Urtemos på ristet rugbrød

Urtemos på ristet rugbrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1784 kJ / 427 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. kartofler
        • ½ selleri (ca. 125 g.)
        • 1 stk. gulerod (ca. 50 g.)
        • 50 g. flødeost naturel
        • ¼  dl persille
        • 1 fed hvidløg
        • knivspids salt
        • knivspids peber
        • 4 skiver rugbrød

        Pynt:

        • ½ potte purløg
      • Trin 3 af 18

        Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.

        • 250 g. kartofler
      • Trin 4 af 18

        Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.

        • ½ knoldselleri (ca. 125 g.)
      • Trin 5 af 18

        Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.

        • 1 gulerod (ca. 50 g.)

         

      • Trin 6 af 18

        Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

      • Trin 7 af 18

        Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

      • Trin 8 af 18

        Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.

      • Trin 9 af 18

        Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.

        • 50 g. flødeost naturel
      • Trin 10 af 18

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.

        • ¼ dl persille
      • Trin 11 af 18

        Hak persillen, og rør den i urtemosen.

      • Trin 12 af 18

        Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 13 af 18

        Smag urtemosen til med salt og peber.

        • ½ knivspids salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 18

        Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.

        • 4 skiver rugbrød
      • Trin 15 af 18

        Skær rugbrødskiverne i trekanter.

      • Trin 16 af 18

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

        • ½ potte purløg
      • Trin 17 af 18

        Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.

      • Trin 18 af 18

        Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. kartofler
          • ½ knoldselleri (ca. 125 g.)
          • 1 stk. gulerod (ca. 50 g.)
          • 50 g. flødeost naturel
          • ¼  dl persille
          • 1 fed hvidløg
          • ½ knivspids salt
          • ½ knivspids peber
          • 4 skiver rugbrød

          Pynt:

          •  ½ potte purløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellem skål
          • 1 piskeris
          • 1 balje
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 brødrister
          • 1 viskestykke
          • 1 saks
          • 1 kagetallerken
          • 1 kniv bestik

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
          4. Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
          5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
          6. Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
          7. Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
          8. Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
          9. Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
          10. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
          11. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
          12. Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
          13. Smag urtemosen til med salt og peber.
          14. Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
          15. Skær rugbrødskiverne i trekanter.
          16. Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
          17. Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
          18. Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1784 kJ / 427 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 20 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 18

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 18

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. kartofler
            • 1 selleri (ca. 250 g.)
            • 2 gulerødder (ca. 100 g.)
            • 100 g. flødeost naturel
            • ¼ dl persille
            • 1-2 fed hvidløg
            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
            • 8 skiver rugbrød

            Pynt:

            • 1 potte purløg
          • Trin 3 af 18

            Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.

            • 500 g kartofler
          • Trin 4 af 18

            Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.

            • 1 knoldselleri (ca. 250 g.)
          • Trin 5 af 18

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.

            • 2 gulerødder (ca. 100 g.)
          • Trin 6 af 18

            Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

          • Trin 7 af 18

            Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

          • Trin 8 af 18

            Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.

          • Trin 9 af 18

            Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.

            • 100 g. flødeost naturel
          • Trin 10 af 18

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.

            • ½ dl persille
          • Trin 11 af 18

            Hak persillen, og rør den i urtemosen.

          • Trin 12 af 18

            Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.

            • 1-2 fed hvidløg
          • Trin 13 af 18

            Smag urtemosen til med salt og peber.

            • 1 knivspids salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 18

            Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.

            • 8 skiver rugbrød
          • Trin 15 af 18

            Skær rugbrødskiverne i trekanter.

          • Trin 16 af 18

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

            • 1 potte purløg
          • Trin 17 af 18

            Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.

