Varm kartoffelsalat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1158 kJ / 277 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 porre
- ½ rød snackpeberfrugt
- Ca. 400 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. smør
- 1-2 spsk. eddike
- ¾ dl. vand
- ½ tsk. sukker
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 1 porre
- Ca. 400 g. kartofler
- ½ rød snackpeberfrugt
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. smør
- 1-2 spsk. eddike
- ¾ dl. vand
- ½ tsk. sukker
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
- Trin 3 af 21
Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 1 porre
- Trin 4 af 21
Skær porrerne i tynde ringe.
- Trin 5 af 21
Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- ½ rød snackpeberfrugt
- Trin 6 af 21
Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Trin 7 af 21
Skræl kartoflerne.
- Ca. 400 g. kartofler
- Trin 8 af 21
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Trin 9 af 21
Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- 1 tsk. salt
- Trin 10 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Trin 12 af 21
Lad kartoflerne køle af et par min.
- Trin 13 af 21
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 14 af 21
Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- 1 spsk. smør
- Trin 15 af 21
Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 16 af 21
Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Trin 17 af 21
Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- 1-2 spsk. eddike
- ¾ dl. vand
- ½ tsk. sukker
- Trin 18 af 21
Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 19 af 21
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- ½ dl. persille
- Trin 20 af 21
Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 21
Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 porre
- ½ rød snackpeberfrugt
- Ca. 400 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. smør
- 1-2 spsk. eddike
- ¾ dl. vand
- ½ tsk. sukker
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i tynde ringe.
- Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Skræl kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Lad kartoflerne køle af et par min.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
-
Bskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1158 kJ / 277 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 22 %
Det skal du bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 porrer
- 1 rød snackpeberfrugt
- Ca. 800 g. kartofler
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. smør
- 2-3 spsk. eddike
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 2 porrer
- Ca. 800 g. kartofler
- 1 rød snackpeberfrugt
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. smør
- 2-3 spsk. eddike
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
- Trin 3 af 21
Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 2 porrer
- Trin 4 af 21
Skær porrerne i tynde ringe.
- Trin 5 af 21
Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- 1 rød snackpeberfrugt
- Trin 6 af 21
Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Trin 7 af 21
Skræl kartoflerne.
- Ca. 800 g. kartofler
- Trin 8 af 21
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Trin 9 af 21
Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- 2 tsk. salt
- Trin 10 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Trin 12 af 21
Lad kartoflerne køle af et par minutter.
- Trin 13 af 21
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 14 af 21
Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- 2 spsk. smør
- Trin 15 af 21
Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 16 af 21
Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Trin 17 af 21
Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- 2-3 spsk. eddike
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. sukker
- Trin 18 af 21
Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 19 af 21
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- 1 dl. persille
- Trin 20 af 21
Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 21
Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
Oversigt
- Print
Bskrivelse
Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!
Det skal du bruge
Ingredienser
- 2 porrer
- 1 rød snackpeberfrugt
- Ca. 800 g. kartofler
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. smør
- 2-3 spsk. eddike
- 1 ½ dl. vand
- 1 tsk. sukker
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 1 dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i tynde ringe.
- Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Skræl kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Lad kartoflerne køle af et par minutter.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
-
Bskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 timeEnergi-indhold pr. portion
- Energi: 1158 kJ / 277 kcal
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 22 %
Det skal du bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 ½ rød snackpeberfrugt
- Ca. 1200 g. kartofler
- 3 tsk. salt
- 3 spsk. smør
- 3-4 spsk. eddike
- 2 ¼ dl. vand
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 3 porrer
- Ca. 1200 g. kartofler
- 1 ½ rød snackpeberfrugt
- 3 tsk. salt
- 3 spsk. smør
- 3-4 spsk. eddike
- 2 ¼ dl. vand
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
- Trin 3 af 21
Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 3 porrer
- Trin 4 af 21
Skær porrerne i tynde ringe.
- Trin 5 af 21
Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- 1 ½ rød snackpeberfrugt
- Trin 6 af 21
Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Trin 7 af 21
Skræl kartoflerne.
- Ca. 1200 g. kartofler
- Trin 8 af 21
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Trin 9 af 21
Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- 3 tsk. salt
- Trin 10 af 21
Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Trin 11 af 21
Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Trin 12 af 21
Lad kartoflerne køle af et par minutter.
- Trin 13 af 21
Skær kartoflerne i skiver.
- Trin 14 af 21
Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- 3 spsk. smør
- Trin 15 af 21
Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Trin 16 af 21
Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Trin 17 af 21
Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- 3-4 spsk. eddike
- 2 ¼ dl. vand
- 1 ½ tsk. sukker
- Trin 18 af 21
Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 19 af 21
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- 1 ½ dl. persille
- Trin 20 af 21
Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Trin 21 af 21
Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
Oversigt
- Print
Bskrivelse
Det skal du bruge
Ingredienser
- 3 porrer
- 1 ½ rød snackpeberfrugt
- Ca. 1200 g. kartofler
- 3 tsk. salt
- 3 spsk. smør
- 3-4 spsk. eddike
- 2 ¼ dl. vand
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ knivspids peber
- 1 ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 balje
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kartoffelskræller
- 2 store gryder
- 1 dørslag
- 1 grydeske
- 1 viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær roden af porrerne, og skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne. Skyl dem fri for jord. Klik på videoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Skær porrerne i tynde ringe.
- Skyl peberfrugten, og skær stilken og de hvide hinder væk. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
- Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
- Skræl kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
- Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
- Kog kartoflerne i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflen skal slippe kniven nemt.
- Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld kartofler ned i dørslaget. Pas på, du ikke brænder dig. Få evt. hjælp af en voksen.
- Lad kartoflerne køle af et par minutter.
- Skær kartoflerne i skiver.
- Kom smør i en stor gryde, og smelt det ved lav varme.
- Kom porre i gryden, og steg dem i 3-4 minutter, mens du rører rundt.
- Kom peberfrugterne i gryden, og steg videre i 3-4 min.
- Skru ned for varmen. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver, og vend forsigtigt rundt. Lad det stå, til grøntsagerne er varme.
- Smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller persille.
- Hak persillen og stilkene fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
- Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
-