Victors fidgetspinnere

Victors fidgetspinnere

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Du kender helt sikkert fidget-spinnere! Men har du nogensinde prøvet at spise én? Find din kreative side frem, og lav fidget-spinnere ud af dine pølsehorn.

        Tip: Du kan også bruge en færdig pizza-dej.

        Opskriften giver cirka 40 fidget-spinnere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 745 kJ / 178 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 2 dl. vand
        • 1 æg
        • 2 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
        • 100 g. squash
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
        • 500 g. hvedemel
        • ½ dl. mælk til pensling

        Fyld:

        • Ca. 1 dl. ketchup eller rød pesto
        • 20 mini-kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede
      • Trin 3 af 22

        Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 22

        Tag en lille gryde. Hæld vand i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 2 dl. vand
      • Trin 5 af 22

        Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 22

        Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Rør godt.

        • 1 æg
      • Trin 7 af 22

        Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele sammen.

        • 2 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
      • Trin 8 af 22

        Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Kom det hele op i skålen.

        • 100 g. squash
      • Trin 9 af 22

        Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.

        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 22

        Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

        • 500 g. hvedemel
      • Trin 11 af 22

        Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 12 af 22

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

      • Trin 13 af 22

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 14 af 22

        Del dejen i to lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pølsehorn.

      • Trin 15 af 22

        Rul hvert stykke tyndt ud til et rektangel på cirka 20 x 40 centimeter. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker.

      • Trin 16 af 22

        Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.

        • Ca. 1 dl. ketchup eller rød pesto
        • 20 mini-kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede
      • Trin 17 af 22

        Rul dejen rundt om pølsen, og skær pølsehornet ud i skriver, der er cirka 1 ½ centimeter tykke.

      • Trin 18 af 22

        Læg tre skiver tæt sammen, og sådan at dej-enderne vender ind mod midten. Læg også en lille bitte klump ekstra dej på i midten, så det ligner en rigtig fidgetspinner. Læg nu fidgetspinneren over på bagepladen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har flere pølser.

      • Trin 19 af 22

        Pensl fidgetspinnerne med mælk. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

        • ½ dl. mælk til pensling
      • Trin 20 af 22

        Lad fidgetspinnerne hæve i cirka 15 minutter.

      • Trin 21 af 22

        Bag fidgetspinnerne i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.

      • Trin 22 af 22

        Spis dem straks, brug dem i madpakken eller frys dem ned til senere.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kender helt sikkert fidget-spinnere! Men har du nogensinde prøvet at spise én? Find din kreative side frem, og lav fidget-spinnere ud af dine pølsehorn.

        Tip: Du kan også bruge en færdig pizza-dej.

        Opskriften giver cirka 40 fidget-spinnere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 2 dl. vand
          • 1 æg
          • 2 dl. yoghurt naturel
          • 200 g. grahamsmel
          • 100 g. squash
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. olie
          • 500 g. hvedemel
          • ½ dl. mælk til pensling

          Fyld:

          • Ca. 1 dl. ketchup eller rød pesto
          • 20 mini-kyllingepølser eller 10 wienerpølser, halverede

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 kop
          • 1 rivejern
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kagerulle
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Hæld vand i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
          6. Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Rør godt.
          7. Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele sammen.
          8. Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Kom det hele op i skålen.
          9. Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.
          10. Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
          11. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          12. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
          13. Kom bagepapir på to bageplader.
          14. Del dejen i to lige store stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller pølsehorn.
          15. Rul hvert stykke tyndt ud til et rektangel på cirka 20 x 40 centimeter. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker.
          16. Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.
          17. Rul dejen rundt om pølsen, og skær pølsehornet ud i skriver, der er cirka 1 ½ centimeter tykke.
          18. Læg tre skiver tæt sammen, og sådan at dej-enderne vender ind mod midten. Læg også en lille bitte klump ekstra dej på i midten, så det ligner en rigtig fidgetspinner. Læg nu fidgetspinneren over på bagepladen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har flere pølser.
          19. Pensl fidgetspinnerne med mælk. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          20. Lad fidgetspinnerne hæve i cirka 15 minutter.
          21. Bag fidgetspinnerne i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.
          22. Spis dem straks, brug dem i madpakken eller frys dem ned til senere.