Vaniljestang

Vanilje er et krydderi. Den stammer fra Mexico, og bliver idag dyrket i bla. Madagaskar, Indonesien og Zanzibar. Du kan både få vanilje som pulver og som stænger. Vanilje smager sødt og krydret. Bruger du hele stænger, skal du flække vaniljestangen på langs med en spids kniv. Skrab de sorte vaniljekorn ud med bagsiden af kniven. Gem de tomme vaniljestænger i et lufttæt glas sammen med sukker, så har du hjemmelavet vaniljesukker. 

Vanilje kan du bruge, når du fx bager bradepandekage eller laver lagkage.

 

Smag: Sødt.

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar vanillestænger i en beholder med låg. Læg dem i et køkkenskab eller en køkkenskuffe.

Retter med vaniljestang

Rabarbermarmelade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 1 time 52 min.

Varm chokolade

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min.

Arbejdstid: 20 min.

Spice cake fra Zanzibar

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 30 min.

Rabarberkompot

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 10 min.