Weekendbrunch

Weekendbrunch

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 37 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Brasede kartofler:

        • 125 g. kartofler
        • ½ l vand
        • 1 knivspids salt
        • 10 g. smør
        • 2 tomater
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber

        Røræg:

        • 3 æg
        • ½ dl mælk
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • 10 g. smør

        Tilbehør:

        • 1 gulerod
        • 1 æble
        • 2 skiver rugbrød
        • 2 skiver ost
        • 2 appelsiner
        • 1 grapefrugt
      • Trin 3 af 21

        Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

        • 125 g. kartofler
      • Trin 4 af 21

        Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

        • ½ l vand
        • 1 knivspids salt
      • Trin 5 af 21

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

      • Trin 6 af 21

        Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.

      • Trin 7 af 21

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

        • 2 tomater

         

      • Trin 8 af 21

        Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

        • 10 g. smør
      • Trin 9 af 21

        Fordel kartoflerne på 2 tallerkener.

      • Trin 10 af 21

        Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 11 af 21

        Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

      • Trin 12 af 21

        Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris.

        • 3 æg
        • ½ dl mælk
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 21

        Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 14 af 21

        Hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

      • Trin 15 af 21

        Gulerodsstave: Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 1 gulerod
      • Trin 16 af 21

        Skyl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i både.

        • 1 æble
      • Trin 17 af 21

        Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

      • Trin 18 af 21

        Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 19 af 21

        Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

        • 2 skiver ost
      • Trin 20 af 21

        Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.

        • 2 appelsiner
        • 1 grapefrugt
      • Trin 21 af 21

        Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Brasede kartofler:

          • 125 g. kartofler
          • ½ l vand
          • 1 knivspids salt
          • 10 g. smør
          • 2 tomater
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Røræg:

          • 3 æg
          • ½ dl mælk
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 10 g. smør

          Tilbehør:

          • 1 gulerod
          • 1 æble
          • 2 skiver rugbrød
          • 2 skiver ost
          • 2 appelsiner
          • 1 grapefrugt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 2 små skarpe knive
          • 1 skærebræt
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 middagstallerkener
          • 2 mellem skåle
          • 1 piskeris
          • 1 dejskraber
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille ovnfast fad
          • 1 brødrister
          • 1 citruspresser
          • 1 ostehøvl
          • 1 kande
          • 2 kopper

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
          4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
          6. Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.
          7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
          8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
          9. Fordel kartoflerne på 2 tallerkener.
          10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
          11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
          12. Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris.
          13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
          14. Hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
          15. Gulerodsstave: Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          16. Skyl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i både.
          17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
          18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
          19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
          20. Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.
          21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 37 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            Brasede kartofler:

            • 250 g. kartofler
            • 1 l vand
            • 15 g. smør
            • 4 tomater
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber

            Røræg:

            • 6 æg
            • 1 dl mælk
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 20 g. smør

            Tilbehør:

            • 2 gulerødder
            • 2 æbler
            • 4 skiver rugbrød
            • 4 skiver ost
            • 4 appelsiner
            • 2 grapefrugter
          • Trin 3 af 21

            Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

            • 250 g. kartofler
          • Trin 4 af 21

            Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

            • 1 l vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 5 af 21

            Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

          • Trin 6 af 21

            Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.

          • Trin 7 af 21

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 4 tomater

             

          • Trin 8 af 21

            Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

            • 15 g. smør
          • Trin 9 af 21

            Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.

          • Trin 10 af 21

            Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 21

            Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

          • Trin 12 af 21

            Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 6 æg
            • 1 dl mælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 21

            Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 14 af 21

            Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

          • Trin 15 af 21

            Gulerodsstave: Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 2 gulerødder
          • Trin 16 af 21

            Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.

            • 2 æbler
          • Trin 17 af 21

            Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

          • Trin 18 af 21

            Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 19 af 21

            Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

            • 4 skiver ost
          • Trin 20 af 21

            Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.

