Weekendbrunch

Weekendbrunch

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 37 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        Brasede kartofler:

        • 125 g. kartofler
        • ½ l vand
        • 1 knivspids salt
        • 10 g. smør
        • 2 tomater
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber

        Røræg:

        • 3 æg
        • ½ dl mælk
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • 10 g. smør

        Tilbehør:

        • 1 gulerod
        • 1 æble
        • 2 skiver rugbrød
        • 2 skiver ost
        • 2 appelsiner
        • 1 grapefrugt
      • Trin 3 af 22

        Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

        • 125 g. kartofler
      • Trin 4 af 22

        Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen glider let af kødnålen, er kartoflerne møre.

        • ½ l vand
        • 1 knivspids salt
      • Trin 5 af 22

        Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

      • Trin 6 af 22

        Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.

      • Trin 7 af 22

        Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

        • 2 tomater

         

      • Trin 8 af 22

        Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

        • 10 g. smør
      • Trin 9 af 22

        Fordel kartoflerne på 2 tallerkener.

      • Trin 10 af 22

        Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 11 af 22

        Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

      • Trin 12 af 22

        Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.

        • 3 æg
        • ½ dl mælk
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 13 af 22

        Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

        • 10 g. smør
      • Trin 14 af 22

        Hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

      • Trin 15 af 22

        Lav gulerodsstave: Vask og skræl guleroden, og skær den i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 1 gulerod
      • Trin 16 af 22

        Skyl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i både.

        • 1 æble
      • Trin 17 af 22

        Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

      • Trin 18 af 22

        Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

        • 2 skiver rugbrød
      • Trin 19 af 22

        Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

        • 2 skiver ost
      • Trin 20 af 22

        Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.

        • 2 appelsiner
        • 1 grapefrugt
      • Trin 21 af 22

        Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.

      • Trin 22 af 22

        Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at servere weekendbrunch. Godmorgen!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Brasede kartofler:

          • 125 g. kartofler
          • ½ l vand
          • 1 knivspids salt
          • 10 g. smør
          • 2 tomater
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber

          Røræg:

          • 3 æg
          • ½ dl mælk
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 10 g. smør

          Tilbehør:

          • 1 gulerod
          • 1 æble
          • 2 skiver rugbrød
          • 2 skiver ost
          • 2 appelsiner
          • 1 grapefrugt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 grøntsagsbørste
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 dørslag
          • 2 små skarpe knive
          • 1 skærebræt
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 2 middagstallerkener
          • 2 mellem skåle
          • 1 piskeris
          • 1 dejskraber
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille ovnfast fad
          • 1 brødrister
          • 1 citruspresser
          • 1 ostehøvl
          • 1 kande
          • 2 kopper

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
          4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen glider let af kødnålen, er kartoflerne møre.
          5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
          6. Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.
          7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
          8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
          9. Fordel kartoflerne på 2 tallerkener.
          10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
          11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
          12. Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.
          13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
          14. Hæld æggemassen på panden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
          15. Lav gulerodsstave: Vask og skræl guleroden, og skær den i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          16. Skyl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i både.
          17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
          18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
          19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
          20. Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.
          21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.
          22. Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at servere weekendbrunch. Godmorgen!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 37 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 22

            Mål alle ingredienserne af.

            Brasede kartofler:

            • 250 g. kartofler
            • 1 l vand
            • 15 g. smør
            • 4 tomater
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber

            Røræg:

            • 6 æg
            • 1 dl mælk
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 20 g. smør

            Tilbehør:

            • 2 gulerødder
            • 2 æbler
            • 4 skiver rugbrød
            • 4 skiver ost
            • 4 appelsiner
            • 2 grapefrugter
          • Trin 3 af 22

            Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

            • 250 g. kartofler
          • Trin 4 af 22

            Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen glider let af kødnålen, er kartoflerne møre.

            • 1 l vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 5 af 22

            Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

          • Trin 6 af 22

            Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.

          • Trin 7 af 22

            Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

            • 4 tomater

             

          • Trin 8 af 22

            Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

            • 15 g. smør
          • Trin 9 af 22

            Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.

          • Trin 10 af 22

            Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 11 af 22

            Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

          • Trin 12 af 22

            Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.

            • 6 æg
            • 1 dl mælk
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 22

            Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

            • 20 g. smør
          • Trin 14 af 22

            Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

          • Trin 15 af 22

            Lav gulerodsstave: Vask og skræl gulerødderne, og skær dem i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 2 gulerødder
          • Trin 16 af 22

            Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.

            • 2 æbler
          • Trin 17 af 22

            Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

          • Trin 18 af 22

            Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

            • 4 skiver rugbrød
          • Trin 19 af 22

            Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

            • 4 skiver ost
          • Trin 20 af 22

            Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.

            • 4 appelsiner
            • 2 grapefrugter
          • Trin 21 af 22

            Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.

