1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Vegetar >
  5. Kartoffelmos med urter

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Urtemos:

3.

Skyl, og skræl kartoflerne.  Se videoen.

4.

Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.

5.

Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern. Se videoen.

6.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern. Se videoen.

7.

Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

8.

Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

9.

Kom dørslaget ned i en skål. Sæt begge dele i vasken. Hæld kogevandet ned i dørslaget, og gem det. 

10.

Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris eller en kartoffelmoser. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Se videoen.

11.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene. Se videoen.

12.

Hak persillen, og rør den i urtemosen. Se videoen.

Hak persillen, og rør den i urtemosen. Se videoen.

13.

Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen. Se videoen.

14.

Smag urtemosen til med salt og peber.

Ristede rugbrød:

15.

Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.

16.

Skær rugbrødskiverne i trekanter.

17.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

18.

Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.

19.

Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!

Næringsindhold per person

Energi: 1784 kJ / 427 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Løgsuppe med fløde og ostebrød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 70 min.

Blomkålsdeller med bulgursalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 75 min.

Beluga-linser i marinade til salat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 30 min.

Falafler på panden

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 13 timer

Arbejdstid: 60 min.