Wok med kål og kylling

Wok med kål og kylling

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

        Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 17 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • 2 dl jasminris
        • 3 dl vand
        • ½ tsk. groft salt

        Wok:

        • 1 ½ pastinak
        • 1 ½ gulerod
        • 125 g. hvidkål
        • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
        • 1 spsk. olie
        • ¼ dl æbleeddike
        • ½ spsk. flydende honning
        • ½ spsk. salt
        • 2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg

        Drys:

        • 1 spsk. revet peberrod
      • Trin 3 af 16

        Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.

        • 2 dl jasminris
      • Trin 4 af 16

        Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.

        • 3 dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 16

        Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

        • 1 ½ pastinak
        • 1 ½ gulerod
      • Trin 6 af 16

        Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 125 g. hvidkål
      • Trin 7 af 16

        Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.

        • 2 spsk. hakkede friske krydderurter
      • Trin 8 af 16

        Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

        • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
      • Trin 9 af 16

        Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.

      • Trin 10 af 16

        Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

        • 1 spsk. rapsolie
      • Trin 11 af 16

        Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

      • Trin 12 af 16

        Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

      • Trin 13 af 16

        Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.

        • ¼ dl æbleeddike
        • ½ spsk. flydende honning
        • ½ spsk. salt
      • Trin 14 af 16

        Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.

      • Trin 15 af 16

        Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.

        • 1 spsk. revet peberrod
      • Trin 16 af 16

        Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

        Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 2 dl jasminris
          • 3 dl vand
          • ½ tsk. groft salt

          Wok:

          • 1 ½ pastinak
          • 1 ½ gulerod
          • 125 g. hvidkål
          • 2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
          • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
          • 1 spsk. olie
          • ¼ dl æbleeddike
          • ½ spsk. flydende honning
          • ½ spsk. salt

          Drys:

          • 1 spsk. revet peberrod

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 si
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 køkkenrulle
          • 1 wok
          • 1 grydeske
          • 1 tallerken
          • 1 rivejern
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.
          4. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.
          5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
          6. Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.
          8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
          9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.
          10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
          11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
          12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
          13. Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.
          14. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.
          15. Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.
          16. Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

            Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 17 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • 4 dl jasminris
            • 6 dl vand
            • 1 tsk. groft salt

            Wok:

            • 3 pastinakker
            • 3 gulerødder
            • 250 g. hvidkål
            • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
            • 2 spsk. olie
            • ½ dl eddike
            • 1 spsk. flydende honning
            • 1 ½ spsk. salt
            • 4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg

            Drys:

            • 2 spsk. revet peberrod
          • Trin 3 af 16

            Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.

            • 4 dl jasminris
          • Trin 4 af 16

            Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.

            • 6 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 16

            Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

            • 3 pastinakker
            • 3 gulerødder
          • Trin 6 af 16

            Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 250 g. hvidkål
          • Trin 7 af 16

            Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.

            • 4 spsk. hakkede friske krydderurter
          • Trin 8 af 16

            Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

            • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
          • Trin 9 af 16

            Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.

          • Trin 10 af 16

            Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

            • 2 spsk. rapsolie
          • Trin 11 af 16

            Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

          • Trin 12 af 16

            Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

          • Trin 13 af 16

            Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.

            • ½ dl æbleeddike
            • 1 spsk. flydende honning
            • 1 spsk. salt
          • Trin 14 af 16

            Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.

          • Trin 15 af 16

            Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.

            • 2 spsk. revet peberrod
          • Trin 16 af 16

            Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

            Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 4 dl jasminris
              • 6 dl vand
              • 1 tsk. groft salt

              Wok:

              • 3 pastinakker
              • 3 gulerødder
              • 250 g. hvidkål
              • 4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
              • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
              • 2 spsk. olie
              • ½ dl æbleeddike
              • 1 spsk. flydende honning
              • 1 spsk. salt

              Drys:

              • 2 spsk. revet peberrod

               

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 si
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 køkkenrulle
              • 1 wok
              • 1 grydeske
              • 1 tallerken
              • 1 rivejern
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.
              4. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.
              5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
              6. Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.
              8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
              9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.
              10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
              11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
              12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
              13. Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.
              14. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.
              15. Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
              16. Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

                Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 17 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • 6 dl jasminris
                • 9 dl vand
                • 1 ½ tsk. groft salt

                Wok:

                • 4-5 pastinakker
                • 4-5 gulerødder
                • 375 g. hvidkål
                • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
                • 3 spsk. olie
                • ¾ dl æbleeddike
                • 2 spsk. flydende honning
                • 1 ½ spsk. salt
                • 6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg

                Drys:

                • 3 spsk. revet peberrod
              • Trin 3 af 16

                Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.

                • 6 dl jasminris
              • Trin 4 af 16

                Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.

                • 9 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 16

                Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

                • 4-5 pastinakker
                • 4-5 gulerødder
              • Trin 6 af 16

                Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 375 g. hvidkål
              • Trin 7 af 16

                Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.

                • 6 spsk. hakkede friske krydderurter
              • Trin 8 af 16

                Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

                • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
              • Trin 9 af 16

                Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.

              • Trin 10 af 16

                Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

                • 3 spsk. rapsolie
              • Trin 11 af 16

                Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

              • Trin 12 af 16

                Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

              • Trin 13 af 16

                Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.

                • ¾ dl æbleeddike
                • 2 spsk. flydende honning
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 14 af 16

                Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.

              • Trin 15 af 16

                Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.

                • 3 spsk. revet peberrod
              • Trin 16 af 16

                Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme!

                Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 6 dl jasminris
                  • 9 dl vand
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                  Wok:

                  • 4-5 pastinakker
                  • 4-5 gulerødder
                  • 375 g. hvidkål
                  • 6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
                  • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ dl æbleeddike
                  • 2 spsk. flydende honning
                  • 1 ½ spsk. salt

                  Drys:

                  • 3 spsk. revet peberrod

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 si
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 køkkenrulle
                  • 1 wok
                  • 1 grydeske
                  • 1 tallerken
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Skyl risene i en si i koldt vand.
                  4. Kom vand og salt i gryden, læg låg på, og bring det i kog. Kog risene i 12 minutter under låg.
                  5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Snit dem i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
                  6. Skyl hvidkålet, og snit det i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg heri. Hak krydderurterne fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak krydderurterne fint.
                  8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
                  9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på metodevideoen og se, hvordan man steger i wok.
                  10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
                  11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
                  12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
                  13. Smag på grøntsagerne og vurder om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt æbleeddike, flydende honning og salt.
                  14. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering.
                  15. Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
                  16. Server risene sammen med wokretten. Velbekomme!