Victors pølsehorn

Victors pølsehorn

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Victor var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Victor har tit pølsehorn med på farten. De tager den første sult, og smager rigtig godt med kyllingepølser og pesto i.

        Tip: Bag en ekstra stor portion. Så er der til fryseren og til hele familien.

        Opskriften giver 20 pølsehorn.
         

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 745 kJ / 178 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 2 dl. vand
        • 1 æg
        • 2 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
        • 100 g. squash
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
        • 500 g. hvedemel
        • ½ dl. mælk til pensling
        • 10 kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede
        • Ca. 1 dl. rød pesto eller ketchup
      • Trin 3 af 21

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 21

        Tag en lille gryde. Hæld vand i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 2 dl. vand
      • Trin 5 af 21

        Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 21

        Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Rør rundt.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 21

        Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele godt sammen.

        • 2 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
      • Trin 8 af 21

        Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Kom det hele op i skålen.

        • 100 g. squash
      • Trin 9 af 21

        Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.

        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 21

        Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.

        • 500 g. hvedemel
      • Trin 11 af 21

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 12 af 21

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

      • Trin 13 af 21

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 14 af 21

        Del dejen i to lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pølsehorn.

      • Trin 15 af 21

        Rul hver dejklump tyndt ud til et rektangel på cirka 25 x 40 cm. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker.

      • Trin 16 af 21

        Kom en lille teskefuld rød ketchup og en halv pølse på den brede ende af hver trekant.

        • 10 kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede
        • Ca. 1 dl. rød pesto eller ketchup
      • Trin 17 af 21

        Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.

      • Trin 18 af 21

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 19 af 21

        Pensl hornene med mælk. Lad dem hæve i cirka 15 minutter.

      • Trin 20 af 21

        Bag hornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.

      • Trin 21 af 21

        Spis dem straks, brug dem i madpakken eller frys dem ned til senere.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Victor var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Victor har tit pølsehorn med på farten. De tager den første sult, og smager rigtig godt med kyllingepølser og pesto i.

        Tip: Bag en ekstra stor portion. Så er der til fryseren og til hele familien.

        Opskriften giver 20 pølsehorn.
         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 2 dl. vand
          • 1 æg
          • 2 dl. yoghurt naturel
          • 200 g. grahamsmel
          • 100 g. squash
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 500 g. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling

          Fyld:

          • 10 kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede
          • Ca. 1 dl. rød pesto eller ketchup

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 rivejern
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kagerulle
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Hæld vand i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          6. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Rør rundt.
          7. Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele godt sammen.
          8. Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Kom det hele op i skålen.
          9. Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.
          10. Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen undervejs.
          11. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          12. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
          13. Kom bagepapir på to bageplader.
          14. Del dejen i to lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pølsehorn.
          15. Rul hver dejklump tyndt ud til et rektangel på cirka 25 x 40 cm. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker.
          16. Kom en lille teskefuld rød ketchup og en halv pølse på den brede ende af hver trekant.
          17. Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.
          18. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          19. Pensl hornene med mælk. Lad dem hæve i cirka 15 minutter.
          20. Bag hornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.
          21. Spis dem straks, brug dem i madpakken eller frys dem ned til senere.