Wok med kål og kylling

Wok med kål og kylling

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

        Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 17 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Ris:

        • 2 dl. jasminris
        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. groft salt

        Wok:

        • 1 ½ pastinak
        • 1 ½ gulerod
        • 125 g. hvidkål
        • 2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
        • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
        • 1 spsk. olie
        • ¼ dl. eddike
        • ½ spsk. honning
        • ½ spsk. salt

        Drys:

        • 1 spsk. revet peberrod
      • Trin 3 af 15

        Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.

        • 2 dl. jasminris
      • Trin 4 af 15

        Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.

        • 3 dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 5 af 15

        Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

        • 1 ½ pastinak
        • 1 ½ gulerod
      • Trin 6 af 15

        Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 125 g. hvidkål
      • Trin 7 af 15

        Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 2 spsk. hakkede friske krydderurter
      • Trin 8 af 15

        Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

        • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
      • Trin 9 af 15

        Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

      • Trin 10 af 15

        Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

        • 1 spsk. rapsolie
      • Trin 11 af 15

        Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

      • Trin 12 af 15

        Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

      • Trin 13 af 15

        Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.

        • ¼ dl. eddike
        • ½ spsk. honning
        • ½ spsk. salt
      • Trin 14 af 15

        Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.

        • 1 spsk. revet peberrod
      • Trin 15 af 15

        Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

        Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 2 dl. jasminris
          • 3 dl. vand
          • ½ tsk. groft salt

          Wok:

          • 1 ½ pastinak
          • 1 ½ gulerod
          • 125 g. hvidkål
          • 2 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
          • 200 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
          • 1 spsk. olie
          • ¼ dl. eddike
          • ½ spsk. honning
          • ½ spsk. salt

          Drys:

          • 1 spsk. revet peberrod

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 si
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 skærebrætter
          • 2 store skarpe knive
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 køkkenrulle
          • 1 wok
          • 1 grydeske
          • 1 tallerken
          • 1 rivejern
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.
          4. Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.
          5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
          6. Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
          9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
          10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
          11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
          12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
          13. Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
          14. Riv peberroden og kom det i en lille skål, så man selv kan drysse den på maden.
          15. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

            Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 17 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Ris:

            • 4 dl. jasminris
            • 6 dl. vand
            • 1 tsk. groft salt

            Wok:

            • 3 pastinakker
            • 3 gulerødder
            • 250 g. hvidkål
            • 4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
            • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
            • 2 spsk. olie
            • ½ dl. eddike
            • 1 spsk. honning
            • 1 spsk. salt

            Drys:

            • 2 spsk. revet peberrod
          • Trin 3 af 15

            Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.

            • 4 dl. jasminris
          • Trin 4 af 15

            Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.

            • 6 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 5 af 15

            Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

            • 3 pastinakker
            • 3 gulerødder
          • Trin 6 af 15

            Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 250 g. hvidkål
          • Trin 7 af 15

            Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 4 spsk. hakkede friske krydderurter
          • Trin 8 af 15

            Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

            • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
          • Trin 9 af 15

            Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

          • Trin 10 af 15

            Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

            • 2 spsk. rapsolie
          • Trin 11 af 15

            Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

          • Trin 12 af 15

            Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

          • Trin 13 af 15

            Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.

            • ½ dl. eddike
            • 1 spsk. honning
            • 1 spsk. salt
          • Trin 14 af 15

            Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.

            • 2 spsk. revet peberrod
          • Trin 15 af 15

            Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

            Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 4 dl. jasminris
              • 6 dl. vand
              • 1 tsk. groft salt

              Wok:

              • 3 pastinakker
              • 3 gulerødder
              • 250 g. hvidkål
              • 4 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
              • 400 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
              • 2 spsk. olie
              • ½ dl. eddike
              • 1 spsk. honning
              • 1 spsk. salt

              Drys:

              • 2 spsk. revet peberrod

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 si
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 skærebrætter
              • 2 store skarpe knive
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 køkkenrulle
              • 1 wok
              • 1 grydeske
              • 1 tallerken
              • 1 rivejern
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.
              4. Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.
              5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
              6. Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
              9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
              10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
              11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
              12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
              13. Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
              14. Riv peberroden og kom den i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
              15. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

                Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2293 kJ / 546 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 17 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Ris:

                • 6 dl. jasminris
                • 9 dl. vand
                • 1 ½ tsk. groft salt

                Wok:

                • 4-5 pastinakker
                • 4-5 gulerødder
                • 375 g. hvidkål
                • 6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
                • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
                • 3 spsk. olie
                • ¾ dl. eddike
                • 2 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. salt

                Drys:

                • 3 spsk. revet peberrod
              • Trin 3 af 15

                Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.

                • 6 dl. jasminris
              • Trin 4 af 15

                Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.

                • 9 dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 5 af 15

                Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.

                • 4-5 pastinakker
                • 4-5 gulerødder
              • Trin 6 af 15

                Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 375 g. hvidkål
              • Trin 7 af 15

                Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 6 spsk. hakkede friske krydderurter
              • Trin 8 af 15

                Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.

                • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
              • Trin 9 af 15

                Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.

              • Trin 10 af 15

                Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.

                • 3 spsk. rapsolie
              • Trin 11 af 15

                Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.

              • Trin 12 af 15

                Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.

              • Trin 13 af 15

                Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.

                • ¾ dl. eddike
                • 2 spsk. honning
                • 1 ½ spsk. salt
              • Trin 14 af 15

                Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.

                • 3 spsk. revet peberrod
              • Trin 15 af 15

                Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det største arbejde med wokretter, er at snitte grøntsagerne. Når du har klaret grøntsagerne, er det lige ud ad landevejen med fart på. På et øjeblik kan du servere en sprød, varm wokret for dine venner. Velbekomme! Wok med kål og kylling giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 8 gange mindre COend wok med kål og okse. Så flot klimavalg!

                Tip: Du kan let forberede retten noget tid før, og stille de snittede grøntsager i køleskabet med husholdningsfilm over.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 6 dl. jasminris
                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ tsk. groft salt

                  Wok:

                  • 4-5 pastinakker
                  • 4-5 gulerødder
                  • 375 g. hvidkål
                  • 6 spsk. hakkede friske krydderurter f.eks. koriander eller purløg
                  • 600 g. kyllingebryst eller kalkunbryst
                  • 3 spsk. olie
                  • ¾ dl. eddike
                  • 2 spsk. honning
                  • 1 ½ spsk. salt

                  Drys:

                  • 3 spsk. revet peberrod

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 si
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 skærebrætter
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 køkkenrulle
                  • 1 wok
                  • 1 grydeske
                  • 1 tallerken
                  • 1 rivejern
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Hæld risene i en si, og skyl dem i koldt vand.
                  4. Hæld vand og salt i en gryde, og bring vancet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger, og kog dem i 12 minutter under låg.
                  5. Wok: Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder. Du kan bruge samme metode til pastinakkerne.
                  6. Skyl hvidkålen, og skær det i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  7. Kom koldt vand i en skål. Skyld koriander og purløg i vandet. Hak krydderurterne fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  8. Tag et nyt skærebræt og en ren kniv. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i strimler. Vask hænder.
                  9. Varm wokken op. Den skal være så varm, at du ikke kan holde hånden over den i mere end 10 sekunder. Klik på videoen og se, hvordan du steger i wok.
                  10. Kom olie i wokken, og steg først den ene halvdel af kødet i 5 minutter. Rør rundt imens. Tag kødet op af wokken, og læg det på en tallerken.
                  11. Steg den sidste halvdel af kødet i 5 minutter.
                  12. Kom al kødet tilbage i wokken, og tilsæt grøntsagerne. Steg grøntsagerne i 2-3 minutter. Rør rundt imens.
                  13. Smag på grøntsagerne, og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde. Tilsæt eddike, honning og salt.
                  14. Riv peberroden på et rivejern. Kom det i en skål, så man selv kan drysse den på maden.
                  15. Vend krydderurterne i wokblandingen lige før servering. Serér med tis og revet peberrod til.