Urtemos på ristet rugbrød
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 427 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 250 g. kartofler
- ½ knoldselleri (ca. 125 g.)
- 1 stk. gulerod (ca. 50 g.)
- 50 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 4 skiver rugbrød
Pynt:
- ½ potte purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellem skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- 250 g. kartofler
- ½ selleri (ca. 125 g.)
- 1 stk. gulerod (ca. 50 g.)
- 50 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1 fed hvidløg
- knivspids salt
- knivspids peber
- 4 skiver rugbrød
Pynt:
- ½ potte purløg
- Trin 3 af 18
Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- 250 g. kartofler
- Trin 4 af 18
Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- ½ knoldselleri (ca. 125 g.)
- Trin 5 af 18
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- 1 gulerod (ca. 50 g.)
- Trin 6 af 18
Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 7 af 18
Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 8 af 18
Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 18
Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- 50 g. flødeost naturel
- Trin 10 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- ¼ dl persille
- Trin 11 af 18
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 12 af 18
Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- 1 fed hvidløg
- Trin 13 af 18
Smag urtemosen til med salt og peber.
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- Trin 14 af 18
Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- 4 skiver rugbrød
- Trin 15 af 18
Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Trin 16 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- ½ potte purløg
- Trin 17 af 18
Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Trin 18 af 18
Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Du skal bruge
Ingredienser
- 250 g. kartofler
- ½ knoldselleri (ca. 125 g.)
- 1 stk. gulerod (ca. 50 g.)
- 50 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1 fed hvidløg
- ½ knivspids salt
- ½ knivspids peber
- 4 skiver rugbrød
Pynt:
- ½ potte purløg
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 mellem gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellem skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- Smag urtemosen til med salt og peber.
- Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 427 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 1 knoldselleri (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder (ca. 100 g.)
- 100 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 8 skiver rugbrød
Pynt
- 1 potte purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- 500 g. kartofler
- 1 selleri (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder (ca. 100 g.)
- 100 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 8 skiver rugbrød
Pynt:
- 1 potte purløg
- Trin 3 af 18
Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- 500 g kartofler
- Trin 4 af 18
Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- 1 knoldselleri (ca. 250 g.)
- Trin 5 af 18
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- 2 gulerødder (ca. 100 g.)
- Trin 6 af 18
Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 7 af 18
Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 8 af 18
Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 18
Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- 100 g. flødeost naturel
- Trin 10 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- ½ dl persille
- Trin 11 af 18
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 12 af 18
Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- 1-2 fed hvidløg
- Trin 13 af 18
Smag urtemosen til med salt og peber.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 18
Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- 8 skiver rugbrød
- Trin 15 af 18
Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Trin 16 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- 1 potte purløg
- Trin 17 af 18
Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Trin 18 af 18
Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Du skal bruge
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 1 knoldselleri (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder (ca. 100 g.)
- 100 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 8 skiver rugbrød
Pynt:
- 1 potte purløg
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- Smag urtemosen til med salt og peber.
- Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1784 kJ / 427 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 750 g. kartofler
- 1 ½ knoldselleri (ca. 375 g.)
- 3 gulerødder (ca. 150 g.)
- 150 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 2-3 fed hvidløg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- 12 skiver rugbrød
Pynt:
- 1 ½ potte purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- 750 g. kartofler
- 1 ½ selleri (ca. 375 g.)
- 3 stk. gulerødder (ca. 150 g.)
- 150 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 2-3 fed hvidløg
- knivspids salt
- knivspids peber
- 12 skiver rugbrød
Pynt:
- 1 ½ potte purløg
- Trin 3 af 18
Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- 750 g. kartofler
- Trin 4 af 18
Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- 1 ½ knoldselleri (ca. 375 g.)
- Trin 5 af 18
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- 3 gulerødder (ca. 150 g.)
- Trin 6 af 18
Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Trin 7 af 18
Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Trin 8 af 18
Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Trin 9 af 18
Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- 150 g. flødeost naturel
- Trin 10 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- 1 ½ håndfuld persille
- Trin 11 af 18
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Trin 12 af 18
Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 13 af 18
Smag urtemosen til med salt og peber.
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 18
Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- 12 skiver rugbrød
- Trin 15 af 18
Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Trin 16 af 18
Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- 1 ½ potte purløg
- Trin 17 af 18
Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Trin 18 af 18
Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.
Du skal bruge
Ingredienser
- 750 g. kartofler
- 1 ½ knoldselleri (ca. 375 g.)
- 3 gulerødder (ca. 150 g.)
- 150 g. flødeost naturel
- ¼ dl persille
- 2-3 fed hvidløg
- knivspids salt
- knivspids peber
- 12 skiver rugbrød
Pynt:
- 1 ½ potte purløg
Køkkenredskaber
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor gryde
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 piskeris
- 1 balje
- 1 hvidløgspresser
- 1 brødrister
- 1 viskestykke
- 1 saks
- 1 kagetallerken
- 1 kniv bestik
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
- Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
- Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
- Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
- Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
- Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
- Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
- Hak persillen, og rør den i urtemosen.
- Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
- Smag urtemosen til med salt og peber.
- Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
- Skær rugbrødskiverne i trekanter.
- Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
- Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
- Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
-