Valentins-fastelavnsboller

Valentins-fastelavnsboller

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Fastelavn og valentinsdag ligger altid tæt på hinanden, og så er det jo oplagt at lave fastelavnsboller med valentins-tema! Her får du opskriften på skønne flødeskumsfastelavnsboller med kærlighedspynt.

        Opskriften giver 8 valentins-fastelavnsboller.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1844 kJ / 411 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 61 %
        • Heraf mættet fedt: 19 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Se filmen, hvor Micki laver valentins-fastelavnsboller.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1844 kJ / 411 kcal
          • Protein: 6 %
          • Kulhydrat: 33 %
          • Fedt: 61 %
          • Heraf mættet fedt: 19 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 21

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 21

          Find alle ingredienserne frem.

          Vandbakkelser:

          • 3 dl. vand
          • 125 g. smør
          • ¼ tsk. salt
          • 1 tsk. sukker
          • 140 g. mel
          • 4 æg

          Hindbær-flødeskum:

          • 200 g. frosne hindbær
          • 3 dl. piskefløde
          • 50 g. flormelis
          • 1 tsk. vaniljesukker

          Pynt:

          • Lyserød fondant
          • Rød fondant
          • Flormelis
        • Trin 3 af 21

          Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

        • Trin 4 af 21

          Vandbakkelser: Kom vand, smør, salt og sukker i en tykbundet gryde. Tænd for middel varme, og lad smørret smelte. Klik på videoen og se, hvordan du rører vandbakkelsesdej sammen.

          • 3 dl. vand
          • 125 g. smør
          • ¼ tsk. salt
          • 1 tsk. sukker
        • Trin 5 af 21

          Når smørret er smeltet og vandet bruser, skal du skrue ned for varmen, og tilsætte alt mel på én gang. Rør straks, så du får lavet en opbagning, og bagt melet af. Det kræver muller! Massen bliver tykkere og tykkere, imens du rører. Fortsæt med at røre i cirka 3 minutter i hele gryden, til du har en blank, samlet dej.

          • 140 g. mel

           

        • Trin 6 af 21

          Tag gryden af varmen, og hæld dejen over i en skål. Lad vandbakkelses-dejen køle af i 5-10 minutter.

        • Trin 7 af 21

          Tilsæt et æg ad gangen til dejen. Slå et æg ud i en kop, og pisk ægget godt ind i dejen ét ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du slår et æg ud. Brug en håndmixer til at piske hvert æg omhyggeligt ind i hele dejen, inden du tilsætter det næste æg. Dejen må gerne klumpe, mens du pisker. Fortsæt sådan med de næste æg.

          • 4 æg
        • Trin 8 af 21

          Når dejen “kravler” op ad piskeriset, mens du pisker, så er vandbakkelses-dejen perfekt. Dejen skal være blød og luftig, men fast nok til, at den kan sprøjtes ud.

        • Trin 9 af 21

          Kom bagepapir på en bageplade. Lim bagepapiret fast til bagepladen med en lille smule dej. Så glider bagepapiret ikke rundt, når du former dine vandbakkelser.

        • Trin 10 af 21

          Fold en sprøjtepose halvt ned over din hånd og brug en dejskraber til at fylde vandbakkelses-dejen i. Fold posen op igen, og pres dejen ned mod spidsen. Brug en poseklemme til at holde dejen nede i posen. Klip et hul i spidsen af posen på cirka 2 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du sprøjter vandbakkelsesdej på en bageplade.

        • Trin 11 af 21

          Lav 6-8 vandbakkelser af dejen på bagepapiret med god afstand imellem hver. Sprøjt dem ud, som et sneglehus, så du starter i midten og sprøjter ud af i en cirkel-bevægelse.

        • Trin 12 af 21

          Bag vandbakkelserne i ovnen i cirka 25 minutter, eller til de er gyldne. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da vandbakkelserne falder sammen, når ovnen åbnes. Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Klik på videoen og se, hvordan du bager vandbakkelser.

        • Trin 13 af 21

          Hindbærflødeskum: Hæld de frosne hindbær i en lille gryde. Tænd for gryden på middel varme, og kog dem 1-2 minutter. Rør rundt med en spiseske, så de ikke brænder på. Lad hindbærene køle af, mens du pisker flødeskum.

          • 200 g. frosne hindbær
        • Trin 14 af 21

          Kom piskefløde, flormelis, vaniljesukker og i en stor skål, og brug en håndmixer til at piske det, til skummen danner små toppe.

          • 3 dl. piskefløde
          • 50 g. flormelis
          • 1 tsk. vaniljesukker
        • Trin 15 af 21

          Kom de afkølede hindbær op i skålen, og vend det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.

        • Trin 16 af 21

          Vælg din yndlings-tyl og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

        • Trin 17 af 21

          Fold sprøjteposen halvt ned, og hold med den ene hånd, mens du bruger en dejskraber til at komme flødeskummen i.

        • Trin 18 af 21

          Pynt: Rul fondanten flad med en kagerulle, og skær hjerter med en lille skarp kniv, eller stik dem ud med hjerteudstikkere.

          • Lyserød fondant
          • Rød fondant
        • Trin 19 af 21

          Skær vandbakkelserne over med en brødkniv, og sprøjt bunden med flødeskummen, til der er cirka 2 centimeter flødeskum i dem. Kom toppen på.

