1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Wok>
  5. Wok med oksekød og æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris:

3.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.

Wok:

4.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Se videoen.

5.

Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.

6.

Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.

7.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

8.

Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Drys med peber.

9.

Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.

10.

Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.

Tilbehør:

11.

Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.

12.

Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.

Næringsindhold per portion

Energi: 2262 kJ / 541 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min