          • Trin 22 af 22

            Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at servere weekendbrunch. Godmorgen!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Brasede kartofler:

              • 250 g. kartofler
              • 1 l vand
              • 15 g. smør
              • 4 tomater
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber

              Røræg:

              • 6 æg
              • 1 dl mælk
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 20 g. smør

              Tilbehør:

              • 2 gulerødder
              • 2 æbler
              • 4 skiver rugbrød
              • 4 skiver ost
              • 4 appelsiner
              • 2 grapefrugter

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 grøntsagsbørste
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 dørslag
              • 2 små skarpe knive
              • 1 skærebræt
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 4 middagstallerkener
              • 2 mellem skåle
              • 1 piskeris
              • 1 dejskraber
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille ovnfast fad
              • 1 brødrister
              • 1 citruspresser
              • 1 ostehøvl
              • 1 kande
              • 4 kopper

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
              4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre. Tjek om de er møre ved at stikke en kødnål ned i en kartoffel. Hvis kartoflen glider let af kødnålen, er kartoflerne møre.
              5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
              6. Skær de afkølede kartofler i tykke skiver.
              7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
              8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
              9. Fordel kartoflerne på 4 tallerkener.
              10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
              11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
              12. Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.
              13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
              14. Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
              15. Lav gulerodsstave: Vask og skræl gulerødderne, og skær dem i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              16. Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.
              17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
              18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
              19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
              20. Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.
              21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.
              22. Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at servere weekendbrunch. Godmorgen!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2173 kJ / 517 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 37 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 22

                Mål alle ingredienserne af.

                Brasede kartofler:

                • 375 g. kartofler
                • 1 ½ l vand
                • 20 g. smør
                • 6 tomater
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber

                Røræg:

                • 9 æg
                • 1 ½ dl mælk
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
                • 30 g. smør

                Tilbehør:

                • 3 gulerødder
                • 3 æbler
                • 6 skiver rugbrød
                • 6 skiver ost
                • 6 appelsiner
                • 3 grapefrugter
              • Trin 3 af 22

                Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.

                • 375 g. kartofler
              • Trin 4 af 22

                Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre.

                • 1 ½ l vand
                • ¼ tsk. salt
              • Trin 5 af 22

                Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.

              • Trin 6 af 22

                Skær de afkølede kartofler tykke i skiver.

              • Trin 7 af 22

                Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

                • 6 tomater

                 

              • Trin 8 af 22

                Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.

                • 20 g. smør
              • Trin 9 af 22

                Fordel kartoflerne på 6 tallerkener.

              • Trin 10 af 22

                Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.

                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 11 af 22

                Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.

              • Trin 12 af 22

                Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.

                • 9 æg
                • 1 ½ dl mælk
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
              • Trin 13 af 22

                Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.

                • 30 g. smør
              • Trin 14 af 22

                Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.

              • Trin 15 af 22

                Lav gulerodsstave: Vask og skræl gulerødderne, og skær dem i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 3 gulerødder
              • Trin 16 af 22

                Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.

                • 3 æbler
              • Trin 17 af 22

                Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.

              • Trin 18 af 22

                Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.

                • 6 skiver rugbrød
              • Trin 19 af 22

                Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.

                • 6 skiver ost
              • Trin 20 af 22

                Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.

                • 6 appelsiner
                • 3 grapefrugter
              • Trin 21 af 22

                Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.

              • Trin 22 af 22

                Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at severe weekendbrunch. Godmorgen!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Brasede kartofler:

                  • 375 g. kartofler
                  • 1 ½ l vand
                  • 20 g. smør
                  • 6 tomater
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber

                  Røræg:

                  • 9 æg
                  • 1 ½ dl mælk
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber
                  • 30 g. smør

                  Tilbehør:

                  • 3 gulerødder
                  • 3 æbler
                  • 6 skiver rugbrød
                  • 6 skiver ost
                  • 6 appelsiner
                  • 3 grapefrugter

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 grøntsagsbørste
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 dørslag
                  • 2 små skarpe knive
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 6 middagstallerkener
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 piskeris
                  • 1 dejskraber
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille ovnfast fad
                  • 1 brødrister
                  • 1 citruspresser
                  • 1 ostehøvl
                  • 1 kande
                  • 6 kopper

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Brasede kartofler: Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
                  4. Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden. Kog kartoflerne i 15-20 minutter, indtil de er møre.
                  5. Sæt et dørslag i vasken. Hæld kogevandet og kartofler ned i dørslaget, og lad kartoflerne køle helt af.
                  6. Skær de afkølede kartofler tykke i skiver.
                  7. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
                  8. Kom smør på en slip-let stegepande, og lad det smelte. Kom kartoffelskiverne på stegepanden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
                  9. Fordel kartoflerne på 6 tallerkener.
                  10. Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
                  11. Læg tomaterne ved siden af de brasede kartofler.
                  12. Røræg: Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med mælk, salt og peber med et piskeris.
                  13. Kom smør på en stegepande, og lad det smelte. Skru ned til lav varme.
                  14. Hæld æggemassen på stegepanden. Rør forsigtigt med en dejskraber, indtil æggemassen er stivnet.
                  15. Lav gulerodsstave: Vask og skræl gulerødderne, og skær dem i stænger. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  16. Skyl æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i både.
                  17. Læg gulerodsstænger og æblebåde på et lille fad.
                  18. Rist rugbrødsskiverne på begge sider på en brødrister, til de er sprøde.
                  19. Skær en skive ost til hvert stykke brød, og læg osten på brødet.
                  20. Lav appelsin-grapefrugtjuice: Skær appelsiner og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser.
                  21. Hæld juicen i en kande, og sæt den i køleskabet.
                  22. Lav te og/eller kaffe. Nu er du klar til at severe weekendbrunch. Godmorgen!