Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 22 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 32

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 32

        Find alle ingredienserne frem.

         

        • Ca. 400 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
        • 1 porrer
        • ½ rød snackpeberfrugt eller ½ lille almindelig rød peberfrugt
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. smør
        • 1-2 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
        • 3/4 dl vand
        • ½ tsk. sukker
        • Salt
        • Peber
        • ½  håndfuld persille
      • Trin 3 af 32

        Kom koldt vand i en balje.

      • Trin 4 af 32

        Skær roden af porrerne.

        • 1 porrer
      • Trin 5 af 32

        Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.

      • Trin 6 af 32

        Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.

      • Trin 7 af 32

        Skær porrerne i tynde ringe.

      • Trin 8 af 32

        Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.

        • ½ rød snackpeberfrugt eller ½ lille almindelig rød peberfrugt
      • Trin 9 af 32

        Skær stilken væk, og fjern kernerne.

      • Trin 10 af 32

        Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

      • Trin 11 af 32

        Skræl kartoflerne.

        • Ca. 400 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
      • Trin 12 af 32

        Kom kartoflerne i en gryde.

      • Trin 13 af 32

        Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.

      • Trin 14 af 32

        Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

        • 1 tsk. salt
      • Trin 15 af 32

        Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

      • Trin 16 af 32

        Sæt et dørslag i køkkenvasken.

      • Trin 17 af 32

        Hæld kartoflerne i dørslaget.

      • Trin 18 af 32

        Lad kartoflerne køle af et par min.

      • Trin 19 af 32

        Skær kartoflerne i skiver.

      • Trin 20 af 32

        Kom smør i en stor gryde.

        • 1 spsk. smør
      • Trin 21 af 32

        Smelt smørret.

      • Trin 22 af 32

        Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.

      • Trin 23 af 32

        Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.

      • Trin 24 af 32

        Skru ned for varmen.

      • Trin 25 af 32

      • Trin 26 af 32

        Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.

        • 1-2 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
        • 3/4 dl vand
        • ½ tsk. sukker

         

      • Trin 27 af 32

        Smag til med salt og peber.

        • Salt
        • Peber
      • Trin 28 af 32

        Kom koldt vand i en balje.

      • Trin 29 af 32

        Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.

        • ½ håndfuld persille
      • Trin 30 af 32

        Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.

      • Trin 31 af 32

        Hak persillen fint, også stilkene.

      • Trin 32 af 32

        Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • Ca. 400 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
          • 1 porrer
          • ½ rød snackpeberfrugt eller ½ lille almindelig rød peberfrugt
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. smør
          • 1-2 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
          • 3/4 dl vand
          • ½ tsk. sukker
          • Salt
          • Peber
          • ½ dl persille

          Køkkenredskaber

          • 1 balje
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 store gryder
          • 1 dørslag
          • 1 grydeske
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom koldt vand i en balje.
          4. Skær roden af porrerne.
          5. Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.
          6. Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.
          7. Skær porrerne i tynde ringe.
          8. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.
          9. Skær stilken væk, og fjern kernerne.
          10. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
          11. Skræl kartoflerne.
          12. Kom kartoflerne i en gryde.
          13. Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.
          14. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
          15. Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
          16. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
          17. Hæld kartoflerne i dørslaget.
          18. Lad kartoflerne køle af et par min.
          19. Skær kartoflerne i skiver.
          20. Kom smør i en stor gryde.
          21. Smelt smørret.
          22. Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.
          23. Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.
          24. Skru ned for varmen.
          25. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.
          26. Smag til med salt og peber.
          27. Kom koldt vand i en balje.
          28. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.
          29. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
          30. Hak persillen fint, også stilkene.
          31. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
      • Bskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 22 %
        • Det skal du bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 32

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 32

            Find alle ingredienserne frem.

             

            • Ca. 800 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
            • 2 porrer
            • 1 rød snackpeberfrugt eller 1 lille almindelig rød peberfrugt
            • 2 tsk. salt
            • 2 spsk. smør
            • 2-3 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
            • 1 1/2 dl vand
            • 1 tsk. sukker
            • Salt
            • Peber
            • 1 håndfuld persille
          • Trin 3 af 32

            Kom koldt vand i en balje.

