Wok med oksekød og æble

Wok med oksekød og æble

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

        Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2262 kJ / 541 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 57 %
        • Fedt: 14 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 1 ½ dl. ris
        • 1 ½ store gulerødder
        • ½ stængel bladselleri
        • ¼ broccoli
        • ½ æble
        • 175 g. oksekød i tern
        • ½ spsk. sesamolie
        • ¼ tsk. peber
        • 1 dl. hoisinsovs
        • ½ spsk. soja
        • ¼ dl. vand
        • ½ spsk. sesamfrø
      • Trin 3 af 12

        Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

        • 1 ½ dl. ris
        • 2 ½ dl. vand
        • ¼ tsk. salt

         

         

      • Trin 4 af 12

        Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

        • 1 ½ store gulerødder

         

      • Trin 5 af 12

        Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.

        • 1 stængel bladselleri

         

      • Trin 6 af 12

        Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.

        • ¼ broccoli

         

      • Trin 7 af 12

        Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • ½ æble

         

      • Trin 8 af 12

        Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.

        • 175 g. oksekød
        • ½ spsk. sesamolie
        • ¼ tsk. peber

         

      • Trin 9 af 12

        Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.

      • Trin 10 af 12

        Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.

        • ¾ dl. hoisinsovs
        • ½ spsk. soja
        • 2 spsk. vand
      • Trin 11 af 12

        Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.

        • ½ spsk. sesamfrø

         

      • Trin 12 af 12

        Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

        Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          Ris

          • 1 ½ dl. ris
          • 2 ½ dl. vand
          • ¼ tsk. salt

           

          Wok

          • 1 ½ store gulerødder
          • ½ stængler bladselleri
          • ¼ broccoli
          • ½ æble
          • 175 g. oksekød i strimler
          • ½ spsk. sesamolie
          • ¼ tsk. peber
          • ¾ dl. Hoisinsovs
          • ½ spsk. soja
          • ¼ dl. vand
          • ½ spsk. sesamfrø

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål 
          • 1 sigte
          • 1 mellemstor gryde med låg 
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 wok eller stor gryde
          • 1 teske
          • 1 lille pande 
          • 2 spatler

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
          4. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
          5. Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.
          6. Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.
          7. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          8. Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.
          9. Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.
          10. Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.
          11. Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.
          12. Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

            Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2262 kJ / 541 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 57 %
            • Fedt: 14 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            Ingredienser

            • 3 dl. ris
            • 3 store gulerødder
            • 2 stængler bladselleri
            • ½ broccoli
            • 1 æble
            • 350 g. skært oksekød
            • 1 spsk. sesamolie
            • ¼ tsk. peber
            • 1 ½ dl. hoisinsovs
            • 1 spsk. soja
            • ½ dl. vand
            • 1 spsk. sesamfrø

             

          • Trin 3 af 12

            Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

            • 3 dl. ris
            • 5 dl. vand
            • ½ tsk. salt

             

          • Trin 4 af 12

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

            • 3 store gulerødder

             

          • Trin 5 af 12

            Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.

            • 2 stængler bladselleri
          • Trin 6 af 12

            Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.

            • ½ broccoli

             

          • Trin 7 af 12

            Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 1 æble

             

          • Trin 8 af 12

            Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.

            • 350 g. oksekød
            • 1 spsk. sesamolie
            • ¼ tsk. peber

             

          • Trin 9 af 12

            Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.

          • Trin 10 af 12

            Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.

            • 1 ½ dl. hoisinsovs
            • 1 spsk. soja
            • ½ dl. vand

             

          • Trin 11 af 12

            Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.

            • 1 spsk. sesamfrø

             

          • Trin 12 af 12

            Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

            Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

              Ris

              • 3 dl. ris
              • 5 dl. vand
              • ½ tsk. salt

               

              Wok

              • 3 store gulerødder
              • 2 stængler bladselleri
              • ½ broccoli
              • 1 æble
              • 350 g. oksekød i strimler
              • 1 spsk. sesamolie
              • ¼ tsk. peber
              • 1 ½ dl. hoisinsovs
              • 1 spsk. soja
              • ½ dl. vand
              • 1 spsk. sesamfrø

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål 
              • 1 sigte
              • 1 mellemstor gryde med låg 
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 spiseske
              • 1 wok eller stor gryde
              • 1 teske
              • 1 lille pande 
              • 2 spatler

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
              4. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
              5. Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.
              6. Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.
              7. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              8. Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.
              9. Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.
              10. Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.
              11. Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.
              12. Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

                Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

                 

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2262 kJ / 541 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 57 %
                • Fedt: 14 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                Ris

                • 4 ½ dl. ris
                • 7 ½ dl. vand
                • ¾ tsk. salt

                 

                Wok

                • 4 ½ store gulerødder
                • 3 stængler bladselleri
                • ¾ broccoli
                • 1 ½ æble
                • 525 g. oksekød i tern
                • 1 ½ spsk. sesamolie
                • ½ tsk. peber
                • 2 ½ dl. hoisinsovs
                • 1 spsk. soja
                • ¾ dl. vand
                • 1 ½ spsk. sesamfrø
              • Trin 3 af 12

                Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.

                • 4 ½ dl. ris
                • 7 ½ dl. vand
                • ¾ tsk. salt

                 

              • Trin 4 af 12

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.

                • 4 ½ store gulerødder

                 

              • Trin 5 af 12

                Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.

                • 3 stængler bladselleri

                 

              • Trin 6 af 12

                Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.

                • ¾ broccoli

                 

              • Trin 7 af 12

                Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

                • 1 ½ æble

                 

              • Trin 8 af 12

                Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.

                • 525 g. oksekød i tern
                • 1 ½ spsk. sesamolie
                • ½ tsk. peber

                 

                 

              • Trin 9 af 12

                Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.

              • Trin 10 af 12

                Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.

                • 2 ½ dl. hoisinsovs
                • 1 spsk. soja
                • ¾ dl. vand

                 

              • Trin 11 af 12

                Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.

                • 1 ½ spsk. sesamfrø
              • Trin 12 af 12

                Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.

                Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.

                 

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris

                  • 4 ½ dl. ris
                  • 7 ½ dl. vand
                  • ¾ tsk. salt

                   

                  Wok

                  • 4 ½ store gulerødder
                  • 3 stængler bladselleri
                  • ¾ broccoli
                  • 1 ½ æble
                  • 525 g. oksekød i tern
                  • 1 ½ spsk. sesamolie
                  • ½ tsk. peber
                  • 2 ½ dl. hoisinsovs
                  • 1 spsk. soja
                  • ¾ dl. vand
                  • 1 ½ spsk. sesamfrø

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål 
                  • 1 sigte
                  • 1 mellemstor gryde med låg 
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 spiseske
                  • 1 wok eller stor gryde
                  • 1 teske
                  • 1 lille pande 
                  • 2 spatler

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken.
                  4. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i stave.
                  5. Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.
                  6. Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.
                  7. Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
                  8. Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Drys med peber.
                  9. Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.
                  10. Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.
                  11. Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.
                  12. Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.