Ungarsk gullaschsuppe
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2009 kJ / 440 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 56 %
- Heraf mættet fedt: 13,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 2 store løg
- 1 ½-2 fed hvidløg
- 2 kartofler
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. smør
- 250 g. oksekød i tern
- ½ spsk. sød paprika
- ½ tsk. salt
- 1-2 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 2 gulerødder
- ¼ bundt purløg
- ½ dl. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 11
Mål alle ingredienserne af.
- 2 store løg
- 1 ½-2 fed hvidløg
- 2 kartofler
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. smør
- 250 g. oksekød i tern
- ½ spsk. sød paprika
- ½ tsk. salt
- 1-2 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 2 gulerødder
- ¼ bundt purløg
- ½ dl. cremefraiche
- Trin 3 af 11
Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- 2 store løg
- 1 ½-2 fed hvidløg
- Trin 4 af 11
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- 2 kartofler
- Trin 5 af 11
Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. smør
- 250 g. oksekød i tern
- Trin 6 af 11
Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Trin 7 af 11
Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- ½ spsk. sød paprika
- ½ tsk. salt
- Trin 8 af 11
Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- 1-2 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- Trin 9 af 11
Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- 2 gulerødder
- Trin 10 af 11
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ bundt purløg
- Trin 11 af 11
Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
- ½ dl. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 store løg
- 1 ½-2 fed hvidløg
- 2 kartofler
- ½ spsk. olie
- ½ spsk. smør
- 250 g. oksekød i tern
- ½ spsk. sød paprika
- ½ tsk. salt
- 1-2 spsk. tomatpuré
- 2 ½ dl. vand
- ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 2 gulerødder
- ¼ bundt purløg
- ½ dl. cremefraiche
Køkkenredskaber- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2009 kJ / 440 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 56 %
- Heraf mættet fedt: 13,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 4 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 4 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 500 g. oksekød i tern
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. salt
- 2-4 spsk. tomatpuré
- ½ l. vand
- 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 4 gulerødder
- ½ bundt purløg
- 1 dl. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 11
Mål alle ingredienserne af.
- 4 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 4 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 500 g. oksekød i tern
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. salt
- 2-4 spsk. tomatpuré
- ½ l. vand
- 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 4 gulerødder
- ½ bundt purløg
- 1 dl. cremefraiche
- Trin 3 af 11
Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- 4 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- Trin 4 af 11
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- 4 kartofler
- Trin 5 af 11
Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 500 g. oksekød i tern
- Trin 6 af 11
Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Trin 7 af 11
Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. salt
- Trin 8 af 11
Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- 2-4 spsk. tomatpuré
- ½ l. vand
- 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- Trin 9 af 11
Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- 4 gulerødder
- Trin 10 af 11
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ bundt purløg
- Trin 11 af 11
Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
- 1 dl. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 4 kartofler
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. smør
- 500 g. oksekød i tern
- 1 spsk. sød paprika
- 1 tsk. salt
- 2-4 spsk. tomatpuré
- ½ l. vand
- 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 4 gulerødder
- ½ bundt purløg
- 1 dl. cremefraiche
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2009 kJ / 440 kcal
- Protein: 24 %
- Kulhydrat: 20 %
- Fedt: 56 %
- Heraf mættet fedt: 13,1 g
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 6 store løg
- 4 ½-6 fed hvidløg
- 6 kartofler
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. smør
- 750 g. oksekød i tern
- 1 ½ spsk. sød paprika
- 1 ½ tsk. salt
- 3-6 spsk. tomatpuré
- ¾ l. vand
- 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 6 gulerødder
- ¾ bundt purløg
- 1 ½ dl. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 11
Mål alle ingredienserne af.
- 6 store løg
- 4 ½-6 fed hvidløg
- 6 kartofler
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. smør
- 750 g. oksekød i tern
- 1 ½ spsk. sød paprika
- 1 ½ tsk. salt
- 3-6 spsk. tomatpuré
- ¾ l. vand
- 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 6 gulerødder
- ¾ bundt purløg
- 1 ½ dl. cremefraiche
- Trin 3 af 11
Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- 6 store løg
- 4 ½-6 fed hvidløg
- Trin 4 af 11
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- 6 kartofler
- Trin 5 af 11
Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. smør
- 750 g. oksekød i tern
- Trin 6 af 11
Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Trin 7 af 11
Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- 1 ½ spsk. sød paprika
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 8 af 11
Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- 3-6 spsk. tomatpuré
- ¾ l. vand
- 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- Trin 9 af 11
Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- 6 gulerødder
- Trin 10 af 11
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ bundt purløg
- Trin 11 af 11
Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
- 1 ½ dl. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
GoCook til verdens ende:
Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve.
Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.
Du skal bruge
Ingredienser
- 6 store løg
- 4 ½-6 fed hvidløg
- 6 kartofler
- 1 ½ spsk. olie
- 1 ½ spsk. smør
- 750 g. oksekød i tern
- 1 ½ spsk. sød paprika
- 1 ½ tsk. salt
- 3-6 spsk. tomatpuré
- ¾ l. vand
- 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
- 6 gulerødder
- ¾ bundt purløg
- 1 ½ dl. cremefraiche
Køkkenredskaber- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 hvidløgspresser
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 grydelåg
- 1 saks
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
- Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
- Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
- Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
- Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
-