          • Trin 4 af 32

            Skær roden af porrerne.

            • 2 porrer
          • Trin 5 af 32

            Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.

          • Trin 6 af 32

            Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.

          • Trin 7 af 32

            Skær porrerne i tynde ringe.

          • Trin 8 af 32

            Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.

            • 1 rød snackpeberfrugt eller 1 lille almindelig rød peberfrugt
          • Trin 9 af 32

            Skær stilken væk, og fjern kernerne.

          • Trin 10 af 32

            Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

          • Trin 11 af 32

            Skræl kartoflerne.

            • Ca. 800 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
          • Trin 12 af 32

            Kom kartoflerne i en gryde.

          • Trin 13 af 32

            Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.

          • Trin 14 af 32

            Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

            • 2 tsk. salt
          • Trin 15 af 32

            Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

          • Trin 16 af 32

            Sæt et dørslag i køkkenvasken.

          • Trin 17 af 32

            Hæld kartoflerne i dørslaget.

          • Trin 18 af 32

            Lad kartoflerne køle af et par minutter.

          • Trin 19 af 32

            Skær kartoflerne i skiver.

          • Trin 20 af 32

            Kom smør i en stor gryde.

            • 2 spsk. smør
          • Trin 21 af 32

            Smelt smørret.

          • Trin 22 af 32

            Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.

          • Trin 23 af 32

            Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.

          • Trin 24 af 32

            Skru ned for varmen.

          • Trin 25 af 32

          • Trin 26 af 32

            Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.

            • 2-3 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
            • 1 1/2 dl vand
            • 1 tsk. sukker

             

          • Trin 27 af 32

            Smag til med salt og peber.

            • Salt
            • Peber
          • Trin 28 af 32

            Kom koldt vand i en balje.

          • Trin 29 af 32

            Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.

            • 1 håndfuld persille
          • Trin 30 af 32

            Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.

          • Trin 31 af 32

            Hak persillen fint, også stilkene.

          • Trin 32 af 32

            Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

        • Oversigt

          • Print

            Bskrivelse

            Varm kartoffelsalat smager skønt til frikadeller eller kylling. Hvis du drysser lidt bacon på toppen, har du et helt måltid!

            Det skal du bruge

              Ingredienser

              • Ca. 800 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
              • 2 porrer
              • 1 rød snackpeberfrugt eller 1 lille almindelig rød peberfrugt
              • 2 tsk. salt
              • 2 spsk. smør
              • 2-3 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
              • 1 ½ dl vand
              • 1 tsk. sukker
              • Salt
              • Peber
              • 1 dl persille

              Køkkenredskaber

              • 1 balje
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 store gryder
              • 1 dørslag
              • 1 grydeske
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom koldt vand i en balje.
              4. Skær roden af porrerne.
              5. Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.
              6. Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.
              7. Skær porrerne i tynde ringe.
              8. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.
              9. Skær stilken væk, og fjern kernerne.
              10. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
              11. Skræl kartoflerne.
              12. Kom kartoflerne i en gryde.
              13. Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.
              14. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
              15. Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
              16. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
              17. Hæld kartoflerne i dørslaget.
              18. Lad kartoflerne køle af et par minutter.
              19. Skær kartoflerne i skiver.
              20. Kom smør i en stor gryde.
              21. Smelt smørret.
              22. Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.
              23. Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.
              24. Skru ned for varmen.
              25. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.
              26. Smag til med salt og peber.
              27. Kom koldt vand i en balje.
              28. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.
              29. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
              30. Hak persillen fint, også stilkene.
              31. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.
          • Bskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1158 kJ / 277 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 22 %
            • Det skal du bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 32

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 32

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                • Ca. 1200 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
                • 3 porrer
                • 1 ½ rød snackpeberfrugt eller 1 ½ lille almindelig rød peberfrugt
                • 3 tsk. salt
                • 3 spsk. smør
                • 3-4 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
                • 2 1/4 dl vand
                • 1 ½ tsk. sukker
                • Salt
                • Peber
                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 3 af 32

                Kom koldt vand i en balje.

              • Trin 4 af 32

                Skær roden af porrerne.

                • 3 porrer
              • Trin 5 af 32

                Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.

              • Trin 6 af 32

                Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.