            • 4 appelsiner
            • 2 grapefrugter
          • Trin 21 af 21

            Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Brasede kartofler:

              • 250 g. kartofler
              • 1 l vand
              • 15 g. smør
              • 4 tomater
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

              Røræg:

              • 6 æg
              • 1 dl mælk
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 20 g. smør

              Tilbehør:

              • 2 gulerødder
              • 2 æbler
              • 4 skiver rugbrød
              • 4 skiver ost
              • 4 appelsiner
              • 2 grapefrugter

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 2 små skarpe knive
              • 1 skærebræt
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 4 middagstallerkener
              • 2 mellem skåle
              • 1 piskeris
              • 1 dejskraber
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille ovnfast fad
              • 1 brødrister
              • 1 citruspresser
              • 1 ostehøvl
              • 1 kande
              • 4 kopper

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
              4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
              6. Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.
              7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
              9. Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.
              10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
              11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
              12. Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
              14. Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
              15. Gulerodsstave: Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              16. Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.
              17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
              18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
              19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
              20. Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.
              21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 37 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                Brasede kartofler:

                • 375 g. kartofler
                • 1 ½ l vand
                • 20 g. smør
                • 6 tomater
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber

                Røræg:

                • 9 æg
                • 1 ½ dl mælk
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
                • 30 g. smør

                Tilbehør:

                • 3 gulerødder
                • 3 æbler
                • 6 skiver rugbrød
                • 6 skiver ost
                • 6 appelsiner
                • 3 grapefrugter
              • Trin 3 af 21

                Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

                • 375 g. kartofler
              • Trin 4 af 21

                Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

                • 1 ½ l vand
                • ¼ tsk. salt
              • Trin 5 af 21

                Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

              • Trin 6 af 21

                Skær de afkølede kartofler tykke i skiver.

              • Trin 7 af 21

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 6 tomater

                 

              • Trin 8 af 21

                Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

                • 20 g. smør
              • Trin 9 af 21

                Fordel kartoflerne på 6 tallerkener.

              • Trin 10 af 21

                Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 11 af 21

                Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

              • Trin 12 af 21

                Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris.

                • 9 æg
                • 1 ½ dl mælk
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 13 af 21

                Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 14 af 21

                Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

              • Trin 15 af 21

                Gulerodsstave: Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 3 gulerødder
              • Trin 16 af 21

                Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.

                • 3 æbler
              • Trin 17 af 21

                Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

              • Trin 18 af 21

                Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 19 af 21

                Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

                • 6 skiver ost
              • Trin 20 af 21

                Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.

                • 6 appelsiner
                • 3 grapefrugter
              • Trin 21 af 21

                Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Brasede kartofler:

                  • 375 g. kartofler
                  • 1 ½ l vand
                  • 20 g. smør
                  • 6 tomater
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber

                  Røræg:

                  • 9 æg
                  • 1 ½ dl mælk
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber
                  • 30 g. smør

                  Tilbehør:

                  • 3 gulerødder
                  • 3 æbler
                  • 6 skiver rugbrød
                  • 6 skiver ost
                  • 6 appelsiner
                  • 3 grapefrugter

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 2 små skarpe knive
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 6 middagstallerkener
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 piskeris
                  • 1 dejskraber
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille ovnfast fad
                  • 1 brødrister
                  • 1 citruspresser
                  • 1 ostehøvl
                  • 1 kande
                  • 6 kopper

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
                  4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
                  6. Skær de afkølede kartofler tykke i skiver.
                  7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
                  9. Fordel kartoflerne på 6 tallerkener.
                  10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
                  11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
                  12. Røræg: Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris.
                  13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
                  14. Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
                  15. Gulerodsstave: Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  16. Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.
                  17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
                  18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
                  19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
                  20. Appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af frugterne.
                  21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet, indtil servering. Lav til sidst te/kaffe.