Wok med kål og okse

Wok med kål og okse

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 43 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 dl. perlebyg eller perlerug
        • 2 dl. vand
        • ½ tsk. salt
        • 250 g. hvidkål
        • ½ rød peberfrugt
        • 125 g. grønne bønner (evt. fra frost)
        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød

        Marinade:

        • 1 cm. ingefær
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ stor citron
        • 1 spsk. sojasauce
        • 1 tsk. flydende honning
        • ½ dl. persille eller koriander
      • Trin 3 af 20
        • Trin 4 af 20

          Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.

          • 2 dl. vand
          • ½ tsk. salt
        • Trin 5 af 20

          Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

        • Trin 6 af 20

          Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

          • 250 g. hvidkål

           

        • Trin 7 af 20

          Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

          • ½ peberfrugt

           

        • Trin 8 af 20

          Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

          • 125 g. grønne bønner, evt. fra frost

           

        • Trin 9 af 20

          Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

          • 1 cm. ingefær

           

        • Trin 10 af 20

          Pil, og pres hvidløget.

          • 1-2 fed hvidløg

           

        • Trin 11 af 20

          Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.

          • ½ stor citron

           

        • Trin 12 af 20

          Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

          • ½ dl persille eller koriander
        • Trin 13 af 20

          Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

          • 1 spsk. sojasauce
          • 1 tsk. flydende honning
          • ½ dl persille eller koriander
        • Trin 14 af 20

          Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

          • 1 spsk. olie

           

        • Trin 15 af 20

          Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

          • 200 g. oksekød 

           

        • Trin 16 af 20

          Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

        • Trin 17 af 20

          Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

        • Trin 18 af 20

          Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

        • Trin 19 af 20

          Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

        • Trin 20 af 20

          Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 dl. perlebyg eller perlerug
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 250 g. hvidkål
            • ½ rød peberfrugt
            • 125 g. grønne bønner (evt. fra frost)
            • 1 spsk. olie
            • 200 g. hakket oksekød

            Marinade:

            • 1 cm. ingefær
            • 1-2 fed hvidløg
            • ½ stor citron
            • 1 spsk. sojasauce
            • 1 tsk. flydende honning
            • ½ dl. persille eller koriander

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 målebæger
            • 1 sæt måleskeer
            • 1 si
            • 1 lille gryde
            • 1 grydelåg
            • 1 stor skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 1 teske
            • 1 rivejern
            • 1 hvidløgspresser
            • 1 citruspresser
            • 1 lille skål
            • 1 røreske
            • 1 wok
            • 1 grydeske
            • 1 tallerken

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.
            4. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
            5. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
            6. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
            7. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
            8. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
            9. Pil, og pres hvidløget.
            10. Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.
            11. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
            12. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
            13. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
            14. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
            15. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
            16. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
            17. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
            18. Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
            19. Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

              Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok! Wok med kål og okse giver cirka 20,8 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mere COend wok med kål og kylling. Så prøv den også! 

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
              • Protein: 22 %
              • Kulhydrat: 35 %
              • Fedt: 43 %
          • Du skal bruge

          • Sådan gør du

            • Trin 1 af 20

              Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

            • Trin 2 af 20

              Find alle ingredienserne frem.

              • 2 dl. perlebyg eller perlerug
              • 4 dl. vand
              • 1 tsk. salt
              • 500 g. hvidkål
              • 1 rød peberfrugt
              • 250 g. grønne bønner (evt. fra frost)
              • 2 spsk. olie
              • 400 g. hakket oksekød

              Marinade:

              • 2 cm. ingefær
              • 2-3 fed hvidløg
              • 1 stor citron
              • Ca. 2 spsk. sojasovs
              • 2 tsk. flydende honning
              • 1 dl. persille eller koriander
            • Trin 3 af 20

              Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.

              • 2 dl. perlebyg eller perlerug

            • Trin 4 af 20

              Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.

              • 4 dl. vand

              • 1 tsk. salt

            • Trin 5 af 20

              Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

            • Trin 6 af 20

              Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

              • 500 g. hvidkål
            • Trin 7 af 20

              Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

              • 1 peberfrugt

               

            • Trin 8 af 20

              Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

              • 250 g. grønne bønner, evt. fra frost

               

            • Trin 9 af 20

              Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

              • 2 cm. ingefær

               

            • Trin 10 af 20

              Pil, og pres hvidløget.

              • 2-3 fed hvidløg

               

            • Trin 11 af 20

              Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.

              • 1 citron

               

            • Trin 12 af 20

              Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

              • ½ dl persille eller koriander
            • Trin 13 af 20

              Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

              • 1 spsk. sojasauce
              • 1 tsk. flydende honning

               

            • Trin 14 af 20

              Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

              • 1 spsk. olie

               

            • Trin 15 af 20

              Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

              • 400 g. oksekød 

               

            • Trin 16 af 20

              Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

            • Trin 17 af 20

              Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

            • Trin 18 af 20

              Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

            • Trin 19 af 20

              Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

            • Trin 20 af 20

              Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.

          • Oversigt

            • Print

              Beskrivelse

              Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok! Wok med kål og okse giver cirka 20,8 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mere COend wok med kål og kylling. Så prøv den også! 