              • Trin 7 af 32

                Skær porrerne i tynde ringe.

              • Trin 8 af 32

                Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.

                • 1 ½ rød snackpeberfrugt eller 1 ½ lille almindelig rød peberfrugt
              • Trin 9 af 32

                Skær stilken væk, og fjern kernerne.

              • Trin 10 af 32

                Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.

              • Trin 11 af 32

                Skræl kartoflerne.

                • Ca. 1200 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
              • Trin 12 af 32

                Kom kartoflerne i en gryde.

              • Trin 13 af 32

                Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.

              • Trin 14 af 32

                Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

                • 3 tsk. salt
              • Trin 15 af 32

                Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.

              • Trin 16 af 32

                Sæt et dørslag i køkkenvasken.

              • Trin 17 af 32

                Hæld kartoflerne i dørslaget.

              • Trin 18 af 32

                Lad kartoflerne køle af et par minutter.

              • Trin 19 af 32

                Skær kartoflerne i skiver.

              • Trin 20 af 32

                Kom smør i en stor gryde.

                • 3 spsk. smør
              • Trin 21 af 32

                Smelt smørret.

              • Trin 22 af 32

                Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.

              • Trin 23 af 32

                Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.

              • Trin 24 af 32

                Skru ned for varmen.

              • Trin 25 af 32

              • Trin 26 af 32

                Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.

                • 3-4 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
                • 2 1/4 dl vand
                • 1 ½ tsk. sukker

                 

              • Trin 27 af 32

                Smag til med salt og peber.

                • Salt
                • Peber
              • Trin 28 af 32

                Kom koldt vand i en balje.

              • Trin 29 af 32

                Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.

                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 30 af 32

                Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.

              • Trin 31 af 32

                Hak persillen fint, også stilkene.

              • Trin 32 af 32

                Drys persillen over den varme kartoffelsalat.

            • Oversigt

              • Print

                Bskrivelse

                Det skal du bruge

                  Ingredienser

                  • Ca. 1200 g voksagtige kartofler som Asparges eller Ditta
                  • 3 porrer
                  • 1 ½ rød snackpeberfrugt eller 1 lille almindelig rød peberfrugt
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 spsk. smør
                  • 3-4 spsk. eddike, gerne hvidvins- eller æbleeddike
                  • 2 1/4 dl vand
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • Salt
                  • Peber
                  • 1 ½ dl persille

                  Køkkenredskaber

                  • 1 balje
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 store gryder
                  • 1 dørslag
                  • 1 grydeske
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom koldt vand i en balje.
                  4. Skær roden af porrerne.
                  5. Skær et snit på langs ned gennem den grønne del af porrerne.
                  6. Kom porrerne i baljen med vand, og skyl dem fri for jord.
                  7. Skær porrerne i tynde ringe.
                  8. Klik på metodevideoen og se hvordan du ordner peberfrugt. Skyl peberfrugten.
                  9. Skær stilken væk, og fjern kernerne.
                  10. Skær peberfrugten i ringe eller mindre tern.
                  11. Skræl kartoflerne.
                  12. Kom kartoflerne i en gryde.
                  13. Kom vand i gryden til det lige dækker kartoflerne.
                  14. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
                  15. Kog kartoflerne i ca. 20 min. ved svag varme til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflen skal slippe kniven.
                  16. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
                  17. Hæld kartoflerne i dørslaget.
                  18. Lad kartoflerne køle af et par minutter.
                  19. Skær kartoflerne i skiver.
                  20. Kom smør i en stor gryde.
                  21. Smelt smørret.
                  22. Kom porre i gryden og steg 3-4 min. Rør med en grydeske.
                  23. Kom peberfrugterne i gryden og steg videre 3-4 min. Rør med en grydeske.
                  24. Skru ned for varmen.
                  25. Tilsæt eddike, vand, sukker og kartoffelskiver. Varm retten igennem. Rør så lidt som muligt så kartoffelskiverne ikke går i stykker.
                  26. Smag til med salt og peber.
                  27. Kom koldt vand i en balje.
                  28. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller persille. Skyl persillen i det kolde vand.
                  29. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
                  30. Hak persillen fint, også stilkene.
                  31. Drys persillen over den varme kartoffelsalat.