Ungarsk gullaschsuppe

Ungarsk gullaschsuppe

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

        Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 20 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt: 13,1 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 2 store løg
        • 1 ½-2 fed hvidløg
        • 2 kartofler
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. smør
        • 250 g. oksekød i tern
        • ½ spsk. sød paprika
        • ½ tsk. salt
        • 1-2 spsk. tomatpuré
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
        • 2 gulerødder
        • ¼ bundt purløg
        • ½ dl. cremefraiche
      • Trin 3 af 11

        Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.

        • 2 store løg
        • 1 ½-2 fed hvidløg
      • Trin 4 af 11

        Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

        • 2 kartofler
      • Trin 5 af 11

        Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. smør
        • 250 g. oksekød i tern
      • Trin 6 af 11

        Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.

      • Trin 7 af 11

        Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

        • ½ spsk. sød paprika
        • ½ tsk. salt
      • Trin 8 af 11

        Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

        • 1-2 spsk. tomatpuré
        • 2 ½ dl. vand
        • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
      • Trin 9 af 11

        Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

        • 2 gulerødder
      • Trin 10 af 11

        Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ bundt purløg
      • Trin 11 af 11

        Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.

        • ½ dl. cremefraiche
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

        Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 store løg
          • 1 ½-2 fed hvidløg
          • 2 kartofler
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. smør
          • 250 g. oksekød i tern
          • ½ spsk. sød paprika
          • ½ tsk. salt
          • 1-2 spsk. tomatpuré
          • 2 ½ dl. vand
          • ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
          • 2 gulerødder
          • ¼ bundt purløg
          • ½ dl. cremefraiche


          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 spatel
          • 1 grydelåg
          • 1 saks

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
          4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
          5. Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
          6. Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
          7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
          8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
          9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
          10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

            I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

            Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 20 %
            • Fedt: 56 %
            • Heraf mættet fedt: 13,1 g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 11

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 11

            Mål alle ingredienserne af.

            • 4 store løg
            • 3-4 fed hvidløg
            • 4 kartofler
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
            • 500 g. oksekød i tern
            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. salt
            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • ½ l. vand
            • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
            • 4 gulerødder
            • ½ bundt purløg
            • 1 dl. cremefraiche
          • Trin 3 af 11

            Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.

            • 4 store løg
            • 3-4 fed hvidløg
          • Trin 4 af 11

            Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

            • 4 kartofler
          • Trin 5 af 11

            Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
            • 500 g. oksekød i tern
          • Trin 6 af 11

            Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.

          • Trin 7 af 11

            Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. salt
          • Trin 8 af 11

            Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • ½ l. vand
            • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
          • Trin 9 af 11

            Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

            • 4 gulerødder
          • Trin 10 af 11

            Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ bundt purløg
          • Trin 11 af 11

            Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.

            • 1 dl. cremefraiche
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

            I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

            Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 4 store løg
              • 3-4 fed hvidløg
              • 4 kartofler
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. smør
              • 500 g. oksekød i tern
              • 1 spsk. sød paprika
              • 1 tsk. salt
              • 2-4 spsk. tomatpuré
              • ½ l. vand
              • 1 okse- eller kyllinge-bouillon-terning
              • 4 gulerødder
              • ½ bundt purløg
              • 1 dl. cremefraiche

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 spatel
              • 1 grydelåg
              • 1 saks

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
              4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
              5. Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
              6. Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
              7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
              8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
              9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
              10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

                I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

                Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2009 kJ / 440 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 20 %
                • Fedt: 56 %
                • Heraf mættet fedt: 13,1 g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 11

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 11

                Mål alle ingredienserne af.

                • 6 store løg
                • 4 ½-6 fed hvidløg
                • 6 kartofler
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
                • 750 g. oksekød i tern
                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. salt
                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • ¾ l. vand
                • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
                • 6 gulerødder
                • ¾ bundt purløg
                • 1 ½ dl. cremefraiche
              • Trin 3 af 11

                Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.

                • 6 store løg
                • 4 ½-6 fed hvidløg
              • Trin 4 af 11

                Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.

                • 6 kartofler
              • Trin 5 af 11

                Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
                • 750 g. oksekød i tern
              • Trin 6 af 11

                Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.

              • Trin 7 af 11

                Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.

                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 8 af 11

                Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.

                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • ¾ l. vand
                • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
              • Trin 9 af 11

                Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.

                • 6 gulerødder
              • Trin 10 af 11

                Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ bundt purløg
              • Trin 11 af 11

                Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.

                • 1 ½ dl. cremefraiche
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

                I Ungarn er de vilde med at komme paprika i maden, og ingen gullasch uden paprika. Gullaschsuppe er Ungarns nationalret, og paprikaen giver retten sin smag og den flotte røde farve. 

                Tip: Server eventuelt suppen med groft brød til. Lav dit eget, hjemmelavede govflute efter opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 6 store løg
                  • 4 ½-6 fed hvidløg
                  • 6 kartofler
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 750 g. oksekød i tern
                  • 1 ½ spsk. sød paprika
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 3-6 spsk. tomatpuré
                  • ¾ l. vand
                  • 1 ½ okse- eller kyllinge-bouillon-terning
                  • 6 gulerødder
                  • ¾ bundt purløg
                  • 1 ½ dl. cremefraiche


                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spatel
                  • 1 grydelåg
                  • 1 saks

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil løgene, og hak dem på et skærebræt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem med hvidløgspresseren.
                  4. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
                  5. Varm olie og smør i gryden. Når det er varmt, kommer du kødet i, og bruner det på alle sider.
                  6. Tilsæt de hakkede løg og kartoffelskiverne, og svits det sammen med kødet i 2 minutter.
                  7. Kom paprika og salt i gryderetten, og rør godt.
                  8. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen småkoge under låg i 30 minutter.
                  9. Skræl gulerødderne. Skær enderne af, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Kom gulerødderne op i suppen, og lad dem koge med i 5 minutter.
                  10. Kom koldt vand i en stor skål, og skyl purløgene i vandet. Lad purløgene dryppe af på et rent viskestykke, og klip dem i små stykker henover gullaschsuppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Server cremefraiche og eventuelt groft brød til gullaschsuppen.