Wok med grøntsager

Wok med grøntsager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Wokretten:

        • ½ løg
        • 2 fed hvidløg
        • 150 g. hvidkål 
        • 1 gulerødder
        • ½ rød peberfrugt
        • ½ chili
        • ½ cm. frisk ingefær
        • 150 g. grønne bønner (optøede fra frost)
        • ½ citron
        • ½ dåse kokosmælk
        • 1 spsk. olie
        • 2-3 spsk. sojasovs

        Nudler:

        • 125 g. fuldkornsnudler
        • ½ tsk. salt
      • Trin 3 af 17

        Wokretten: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg

         

      • Trin 4 af 17

        Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.

        • 2 fed hvidløg

         

      • Trin 5 af 17

        Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

        • 150 g. hvidkål 
      • Trin 6 af 17

        Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.

        • 1 gulerødder

         

      • Trin 7 af 17

        Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.

        • ½ rød peberfrugt

         

      • Trin 8 af 17

        Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ½ chili

         

      • Trin 9 af 17

        Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.

        • ½ cm. frisk ingefær

         

      • Trin 10 af 17

        Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.

        • 150 g. grønne bønner (optøede fra frost)

         

      • Trin 11 af 17

        Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron

         

      • Trin 12 af 17

        Åbn dåsen med kokosmælk.

        • ½ dåse kokosmælk

         

      • Trin 13 af 17

        Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.

        • 125 g. fuldkornsnudler
        • ½ tsk. salt
      • Trin 14 af 17

        Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 15 af 17

        Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.

      • Trin 16 af 17

        Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.

        • 2-3 spsk. sojasovs

         

      • Trin 17 af 17

        Smag wokretten til med chili og salt.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Wokretten:

          • ½ løg
          • 2 fed hvidløg
          • 150 g. hvidkål 
          • 1 gulerødder
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ chili
          • ½ cm. frisk ingefær
          • 150 g. grønne bønner (optøede fra frost)
          • ½ citron
          • ½ dåse kokosmælk
          • 1 spsk. olie
          • 2-3 spsk. sojasovs

          Nudler:

          • 125 g. fuldkornsnudler
          • ½ tsk. salt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 plastikhandske eller en plastikpose
          • 1 rivejern
          • 1 citronpresser
          • 1 dåseåbner
          • 1 wok eller en stor stegepande med høj kant
          • 1 paletkniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 dørslag
          • 1 grydeske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Wokretten: Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.
          5. Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
          6. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.
          7. Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.
          8. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
          9. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.
          10. Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.
          11. Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          12. Åbn dåsen med kokosmælk.
          13. Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
          14. Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.
          15. Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.
          16. Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.
          17. Smag wokretten til med chili og salt.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

             

            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Wokretten:

            • 1 løg
            • 3 fed hvidløg
            • 300 g. hvidkål 
            • 2 gulerødder
            • 1 rød peberfrugt
            • 1 chili
            • 1 cm. frisk ingefær
            • 300 g. grønne bønner (optøede fra frost)
            • 1 citron
            • 1 dåse kokosmælk
            • 2 spsk. olie
            • 4-5 spsk. sojasovs

            Nudler:

            • 250 g. fuldkornsnudler
            • 1 tsk. salt
          • Trin 3 af 17

            Wokretten: Pil og hak løg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg

             

          • Trin 4 af 17

            Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 5 af 17

            Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

            • 300 g. hvidkål 

             

          • Trin 6 af 17

            Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.

            • 2 gulerødder

             

          • Trin 7 af 17

            Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 8 af 17

            Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

            • 1 chili

             

          • Trin 9 af 17

            Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.

            • 1 cm. frisk ingefær
          • Trin 10 af 17

            Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.

            • 300 g. grønne bønner (optøede fra frost)

             

          • Trin 11 af 17

            Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • 1 citron
          • Trin 12 af 17

            Åbn dåsen med kokosmælk.

            • 1 dåse kokosmælk

             

          • Trin 13 af 17

            Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.

            • 250 g. fuldkornsnudler
            • 1 tsk. salt
          • Trin 14 af 17

            Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.

            • 2 spsk. olie

             

          • Trin 15 af 17

            Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.

          • Trin 16 af 17

            Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.