          • Trin 18 af 18

            Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. kartofler
              • 1 knoldselleri (ca. 250 g.)
              • 2 gulerødder (ca. 100 g.)
              • 100 g. flødeost naturel
              • ¼ dl persille
              • 1-2 fed hvidløg
              • 1 knivspids salt
              • 1 knivspids peber
              • 8 skiver rugbrød

              Pynt:

              •  1 potte purløg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 kartoffelskræller
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor gryde
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 piskeris
              • 1 balje
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 brødrister
              • 1 viskestykke
              • 1 saks
              • 1 kagetallerken
              • 1 kniv bestik

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
              4. Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
              5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
              6. Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
              7. Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
              8. Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
              9. Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
              10. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
              11. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
              12. Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
              13. Smag urtemosen til med salt og peber.
              14. Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
              15. Skær rugbrødskiverne i trekanter.
              16. Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
              17. Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
              18. Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1784 kJ / 427 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 20 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 18

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 18

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. kartofler
                • 1 ½ selleri (ca. 375 g.)
                • 3 stk. gulerødder (ca. 150 g.)
                • 150 g. flødeost naturel
                • ¼ dl persille
                • 2-3 fed hvidløg
                • knivspids salt
                • knivspids peber
                • 12 skiver rugbrød

                Pynt:

                • 1 ½ potte purløg
              • Trin 3 af 18

                Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 18

                Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.

                • 1 ½ knoldselleri (ca. 375 g.)
              • Trin 5 af 18

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.

                • 3 gulerødder (ca. 150 g.)
              • Trin 6 af 18

                Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

              • Trin 7 af 18

                Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

              • Trin 8 af 18

                Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.

              • Trin 9 af 18

                Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.

                • 150 g. flødeost naturel

                 

              • Trin 10 af 18

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.

                • 1 ½ håndfuld persille
              • Trin 11 af 18

                Hak persillen, og rør den i urtemosen.

              • Trin 12 af 18

                Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.

                • 2-3 fed hvidløg
              • Trin 13 af 18

                Smag urtemosen til med salt og peber.

                • 1 knivspids salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 14 af 18

                Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.

                • 12 skiver rugbrød
              • Trin 15 af 18

                Skær rugbrødskiverne i trekanter.

              • Trin 16 af 18

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.

                • 1 ½ potte purløg
              • Trin 17 af 18

                Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.

              • Trin 18 af 18

                Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Prøv denne lækre urtemos på madpakken eller til søndagsfrokosten derhjemme.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. kartofler
                  • 1 ½ knoldselleri (ca. 375 g.)
                  • 3 gulerødder (ca. 150 g.)
                  • 150 g. flødeost naturel
                  • ¼ dl persille
                  • 2-3 fed hvidløg
                  • knivspids salt
                  • knivspids peber
                  • 12 skiver rugbrød

                  Pynt:

                  • 1 ½ potte purløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor gryde
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 piskeris
                  • 1 balje
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 brødrister
                  • 1 viskestykke
                  • 1 saks
                  • 1 kagetallerken
                  • 1 kniv bestik

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Urtemos: Skyl, og skræl kartoflerne. Skær dem i grove tern.
                  4. Skær skrællen af knoldsellerien, og skyl den. Skær den derefter 2 x 2 x 2 centimeter tern.
                  5. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær gulerødderne i grove tern.
                  6. Put grøntsagerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til grøntsagerne næsten er dækkede. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
                  7. Kog grøntsagerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.
                  8. Hæld kogevandet i en skål, og gem det. Få hjælp af en voksen.
                  9. Mos grøntsagerne i gryden med et piskeris. Rør flødeost og lidt kogevand i mosen. Kom kogevand i mosen, til mosen har en ensartet konsistens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser grøntsager med et piskeris.
                  10. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persille i det kolde vand, og pil bladene af stilkene.
                  11. Hak persillen, og rør den i urtemosen.
                  12. Pil hvidløget. Kom hvidløget i en hvidløgspresser, og pres det ned i urtemosen.
                  13. Smag urtemosen til med salt og peber.
                  14. Kom rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider.
                  15. Skær rugbrødskiverne i trekanter.
                  16. Hæld koldt vand i en balje. Skyl purløg i det kolde vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
                  17. Klip purløgene i meget fine stykker på en lille tallerken.
                  18. Put den varme urtemos på brødskiverne. Drys purløg over som pynt. Velbekomme!