Vaniljekranse

Vaniljekranse

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Micki synes, at småkager generelt er ALT for små. Så han bager giga-vaniljekranse-med-chokolade-dyp-dyp. De smager fantastisk!

        På GoCook-TV kan du se hele filmen med Mickis vaniljekranse.

        Opskriften giver 24 kæmpe vaniljekranse.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 517 kJ / 124 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 49 %
        • Heraf mættet fedt: 4,2 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 vaniljestang
        • 165 g. smør
        • 250 g. hvedemel
        • 110 g. sukker
        • ½ æg

        Pynt:

        • 75 g. hvid chokolade
      • Trin 3 af 16

        Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en lille skål. Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i skålen. Brug kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 4 af 16

        Kom 1 spiseskefuld sukker i skålen, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver vaniljesukker.

      • Trin 5 af 16

        Tag en stor skål. Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker-blandingen i skålen. Rør det sammen.

        • 250 g. hvedemel
        • 110 g. sukker
      • Trin 6 af 16

        Kom smør i skålen, og smuldr smørret i mel-blandingen, til det ligner en masse små brødkrummer. Brug hænderne.

        • 165 g. smør
      • Trin 7 af 16

        Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen.

        • ½ æg
      • Trin 8 af 16

        Saml hurtigt dejen med hænderne. Pas på med ikke at ælte dejen for meget, for så flyder kagerne ud, når de bliver bagt.

      • Trin 9 af 16

        Kom dejen i en frysepose, og læg den i køleskab i mindst ½ time.

      • Trin 10 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 11 af 16

        Tag dejen ud på bordet. Del dejen i 8 lige store stykker, og rul hvert stykke til en pølse, der er cirka 45 centimeter lang. Husk at lave dem lige tykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller vaniljekranse.

      • Trin 12 af 16

        Del hver pølse i 3 lige lange stykker. Form hvert stykke til vaniljekranse. Læg dem på bagepladen.

      • Trin 13 af 16

        Stil bagepladen i ovnen, og bag vaniljekransene i 10-15 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.

      • Trin 14 af 16

        Lad vaniljekransene køle af på en bagerist. Gem bagepladerne med bagepapir på.

      • Trin 15 af 16

        Pynt: Tag en metalskål og en lille gryde. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i metalskålen. Kom vand i gryden, og smelt chokoladen over vandbad. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 75 g. hvid chokolade
      • Trin 16 af 16

        Dyp ⅓ af en vaniljekrans i chokoladen. Læg den tilbage på bagepladen med bagepapir på, til chokoladen er størknet. Gør det samme med alle vaniljekransene.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Micki synes, at småkager generelt er ALT for små. Så han bager giga-vaniljekranse-med-chokolade-dyp-dyp. De smager fantastisk!

        På GoCook-TV kan du se hele filmen med Mickis vaniljekranse.

        Opskriften giver 24 kæmpe vaniljekranse.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 vaniljestang
          • 165 g. smør
          • 250 g. hvedemel
          • 110 g. sukker
          • ½ æg

          Pynt:

          • 75 g. hvid chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • 1 gaffel
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 bagerist
          • 1 metalskål
          • 1 lille gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en lille skål. Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i skålen. Brug kniven. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skraber kornene ud af en vaniljestang.
          4. Kom 1 spiseskefuld sukker i skålen, og bland det sammen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver vaniljesukker.
          5. Tag en stor skål. Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker-blandingen i skålen. Rør det sammen.
          6. Kom smør i skålen, og smuldr smørret i mel-blandingen, til det ligner en masse små brødkrummer. Brug hænderne.
          7. Tag en kop. Slå ægget ud i koppen, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen.
          8. Saml hurtigt dejen med hænderne. Pas på med ikke at ælte dejen for meget, for så flyder kagerne ud, når de bliver bagt.
          9. Kom dejen i en frysepose, og læg den i køleskab i mindst ½ time.
          10. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på to bageplader.
          11. Tag dejen ud på bordet. Del dejen i 8 lige store stykker, og rul hvert stykke til en pølse, der er cirka 45 centimeter lang. Husk at lave dem lige tykke. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ruller vaniljekranse.
          12. Del hver pølse i 3 lige lange stykker. Form hvert stykke til vaniljekranse. Læg dem på bagepladen.
          13. Stil bagepladen i ovnen, og bag vaniljekransene i 10-15 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.
          14. Lad vaniljekransene køle af på en bagerist. Gem bagepladerne med bagepapir på.
          15. Pynt: Tag en metalskål og en lille gryde. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i metalskålen. Kom vand i gryden, og smelt chokoladen over vandbad. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          16. Dyp ⅓ af en vaniljekrans i chokoladen. Læg den tilbage på bagepladen med bagepapir på, til chokoladen er størknet. Gør det samme med alle vaniljekransene.