Wokket kål og æble

Wokket kål og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 dl. ris
        • 200 g. broccoli
        • 4 rosenkål
        • ½ æble
        • 100 g. savoykål eller hvidkål
        • 1 tsk. friskrevet ingefær
        • 2-3 spsk. olie
        • ½ tsk. karry
        • 2 dl. kokosmælk (light)
        • ¼ dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 15

        Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

        • 2 dl. ris

         

      • Trin 4 af 15

        Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.

        • 200 g. broccoli

         

      • Trin 5 af 15

        Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

        • 4 rosenkål

         

      • Trin 6 af 15

        Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ½ stk. æble

         

         

      • Trin 7 af 15

        Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

        • 100 g. savojkål eller hvidkål

         

      • Trin 8 af 15

        Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.

        • 1 tsk. Ingefær

         

      • Trin 9 af 15

        Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.

        • 2-3 spsk. olie

         

         

      • Trin 10 af 15

        Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.

         

         

      • Trin 11 af 15

        Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

      • Trin 12 af 15

        Drys karry i wokken, og rør.

        • ½ spsk. karry
      • Trin 13 af 15

        Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.

        • 2 dl kokosmælk
        • ½ dl vand

         

      • Trin 14 af 15

        Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

      • Trin 15 af 15

        Tag retten af komfuret, og smag til med salt.

        • ½ tsk. salt

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dl. ris
          • 200 g. broccoli
          • 4 rosenkål
          • ½ æble
          • 100 g. savoykål eller hvidkål
          • 1 tsk. friskrevet ingefær
          • 2-3 spsk. olie
          • ½ tsk. karry
          • 2 dl. kokosmælk (light)
          • ¼ dl. vand
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 måleske
          • 1 grydeske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 wok
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 rivejern
          • 1 dåseåbner
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
          4. Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
          5. Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
          6. Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          7. Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
          8. Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
          9. Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
          10. Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
          11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
          12. Drys karry i wokken, og rør.
          13. Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
          14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
          15. Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 30 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 dl. ris
            • 400 g. broccoli
            • 8 rosenkål
            • 1 æble
            • 200 g. savoykål eller hvidkål 
            • 2 tsk. friskrevet ingefær
            • 2-3 spsk olie
            • 1 tsk. karry
            • 4 dl. kokosmælk (light)
            • ½ dl. vand
            • ½ -1  tsk. salt
          • Trin 3 af 15

            Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

            • 2 dl. ris

             

          • Trin 4 af 15

            Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.

            • 400 g. broccoli

             

          • Trin 5 af 15

            Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

            • 8 rosenkål

             

          • Trin 6 af 15

            Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 1 æble

             

             

          • Trin 7 af 15

            Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

            • 200 g. savoykål eller hvidkål 

             

             

          • Trin 8 af 15

            Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.

            • 2 tsk. Ingefær

             

          • Trin 9 af 15

            Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.

            • 2-3 spsk. olie

             

             

          • Trin 10 af 15

            Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.

             

             

          • Trin 11 af 15

            Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

          • Trin 12 af 15

            Drys karry i wokken, og rør.

            • ½ spsk. karry
          • Trin 13 af 15

            Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.

            • 4 dl kokosmælk
            • ½ dl vand

             

          • Trin 14 af 15

            Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

          • Trin 15 af 15

            Tag retten af komfuret, og smag til med salt.

            • ½ tsk. salt

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 dl. ris
              • 400 g. broccoli
              • 8 rosenkål
              • 1 æble
              • 200 g. savoykål eller hvidkål 
              • 2 tsk. friskrevet ingefær
              • 2-3 spsk olie
              • 1 tsk. karry
              • 4 dl. kokosmælk (light)
              • ½ dl. vand
              • ½ -1  tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1  sæt måleske
              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 rivejern
              • 1 dåseåbner
              • 1 wok
              • 1 grydeske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
              4. Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
              5. Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
              6. Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              7. Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
              8. Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
              9. Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
              10. Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
              11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
              12. Drys karry i wokken, og rør.
              13. Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
              14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
              15. Tag retten af komfuret, og smag til med salt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1335 kJ / 318 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 30 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 dl. ris
                • 600 g. broccoli
                • 12 rosenkål
                • 1 ½ æble
                • ½ savoykål
                • 3 tsk. friskrevet ingefær
                • 3-4 spsk. olie
                • 1 tsk. karry
                • 3 dl. kokosmælk (light)
                • ¾ dl. vand
                • 1 ½-2  tsk. salt
              • Trin 3 af 15

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

                • 3 dl. ris

                 

              • Trin 4 af 15

                Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.

                • 600 g. broccoli

                 

              • Trin 5 af 15

                Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.

                • 12 rosenkål

                 

              • Trin 6 af 15

                Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 1 ½ æble

                 

                 

              • Trin 7 af 15

                Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.

                • 300 g. savojkål eller hvidkål

                 

              • Trin 8 af 15

                Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.

                • 3 tsk. ingefær

                 

              • Trin 9 af 15

                Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.

                • 3-4 spsk. olie

                 

                 

              • Trin 10 af 15

                Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.

                 

                 

              • Trin 11 af 15

                Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.

              • Trin 12 af 15

                Drys karry i wokken, og rør.

                • ½ spsk. karry
              • Trin 13 af 15

                Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.

                • 6 dl kokosmælk
                • ¾ dl vand

                 

              • Trin 14 af 15

                Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.

              • Trin 15 af 15

                Tag retten af komfuret, og smag til med salt.

                • ½-1 tsk. salt

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er en ret som får dig til at spise selv de rosenkål, som du hver jul sender videre uden så meget som at lugte til dem. Æblerne og ingefæren giver et frækt pust til kålen og en smag ud over det sædvanlige. Sving kokkekniven på hakkebrættet, og steg grøntsagerne sprøde i wokken.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 dl. ris
                  • 600 g. broccoli
                  • 12 rosenkål
                  • 1 ½ æble
                  • ½ savoykål
                  • 3 tsk. friskrevet ingefær
                  • 3-4 spsk. olie
                  • 1 tsk. karry
                  • 3 dl. kokosmælk (light)
                  • ¾ dl. vand
                  • 1 ½-2  tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 måleske
                  • 1 grydeske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 wok
                  • 1 målebæger
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 rivejern
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt risene, og kog dem i cirka 12 minutter. Læs den præcise kogetid på pakken. Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
                  4. Skyl broccollien, og skær den i små buketter. Skær stilken i cirka 1 centimeter tykke skiver. Klik på videoen og se, hvordan du skærer broccoli.
                  5. Skyl rosenkålene, og fjern de yderste blade. Del hvert rosenkål i 4 både. Hvis du bruger frosne rosenkål, skal du ikke pille de yderste blade af.
                  6. Skyl æblet. Fjern kernehuset, og skær æblet i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  7. Skyl savojkålen, og skær den i ½ centimeter tykke strimler.
                  8. Skræl med en tekse, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du nemt river ingefær.
                  9. Kom olien i en wok, og varm den op ved høj varme. Klik på videoen og se, hvordan du steger i en wok.
                  10. Kom broccoli-buketterne, broccoli-stilkeene og rosenkålen i wokken. Svits i 3 minut.
                  11. Kom æbleterningerne, savojkål og ingefær i wokken. Svits i 1 minut.
                  12. Drys karry i wokken, og rør.
                  13. Hæld kokosmælk og vand i wokken, og rør.
                  14. Lad retten simre i 4-5 minutter, indtil broccolien er mør, men ikke alt for blød.
                  15. Tag retten af komfuret, og smag til med salt.