              Du skal bruge

                Ingredienser

                • 2 dl. perlebyg eller perlerug
                • 4 dl. vand
                • 1 tsk. salt
                • 500 g. hvidkål
                • 1 rød peberfrugt
                • 250 g. grønne bønner (evt. fra frost)
                • 2 spsk. olie
                • 400 g. hakket oksekød

                Marinade:

                • 2 cm. ingefær
                • 2-3 fed hvidløg
                • 1 stor citron
                • Ca. 2 spsk. sojasovs
                • 2 tsk. flydende honning
                • 1 dl. persille eller koriander

                 

                Køkkenredskaber

                • 1 køkkenvægt
                • 1 målebæger
                • 1 sæt måleskeer
                • 1 si
                • 1 lille gryde
                • 1 grydelåg
                • 1 stor skarp kniv
                • 1 skærebræt
                • 1 teske
                • 1 rivejern
                • 1 hvidløgspresser
                • 1 citruspresser
                • 1 lille skål
                • 1 røreske
                • 1 wok
                • 1 grydeske
                • 1 tallerken

                Sådan gør du

                1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                2. Find alle ingredienserne frem.
                3. Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.
                4. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.
                5. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
                6. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                7. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                8. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
                9. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
                10. Pil, og pres hvidløget.
                11. Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.
                12. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                13. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
                14. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
                15. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
                16. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
                17. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
                18. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
                19. Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
                20. Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.
            • Beskrivelse

                • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                  Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

                  Energi-indhold pr. portion
                  • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
                  • Protein: 22 %
                  • Kulhydrat: 35 %
                  • Fedt: 43 %
              • Du skal bruge

              • Sådan gør du

                • Trin 1 af 20

                  Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

                • Trin 2 af 20

                  Find alle ingredienserne frem.

                  • 3 dl. perlebyg eller perlerug
                  • 6 dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 750 g. hvidkål
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 375 g. grønne bønner (evt. fra frost)
                  • 3 spsk. olie
                  • 600 g. hakket oksekød

                  Marinade:

                  • 3 cm. ingefær
                  • 4-5 fed hvidløg
                  • 1 ½ stor citron
                  • Ca. 3 spsk. sojasovs
                  • 3 tsk. flydende honning
                  • 1 ½ dl. persille eller koriander
                • Trin 3 af 20

                  Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.

                  • 4 dl. perlerug eller perlebyg
                • Trin 4 af 20

                  Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.

                  • 6 dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                • Trin 5 af 20

                  Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

                • Trin 6 af 20

                  Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                  • 750 g. hvidkål

                   

                • Trin 7 af 20

                  Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                  • 1 ½ peberfrugt

                   

                • Trin 8 af 20

                  Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

                  • 375 g, grønne bønner, evt. fra frost

                   

                • Trin 9 af 20

                  Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

                  • 3 cm. ingefær

                   

                • Trin 10 af 20

                  Pil, og pres hvidløget.

                  • 4-5 fed hvidløg

                   

                • Trin 11 af 20

                  Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.

                  • 1 ½ citron

                   

                • Trin 12 af 20

                  Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                  • 1 ½ dl persille eller koriander
                • Trin 13 af 20

                  Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

                  • Ca. 3 spsk. sojasauce
                  • 3 tsk. flydende honning
                  • 1 ½ dl persille eller koriander
                • Trin 14 af 20

                  Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

                  • 3 spsk. olie

                   

                • Trin 15 af 20

                  Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

                  • 600 g. oksekød 

                   

                • Trin 16 af 20

                  Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

                • Trin 17 af 20

                  Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

                • Trin 18 af 20

                  Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

                • Trin 19 af 20

                  Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

                • Trin 20 af 20

                  Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.

              • Oversigt

                • Print

                  Beskrivelse

                  Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

                  Du skal bruge

                    Ingredienser

                    • 3 dl. perlebyg eller perlerug
                    • 6 dl. vand
                    • 1 ½ tsk. salt
                    • 750 g. hvidkål
                    • 1 ½ rød peberfrugt
                    • 375 g. grønne bønner (evt. fra frost)
                    • 3 spsk. olie
                    • 600 g. hakket oksekød

                    Marinade:

                    • 3 cm. ingefær
                    • 4-5 fed hvidløg
                    • 1 ½ stor citron
                    • Ca. 3 spsk. sojasauce
                    • 3 tsk. flydende honning
                    • 1 ½ dl. persille eller koriander

                     

                    Køkkenredskaber

                    • 1 køkkenvægt
                    • 1 målebæger
                    • 1 sæt måleskeer
                    • 1 si
                    • 1 lille gryde
                    • 1 grydelåg
                    • 1 stor skarp kniv
                    • 1 skærebræt
                    • 1 teske
                    • 1 rivejern
                    • 1 hvidløgspresser
                    • 1 citruspresser
                    • 1 lille skål
                    • 1 røreske
                    • 1 wok
                    • 1 grydeske
                    • 1 tallerken

                    Sådan gør du

                    1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                    2. Find alle ingredienserne frem.
                    3. Hæld perlebyg i en si, og skyl den i koldt vand. Lad den dryppe af.
                    4. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger perlebyg.
                    5. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
                    6. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                    7. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                    8. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
                    9. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
                    10. Pil, og pres hvidløget.
                    11. Pres saften af citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser en citron.
                    12. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                    13. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, sojasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
                    14. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
                    15. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
                    16. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
                    17. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
                    18. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
                    19. Smag på grøntsagerne for at vurdere, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
                    20. Kom kødet tilbage i wokken, og tilsæt den kogte perlebyg. Steg i 2 minutter mere, og smag til med sojasovs.