccoli
            • 8 rosenkål
            • 1 æble
            • ¼ savoykål eller 200 g hvidkål (ca. 1/10 hvidkål)
            • 2 tsk. friskrevet ingefær
            • 2-3 spsk rapsolie
            • 1 tsk. karry
            • 4 dl kokosmælk (light)
            • ½ dl vand
            • ½ -1  tsk. salt

            Tilbehør:

            • 2 dl jasminris
          • Trin 3 af 15

            Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

            • 2 dl jasminris

             

          • Trin 4 af 15

            Skyl broccoliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.

            • 400 g. broccoli

             

          • Trin 5 af 15

            Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

            • 8 rosenkål

             

          • Trin 6 af 15

            Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.

            • 1 æble

             

             

          • Trin 7 af 15

            Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

            • ¼ savoykål eller 200 g. hvidkål (ca. 1/10 hvidkål)

             

             

          • Trin 8 af 15

            Skræl og riv ingefæren.

            • 2 tsk. Ingefær

             

          • Trin 9 af 15

            Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.

            • 2-3 spsk. raspolie

             

             

          • Trin 10 af 15

            Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.

             

             

          • Trin 11 af 15

            Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

          • Trin 12 af 15

            Drys karry i wokken og rør.

            • ½ spsk. karry
          • Trin 13 af 15

            Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.

            • 4 dl kokosmælk
            • ½ dl vand

             

          • Trin 14 af 15

            Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

          • Trin 15 af 15

            Tag retten af komfuret og smag til med salt

            • ½ tsk. salt

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 400 g. broccoli
              • 8 rosenkål
              • 1 æble
              • ¼ savoykål eller 200 g hvidkål (ca. 1/10 hvidkål)
              • 2 tsk. friskrevet ingefær
              • 2-3 spsk rapsolie
              • 1 tsk. karry
              • 4 dl kokosmælk (light)
              • ½ dl vand
              • ½ -1  tsk. salt

              Tilbehør:

              • 2 dl jasminris

              Køkkenredskaber

              • 1  sæt måleske
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 rivejern
              • 1 dåseåbner
              • 1 wok
              • 1 grydeske

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
              4. Skyl broccoliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.
              5. Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
              6. Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.
              7. Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
              8. Skræl og riv ingefæren.
              9. Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.
              10. Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.
              11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
              12. Drys karry i wokken og rør.
              13. Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.
              14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
              15. Tag retten af komfuret og smag til med salt
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 30 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 15

                Mål alle ingredienserne af.

                • 600 g broccoli
                • 12 rosenkål
                • 1½ æble
                • ½ savoykål
                • 3 tsk friskrevet ingefær
                • 3-4 spsk rapsolie
                • 1 tsk karry
                • 3 dl kokosmælk (light)
                • 3/4 dl vand
                • ½-1  tsk salt

                Tilbehør

                • 3 dl jasminris
              • Trin 3 af 15

                Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

                • 3 dl jasminris

                 

              • Trin 4 af 15

                Skyl broccoliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.

                • 600 g. broccoli

                 

              • Trin 5 af 15

                Skyl rosenkål og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

                • 12 rosenkål

                 

              • Trin 6 af 15

                Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.

                • 1 ½ æble

                 

                 

              • Trin 7 af 15

                Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

                • ½ savojkål 300 g. hvidkål

                 

              • Trin 8 af 15

                Skræl og riv ingefæren.

                • 3 tsk. ingefær

                 

              • Trin 9 af 15

                Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.

                • 3-4 spsk. raspolie

                 

                 

              • Trin 10 af 15

                Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.

                 

                 

              • Trin 11 af 15

                Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

              • Trin 12 af 15

                Drys karry i wokken og rør.

                • ½ spsk. karry
              • Trin 13 af 15

                Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.

                • 6 dl kokosmælk
                • ¾ dl vand

                 

              • Trin 14 af 15

                Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

              • Trin 15 af 15

                Tag retten af komfuret og smag til med salt

                • ½-1 tsk. salt

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 600 g broccoli
                  • 12 rosenkål
                  • 1½ æble
                  • ½ savoykål
                  • 3 tsk friskrevet ingefær
                  • 3-4 spsk rapsolie
                  • 1 tsk karry
                  • 3 dl kokosmælk (light)
                  • 3/4 dl vand
                  • ½-1  tsk salt

                  Tilbehør

                  • 3 dl jasminris

                  Køkkenredskaber

                  • 1 måleske
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 wok
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 rivejern
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
                  4. Skyl broccoliet. Skær broccoliet ud i små buketter. Skær broccolistilken i 1 centimeter tykke skiver.
                  5. Skyl rosenkål og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
                  6. Skyl æblet. Fjern kernehuset og skær æblet i 1 centimeter store terninger.
                  7. Skyl savojkål og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
                  8. Skræl og riv ingefæren.
                  9. Klik på metodevideoen og se hvordan du wok steger. Kom olien i en wok. Varm olien op.
                  10. Klik på metodevideoen og se hvordan du svitser. Kom broccoli-buketter og broccoli-stilke og rosenkål i wokken. Svits i 3 minut.
                  11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
                  12. Drys karry i wokken og rør.
                  13. Hæld kokosmælk og vand i wokken og rør.
                  14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
                  15. Tag retten af komfuret og smag til med salt