Ungarsk gullaschsuppe

Ungarsk gullaschsuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

        Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 20 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt: 13,1 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 11

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 store løg
        • 1 ½-2 fed hvidløg
        • 2 kartofler
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. smør
        • 250 g. oksekød i tern
        • ½ spsk. sød paprika
        • ½ tsk. salt
        • 1-2 spsk. tomatpuré
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
        • 2 gulerødder
        • ¼ bundt purløg
        • ½ dl. cremefraiche
      • Trin 3 af 11

        Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 store løg
        • 1 ½-2 fed hvidløg
      • Trin 4 af 11

        Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

        • 2 kartofler
      • Trin 5 af 11

        Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. smør
        • 250 g. oksekød i tern
      • Trin 6 af 11

        Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.

      • Trin 7 af 11

        Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

        • ½ spsk. sød paprika
        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 11

        Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

        • 1-2 spsk. tomatpuré
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
      • Trin 9 af 11

        Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

        • 2 gulerødder
      • Trin 10 af 11

        Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ bundt purløg
      • Trin 11 af 11

        Server med cremefraiche og groft brød.

        • ½ dl. cremefraiche
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

        Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 store løg
          • 1 ½-2 fed hvidløg
          • 2 kartofler
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. smør
          • 250 g. oksekød i tern
          • ½ spsk. sød paprika
          • ½ tsk. salt
          • 1-2 spsk. tomatpuré
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
          • 2 gulerødder
          • ¼ bundt purløg
          • ½ dl. cremefraiche


          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 spatel
          • 1 grydelåg
          • 1 saks

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
          5. Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.
          6. Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.
          7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
          8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
          9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
          10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Server med cremefraiche og groft brød.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

            I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

            Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 20 %
            • Fedt: 56 %
            • Heraf mættet fedt: 13,1 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 11

            Find alle ingredienserne frem.

            • 4 store løg
            • 3-4 fed hvidløg
            • 4 kartofler
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
            • 500 g. oksekød i tern
            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. salt
            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • ½ l. vand
            • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
            • 4 gulerødder
            • ½ bundt purløg
            • 1 dl. cremefraiche
          • Trin 3 af 11

            Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 4 store løg
            • 3-4 fed hvidløg
          • Trin 4 af 11

            Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

            • 4 kartofler
          • Trin 5 af 11

            Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
            • 500 g. oksekød i tern
          • Trin 6 af 11

            Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.

          • Trin 7 af 11

            Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. salt
          • Trin 8 af 11

            Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • ½ l. vand
            • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
          • Trin 9 af 11

            Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

            • 4 gulerødder
          • Trin 10 af 11

            Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt purløg
          • Trin 11 af 11

            Server med cremefraiche og groft brød.

            • 1 dl. cremefraiche
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

            I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

            Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 store løg
              • 3-4 fed hvidløg
              • 4 kartofler
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. smør
              • 500 g. oksekød i tern
              • 1 spsk. sød paprika
              • 1 tsk. salt
              • 2-4 spsk. tomatpuré
              • ½ l. vand
              • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
              • 4 gulerødder
              • ½ bundt purløg
              • 1 dl. cremefraiche

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 spatel
              • 1 grydelåg
              • 1 saks

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
              5. Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.
              6. Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.
              7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
              8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
              9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
              10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Server med cremefraiche og groft brød.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

                I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

                Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 20 %
                • Fedt: 56 %
                • Heraf mættet fedt: 13,1 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 11

                Find alle ingredienserne frem.

                • 6 store løg
                • 4 ½-6 fed hvidløg
                • 6 kartofler
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
                • 750 g. oksekød i tern
                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • ¾ l. vand
                • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
                • 6 gulerødder
                • ¾ bundt purløg
                • 1 ½ dl. cremefraiche
              • Trin 3 af 11

                Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 6 store løg
                • 4 ½-6 fed hvidløg
              • Trin 4 af 11

                Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

                • 6 kartofler
              • Trin 5 af 11

                Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
                • 750 g. oksekød i tern
              • Trin 6 af 11

                Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.

              • Trin 7 af 11

                Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 8 af 11

                Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • ¾ l. vand
                • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
              • Trin 9 af 11

                Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

                • 6 gulerødder
              • Trin 10 af 11

                Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ bundt purløg
              • Trin 11 af 11

                Server med cremefraiche og groft brød.

                • 1 ½ dl. cremefraiche
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

                I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

                Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 store løg
                  • 4 ½-6 fed hvidløg
                  • 6 kartofler
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 750 g. oksekød i tern
                  • 1 ½ spsk. sød paprika
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3-6 spsk. tomatpuré
                  • ¾ l. vand
                  • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
                  • 6 gulerødder
                  • ¾ bundt purløg
                  • 1 ½ dl. cremefraiche


                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spatel
                  • 1 grydelåg
                  • 1 saks

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil løg og hvidløg. Pres hvidløget i en hidløgspresser. Hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
                  5. Varm olie og smør op i en gryde. Kom kødet i gryden, og brun det på alle sider.
                  6. Tilsæt løg, hvidløg og kartoffelskiverne, og svits det hele i 2 minutter.
                  7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
                  8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
                  9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
                  10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker hen over gullaschsuppen. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Server med cremefraiche og groft brød.