Vafler

Vafler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Pandekager, æbleskiver og vafler… Det går man aldrig galt af! Du kan smøre alverdens lækkerier ovenpå: marmelade, sukker, nutella, karamelsovs, chokolade eller noget helt andet.

        Opskriften giver cirka 10 vafler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 883 kJ / 211 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 35 %
        • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Micki laver vafler

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 883 kJ / 211 kcal
          • Protein: 12 %
          • Kulhydrat: 53 %
          • Fedt: 35 %
          • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 8

          Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 8

          Find alle ingredienserne frem.

          • 2 æg
          • 4 dl. mælk
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 2 spsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 2 spsk. smagsneutral olie
          • 1 ½ dl. grahamsmel
          • 3 dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
          • Smagsneutral olie til pensling
        • Trin 3 af 8

          Slå et æg ud i en kop og kom det op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.

          • 2 æg

           

        • Trin 4 af 8

          Kom mælk, vaniljesukker, sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op i skålen og pisk dejen sammen med en håndmixer. Start ved lav hastighed og pisk, indtil der ikke er flere klumper.

          • 4 dl. mælk
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 2 spsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • 2 spsk. smagsneutral olie
          • 1 ½ dl. grahamsmel
          • 3 dl. hvedemel
          • 1 tsk. bagepulver
        • Trin 5 af 8

          Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.

          • Smagsneutral olie til pensling

           

        • Trin 6 af 8

          Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.

        • Trin 7 af 8

          Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej, og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.

        • Trin 8 af 8

          Server vaflerne lune.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Pandekager, æbleskiver og vafler… Det går man aldrig galt af! Du kan smøre alverdens lækkerier ovenpå: marmelade, sukker, nutella, karamelsovs, chokolade eller noget helt andet.

          Opskriften giver cirka 10 vafler.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 2 æg
            • 4 dl. mælk
            • 1 tsk. vaniljesukker
            • 2 spsk. sukker
            • ½ tsk. salt
            • 2 spsk. smagsneutral olie
            • 1 ½ dl. grahamsmel
            • 3 dl. hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • Smagsneutral olie til pensling

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 kop
            • 1 stor skål
            • 1 elpisker
            • 1 vaffeljern
            • 1 pensel
            • 1 lille skål

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Slå et æg ud i en kop og kom det op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.
            4. Kom mælk, vaniljesukker, sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op i skålen og pisk dejen sammen med en håndmixer. Start ved lav hastighed og pisk, indtil der ikke er flere klumper.
            5. Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.
            6. Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.
            7. Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej, og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.
            8. Server vaflerne lune.