            • 4-5 spsk. sojasovs
          • Trin 17 af 17

            Smag wokretten til med chili og salt.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Wokretten:

              • 1 løg
              • 3 fed hvidløg
              • 300 g. hvidkål 
              • 2 gulerødder
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 chili
              • 1 cm. frisk ingefær
              • 300 g. grønne bønner (optøede fra frost)
              • 1 citron
              • 1 dåse kokosmælk
              • 2 spsk. olie
              • 4-5 spsk. sojasovs

              Nudler:

              • 250 g. fuldkornsnudler
              • 1 tsk. salt

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 plastikhandske eller en plastikpose
              • 1 rivejern
              • 1 citronpresser
              • 1 dåseåbner
              • 1 wok eller en stor stegepande med høj kant
              • 1 paletkniv
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 dørslag
              • 1 grydeske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Wokretten: Pil og hak løg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.
              5. Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
              6. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.
              7. Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.
              8. Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
              9. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.
              10. Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.
              11. Skær citronen over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              12. Åbn dåsen med kokosmælk.
              13. Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
              14. Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.
              15. Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.
              16. Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.
              17. Smag wokretten til med chili og salt.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Wokretten:

                • 1 ½ løg
                • 5 fed hvidløg
                • 450 g. hvidkål 
                • 3 gulerødder
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ chili
                • 1 ½ cm. frisk ingefær
                • 450 g. grønne bønner (optøede fra frost)
                • 1 ½ citron
                • 1 ½ dåse kokosmælk
                • 3 spsk. olie
                • 6-7 spsk. sojasovs

                Nudler:

                • 375 g. fuldkornsnudler
                • 2 tsk. salt
              • Trin 3 af 17

                Wokretten: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1 ½ løg

                 

              • Trin 4 af 17

                Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.

                • 5 fed hvidløg
              • Trin 5 af 17

                Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.

                • 450 g. hvidkål 

                 

              • Trin 6 af 17

                Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.

                • 3 gulerødder

                 

              • Trin 7 af 17

                Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.

                • 1 ½ rød peberfrugt

                 

              • Trin 8 af 17

                Skyl chilierne. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.

                • 1 ½ chili

                 

              • Trin 9 af 17

                Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.

                • 1 ½ cm. frisk ingefær

                 

              • Trin 10 af 17

                Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.

                • 450 g. grønne bønner (optøede fra frost)

                 

              • Trin 11 af 17

                Skær citronerne over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 ½ citron

                 

              • Trin 12 af 17

                Åbn dåserne med kokosmælk.

                • 1 ½ dåse kokosmælk

                 

              • Trin 13 af 17

                Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.

                • 375 g. fuldkornsnudler
                • 2 tsk. salt

                 

              • Trin 14 af 17

                Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 15 af 17

                Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.

              • Trin 16 af 17

                Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.

                • 6-7 spsk. sojasovs
              • Trin 17 af 17

                Smag wokretten til med chili og salt.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                China-boks - bare på den helt hjemmelavede måde. Ammenam. Tip: Du kan bruge lige de grøntsager, som du har i overskud. Cirka 150 gram grøntsager per person.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Wokretten:

                  • 1 ½ løg
                  • 5 fed hvidløg
                  • 450 g. hvidkål 
                  • 3 gulerødder
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ chili
                  • 1 ½ cm. frisk ingefær
                  • 450 g. grønne bønner (optøede fra frost)
                  • 1 ½ citron
                  • 1 ½ dåse kokosmælk
                  • 3 spsk. olie
                  • 6-7 spsk. sojasovs

                  Nudler:

                  • 375 g. fuldkornsnudler
                  • 2 tsk. salt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 plastikhandske eller en plastikpose
                  • 1 rivejern
                  • 1 citronpresser
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 wok eller en stor stegepande med høj kant
                  • 1 paletkniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 dørslag
                  • 1 grydeske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Wokretten: Pil og hak løgene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Pil hvidløg og pres dem med en hvidløgspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser hvidløg.
                  5. Skær hvidkålen ud i fine, tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer hvidkål i strimler.
                  6. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i strimler.
                  7. Skyl peber-frugterne og skær dem i strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugter i strimler.
                  8. Skyl chilierne. Skær den over på langs, og skrab kerner og de hvide hinder væk. Hak chilien fint. Tag eventuel en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Klik på videoen og se, hvordan du ordner chili.
                  9. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær. Riv den på den fine side af et rivejern.
                  10. Skær de optøede grønne bønner i stykker på cirka 3 centimeter.
                  11. Skær citronerne over og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  12. Åbn dåserne med kokosmælk.
                  13. Kog nudler: Kom vand og salt i en stor gryde og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne efter vejledningen på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
                  14. Fortsæt med wokretten: Klik på videoen og se, hvordan du steger med wok. Varm en wok eller en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på. Kom løg og hvidløg i wokken. Lad dem stege 1 minut. Rør rundt hele tiden, så de ikke brænder på. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Lad dem stege med i cirka 1 minut.
                  15. Kom nu hvidkål, peberfrugter og grønne bønner i wokken. Rør rundt. Lad det hele stege videre i 1 minut mere.
                  16. Kom ingefær, citronsaft, soja og kokosmælk i retten. Kom også halvdelen af den hakkede chili i retten. Lad det koge op, og skru ned på middel varme. Lad wokretten simre i cirka 2-3 minutter.
                  17. Smag wokretten til med chili og salt.