        • Trin 20 af 21

          Brug en si til at drysse dem med flormelis. Du kan også pynte med tyk glasur og krymmel, eller hvad du nu kan lide.

          • Flormelis
        • Trin 21 af 21

          Pynt fastelavnsbollerne med hjerterne af fondant.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Fastelavn og valentinsdag ligger altid tæt på hinanden, og så er det jo oplagt at lave fastelavnsboller med valentins-tema! Her får du opskriften på skønne flødeskumsfastelavnsboller med kærlighedspynt.

          Opskriften giver 8 valentins-fastelavnsboller.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Vandbakkelser:

            • 3 dl. vand
            • 125 g. smør
            • ¼ tsk. salt
            • 1 tsk. sukker
            • 140 g. mel
            • 4 æg

            Hindbær-flødeskum:

            • 200 g. frosne hindbær
            • 3 dl. piskefløde
            • 50 g. flormelis
            • 1 tsk. vaniljesukker

            Pynt:

            • Lyserød fondant
            • Rød fondant
            • Flormelis

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 mellem gryde
            • 1 piskeris
            • 2 spiseskeer
            • 1 kop
            • 2 dejskrabere
            • 2 sprøjteposer eller almindelige fryseposer
            • 1 din yndlings-tyl. (2 cm.)
            • 1 bageplade
            • Bagepapir
            • 1 lille gryde
            • 1 stor skål
            • 1 håndmixer med piskeris
            • 1 kagerulle
            • Hjerteudstikker
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 si

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
            4. Vandbakkelser: Kom vand, smør, salt og sukker i en tykbundet gryde. Tænd for middel varme, og lad smørret smelte. Klik på videoen og se, hvordan du rører vandbakkelsesdej sammen.
            5. Når smørret er smeltet og vandet bruser, skal du skrue ned for varmen, og tilsætte alt mel på én gang. Rør straks, så du får lavet en opbagning, og bagt melet af. Det kræver muller! Massen bliver tykkere og tykkere, imens du rører. Fortsæt med at røre i cirka 3 minutter i hele gryden, til du har en blank, samlet dej.
            6. Tag gryden af varmen, og hæld dejen over i en skål. Lad vandbakkelses-dejen køle af i 5-10 minutter.
            7. Tilsæt et æg ad gangen til dejen. Slå et æg ud i en kop, og pisk ægget godt ind i dejen ét ad gangen. Klik på videoen og se, hvordan du slår et æg ud. Brug en håndmixer til at piske hvert æg omhyggeligt ind i hele dejen, inden du tilsætter det næste æg. Dejen må gerne klumpe, mens du pisker. Fortsæt sådan med de næste æg.
            8. Når dejen “kravler” op ad piskeriset, mens du pisker, så er vandbakkelses-dejen perfekt. Dejen skal være blød og luftig, men fast nok til, at den kan sprøjtes ud.
            9. Kom bagepapir på en bageplade. Lim bagepapiret fast til bagepladen med en lille smule dej. Så glider bagepapiret ikke rundt, når du former dine vandbakkelser.
            10. Fold en sprøjtepose halvt ned over din hånd og brug en dejskraber til at fylde vandbakkelses-dejen i. Fold posen op igen, og pres dejen ned mod spidsen. Brug en poseklemme til at holde dejen nede i posen. Klip et hul i spidsen af posen på cirka 2 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du sprøjter vandbakkelsesdej på en bageplade.
            11. Lav 6-8 vandbakkelser af dejen på bagepapiret med god afstand imellem hver. Sprøjt dem ud, som et sneglehus, så du starter i midten og sprøjter ud af i en cirkel-bevægelse.
            12. Bag vandbakkelserne i ovnen i cirka 25 minutter, eller til de er gyldne. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da vandbakkelserne falder sammen, når ovnen åbnes. Lad vandbakkelserne køle af på en rist. Klik på videoen og se, hvordan du bager vandbakkelser.
            13. Hindbærflødeskum: Hæld de frosne hindbær i en lille gryde. Tænd for gryden på middel varme, og kog dem 1-2 minutter. Rør rundt med en spiseske, så de ikke brænder på. Lad hindbærene køle af, mens du pisker flødeskum.
            14. Kom piskefløde, flormelis, vaniljesukker og i en stor skål, og brug en håndmixer til at piske det, til skummen danner små toppe.
            15. Kom de afkølede hindbær op i skålen, og vend det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
            16. Vælg din yndlings-tyl og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
            17. Fold sprøjteposen halvt ned, og hold med den ene hånd, mens du bruger en dejskraber til at komme flødeskummen i.
            18. Pynt: Rul fondanten flad med en kagerulle, og skær hjerter med en lille skarp kniv, eller stik dem ud med hjerteudstikkere.
            19. Skær vandbakkelserne over med en brødkniv, og sprøjt bunden med flødeskummen, til der er cirka 2 centimeter flødeskum i dem. Kom toppen på.
            20. Brug en si til at drysse dem med flormelis. Du kan også pynte med tyk glasur og krymmel, eller hvad du nu kan lide.
            21. Pynt fastelavnsbollerne med hjerterne af fondant.