Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 22 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 porre
        • Ca. 400 g. kartofler 
        • ½ rød snackpeberfrugt
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. smør
        • 1-2 spsk. eddike
        • ¾ dl. vand
        • ½ tsk. sukker
        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
        • ½ dl. persille
      • Trin 3 af 21

        Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 1 porre
      • Trin 4 af 21

        Skær porrerne i tynde ringe.

      • Trin 5 af 21

        Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ½ rød snackpeberfrugt
      • Trin 6 af 21

        Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

      • Trin 7 af 21

        Skræl kartoflerne.

        • Ca. 400 g. kartofler
      • Trin 8 af 21

        Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

      • Trin 9 af 21

        Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 10 af 21

        Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.

      • Trin 11 af 21

        Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.

      • Trin 12 af 21

        Lad kartoflerne køle af et par min.

      • Trin 13 af 21

        Skær kartoflerne i skiver.

      • Trin 14 af 21

        Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.

        • 1 spsk. smør
      • Trin 15 af 21

        Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 16 af 21

        Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.

      • Trin 17 af 21

        Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.

        • 1-2 spsk. eddike
        • ¾ dl. vand
        • ½ tsk. sukker

         

      • Trin 18 af 21

        Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 19 af 21

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.

        • ½ dl. persille
      • Trin 20 af 21

        Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 21 af 21

        Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 porre
          • ½ rød snackpeberfrugt
          • Ca. 400 g. kartofler 
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. smør
          • 1-2 spsk. eddike
          • ¾ dl. vand
          • ½ tsk. sukker
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • ½ dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 balje
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 store gryder
          • 1 dørslag
          • 1 grydeske
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
          4. Skær porrerne i tynde ringe.
          5. Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          6. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
          7. Skræl kartoflerne.
          8. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
          9. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
          10. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
          11. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
          12. Lad kartoflerne køle af et par min.
          13. Skær kartoflerne i skiver.
          14. Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
          15. Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
          16. Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
          17. Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
          18. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          19. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
          20. Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          21. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
      • Bskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 22 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 porrer
            • Ca. 800 g. kartofler 
            • 1 rød snackpeberfrugt 
            • 2 tsk. salt
            • 2 spsk. smør
            • 2-3 spsk. eddike
            • 1 ½ dl. vand
            • 1 tsk. sukker
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 dl. persille
          • Trin 3 af 21

            Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 2 porrer
          • Trin 4 af 21

            Skær porrerne i tynde ringe.

          • Trin 5 af 21

            Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 1 rød snackpeberfrugt
          • Trin 6 af 21

            Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

          • Trin 7 af 21

            Skræl kartoflerne.

            • Ca. 800 g. kartofler
          • Trin 8 af 21

            Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

          • Trin 9 af 21

            Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

            • 2 tsk. salt
          • Trin 10 af 21

            Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.

          • Trin 11 af 21

            Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.

          • Trin 12 af 21

            Lad kartoflerne køle af et par minutter.

          • Trin 13 af 21

            Skær kartoflerne i skiver.

          • Trin 14 af 21

            Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 15 af 21

            Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 16 af 21

            Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.

          • Trin 17 af 21

            Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.

            • 2-3 spsk. eddike
            • 1 ½ dl. vand
            • 1 tsk. sukker

             

          • Trin 18 af 21

            Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 19 af 21

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.

            • 1 dl. persille
          • Trin 20 af 21

            Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 21 af 21

            Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

        • Oversigt

          • Print

            Bskrivelse

            Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

            Det skal du bruge

              Ingredienser

              • 2 porrer
              • 1 rød snackpeberfrugt 
              • Ca. 800 g. kartofler
              • 2 tsk. salt
              • 2 spsk. smør
              • 2-3 spsk. eddike
              • 1 ½ dl. vand
              • 1 tsk. sukker
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 balje
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 store gryder
              • 1 dørslag
              • 1 grydeske
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
              4. Skær porrerne i tynde ringe.
              5. Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              6. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
              7. Skræl kartoflerne.
              8. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
              9. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
              10. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
              11. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
              12. Lad kartoflerne køle af et par minutter.
              13. Skær kartoflerne i skiver.
              14. Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
              15. Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
              16. Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
              17. Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
              18. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              19. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
              20. Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              21. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
          • Bskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 22 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 porrer
                • Ca. 1200 g. kartofler 
                • 1 ½ rød snackpeberfrugt 
                • 3 tsk. salt
                • 3 spsk. smør
                • 3-4 spsk. eddike
                • 2 ¼ dl. vand
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 3 af 21

                Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 3 porrer
              • Trin 4 af 21

                Skær porrerne i tynde ringe.

              • Trin 5 af 21

                Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 ½ rød snackpeberfrugt
              • Trin 6 af 21

                Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

              • Trin 7 af 21

                Skræl kartoflerne.

                • Ca. 1200 g. kartofler
              • Trin 8 af 21

                Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

              • Trin 9 af 21

                Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

                • 3 tsk. salt
              • Trin 10 af 21

                Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.

              • Trin 11 af 21

                Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.

              • Trin 12 af 21

                Lad kartoflerne køle af et par minutter.

              • Trin 13 af 21

                Skær kartoflerne i skiver.

              • Trin 14 af 21

                Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 15 af 21

                Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 16 af 21

                Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.

              • Trin 17 af 21

                Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.

                • 3-4 spsk. eddike
                • 2 ¼ dl. vand
                • 1 ½ tsk. sukker

                 

              • Trin 18 af 21

                Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 19 af 21

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 20 af 21

                Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 21 af 21

                Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

            • Oversigt

              • Print

                Bskrivelse

                Det skal du bruge

                  Ingredienser

                  • 3 porrer
                  • 1 ½ rød snackpeberfrugt 
                  • Ca. 1200 g. kartofler 
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 spsk. smør
                  • 3-4 spsk. eddike
                  • 2 ¼ dl. vand
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 1 ½ dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 balje
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 store gryder
                  • 1 dørslag
                  • 1 grydeske
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  4. Skær porrerne i tynde ringe.
                  5. Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  6. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
                  7. Skræl kartoflerne.
                  8. Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
                  9. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
                  10. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
                  11. Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
                  12. Lad kartoflerne køle af et par minutter.
                  13. Skær kartoflerne i skiver.
                  14. Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
                  15. Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
                  16. Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
                  17. Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
                  18. Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  19. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
                  20. Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  21. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.