Vanilje-fromage med jordbærsovs

Vanilje-fromage med jordbærsovs

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Verdens lækreste yoghurt. Men den går nok ikke helt som morgenmad ;-)

        Opskriften giver 6-8 portioner.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 833 kJ / 199 kcal
        • Protein: 8 %
        • Kulhydrat: 47 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 5,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Fromage:

        • 5 blade husblas
        • 2 æg
        • 6 spsk. sukker
        • 1 vaniljestang
        • ½ l. ymer
        • 1 ½ citron (kun saften)
        • 1 ½ dl. piskefløde

        Jordbærsovs:

        • 200 g. jordbær (evt. frosne)
        • ½ dl. sukker
        • ½ dl. vand
        • 1 spsk. kartoffelmel
      • Trin 3 af 20

        Rul bladene med husblas sammen, kom dem i et glas, og hæld vand over, til det dækker. Lad husblassen ligge i blød i mindst 10 minutter, til de er helt bløde.

        • 5 blade husblas
      • Trin 4 af 20

        Skold æggene: Kom ½ liter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Læg et æg på skeen, og dyp det ned i det kogende vand i 5 sekunder. Gentag med det andet æg.

        • 2 æg
      • Trin 5 af 20

        Slå et æg ud, og lad æggehviden løbe ned i den ene skål, mens du beholder æggeblommen i en af æggeskallerne. Hæld blommen i den anden skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

      • Trin 6 af 20

        Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggeblommer, og pisk med en håndmixer, til det bliver hvidt.

        • 6 spsk. sukker
      • Trin 7 af 20

        Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Klik på videoen og se, hvordan du tager kornene ud af en vaniljestang.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 8 af 20

        Hæld ymer op i skålen med æggeblommerne, og pisk, til det bliver en ensartet masse.

        • ½ l. ymer
      • Trin 9 af 20

        Pres saften af citronerne, og hæld det op i en lille gryde. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 ½ citron (kun saften)
      • Trin 10 af 20

        Varm citronsaften op, til den koger, og tag gryden væk fra varmen. Vrid husblassen let i hånden, og kom den op i gryden. Smelt husblassen helt i den varme citronsaft, til det hele bare ligner citronsaft. Rør imens.

      • Trin 11 af 20

        Vask piskerisene til håndmixeren, så de er helt rene. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggehvider, og pisk hviderne hvide og stive.

      • Trin 12 af 20

        Kom piskefløde i en anden mellemstor skål, og pisk den til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 1 ½ dl. piskefløde
      • Trin 13 af 20

        Citronsaften med husblassen er nu kølet lidt af. Hæld blandingen i en tynd stråle forsigtigt ned i skålen med æggeblommer og ymer. Rør godt imens med en stor ske.

      • Trin 14 af 20

        Vend først flødeskum i ymer-blandingen med en dejskraber. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i ymer-blandingen. Sørg for, at massen er ensartet, men stadig luftig.

      • Trin 15 af 20

        Hæld fromagen i en stor serveringsskål eller 6-8 portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

      • Trin 16 af 20

        Jordbærsovs: Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Klik på videoen og se, hvordan du plukker stilken af jordbær.

        • 200 g. jordbær (evt. frosne)
      • Trin 17 af 20

        Kom jordbær, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det koge i 2 minutter.

        • ½ dl. sukker
      • Trin 18 af 20

        Kom vand og kartoffelmel i en lille skål, og pisk det sammen med gaflen, til al kartoffelmelen er opløst, og der ikke er flere klumper. Hæld blandingen i gryden, mens du rører rundt.

        • ½ dl. vand
        • 1 spsk. kartoffelmel
      • Trin 19 af 20

        Varm op, til jordbærsovsen lige akkurat bobler, men ikke koger videre. Hæld jordbærsovsen i en serveringsskål, og lad den køle lidt af.

      • Trin 20 af 20

        Server den kolde og stivnede fromage med jordbærsovs til. Jordbærsovsen må gerne have stuetemperatur.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Verdens lækreste yoghurt. Men den går nok ikke helt som morgenmad ;-)

        Opskriften giver 6-8 portioner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Fromage:

          • 5 blade husblas
          • 2 æg
          • 6 spsk. sukker
          • 1 vaniljestang
          • ½ l. ymer
          • 1 ½ citron (kun saften)
          • 1 ½ dl. piskefløde

          Jordbærsovs:

          • 200 g. jordbær (evt. frosne)
          • ½ dl. sukker
          • ½ dl. vand
          • 1 spsk. kartoffelmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 glas
          • 1 lille gryde
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 2 små skåle
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 decilitermål
          • 1 elpisker
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Rul bladene med husblas sammen, kom dem i et glas, og hæld vand over, til det dækker. Lad husblassen ligge i blød i mindst 10 minutter, til de er helt bløde.
          4. Skold æggene: Kom ½ liter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Læg et æg på skeen, og dyp det ned i det kogende vand i 5 sekunder. Gentag med det andet æg.
          5. Slå et æg ud, og lad æggehviden løbe ned i den ene skål, mens du beholder æggeblommen i en af æggeskallerne. Hæld blommen i den anden skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
          6. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggeblommer, og pisk med en håndmixer, til det bliver hvidt.
          7. Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Klik på videoen og se, hvordan du tager kornene ud af en vaniljestang.
          8. Hæld ymer op i skålen med æggeblommerne, og pisk, til det bliver en ensartet masse.
          9. Pres saften af citronerne, og hæld det op i en lille gryde. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          10. Varm citronsaften op, til den koger, og tag gryden væk fra varmen. Vrid husblassen let i hånden, og kom den op i gryden. Smelt husblassen helt i den varme citronsaft, til det hele bare ligner citronsaft. Rør imens.
          11. Vask piskerisene til håndmixeren, så de er helt rene. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggehvider, og pisk hviderne hvide og stive.
          12. Kom piskefløde i en anden mellemstor skål, og pisk den til flødeskum. Klik på videoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          13. Citronsaften med husblassen er nu kølet lidt af. Hæld blandingen i en tynd stråle forsigtigt ned i skålen med æggeblommer og ymer. Rør godt imens med en stor ske.
          14. Vend først flødeskum i ymer-blandingen med en dejskraber. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i ymer-blandingen. Sørg for, at massen er ensartet, men stadig luftig.
          15. Hæld fromagen i en stor serveringsskål eller 6-8 portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
          16. Jordbærsovs: Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Klik på videoen og se, hvordan du plukker stilken af jordbær.
          17. Kom jordbær, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det koge i 2 minutter.
          18. Kom vand og kartoffelmel i en lille skål, og pisk det sammen med gaflen, til al kartoffelmelen er opløst, og der ikke er flere klumper. Hæld blandingen i gryden, mens du rører rundt.
          19. Varm op, til jordbærsovsen lige akkurat bobler, men ikke koger videre. Hæld jordbærsovsen i en serveringsskål, og lad den køle lidt af.
          20. Server den kolde og stivnede fromage med jordbærsovs til. Jordbærsovsen må gerne have stuetemperatur.