Ufo'er med krydret fyld

Ufo'er med krydret fyld

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

        Opskriften giver 4 ufo'er.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1397 kJ / 334 kcal
        • Protein: 20 %
        • Kulhydrat: 53 %
        • Fedt: 27 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 31

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 31

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 1 dl. mælk
        • ½ spsk. olie
        • ½ dl. A38, 0,5%
        • 15 g. gær
        • ¼ tsk. salt
        • 50 g. grahamsmel
        • 150 g. hvedemel

        Fyld:

        • ½ løg
        • ½ squash (ca. 150 g.)
        • 1 tomat
        • 100 g. hakket oksekød max 10 % fedt
        • 2 spsk. tomatpure
        • ½ tsk. paprika
        • 1 tsk. tørret oregano
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • 50 g. revet ost
        • 1 æg
      • Trin 3 af 31

        Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

        • 1 dl. mælk
      • Trin 4 af 31

        Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.

        • ½ spsk. olie
        • ½ dl. A38, 0,5 %
      • Trin 5 af 31

        Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 15 g. gær
      • Trin 6 af 31

        Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

        • 1 knivspids salt
        • 50 g. grahamsmel
      • Trin 7 af 31

        Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

        • 150 g. hvedemel
      • Trin 8 af 31

        Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.

        • ½ dl hvedemel
      • Trin 9 af 31

        Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.

      • Trin 10 af 31

        Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 11 af 31

        Skyl squashen og tomaterne.

        • ½ squash (ca. 150 g.)
        • 1 tomat
      • Trin 12 af 31

        Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.

      • Trin 13 af 31

        Skær tomaten ud i både, og del bådene i mindre stykker.

      • Trin 14 af 31

        Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.

        • 100 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
      • Trin 15 af 31

        Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.

      • Trin 16 af 31

        Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.

      • Trin 17 af 31

        Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.

        • ½ tsk. paprika
        • 1 spsk. tomatpure
        • 1 tsk. tørret oregano
      • Trin 18 af 31

        Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.

      • Trin 19 af 31

        Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 20 af 31

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 21 af 31

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 22 af 31

        Drys 1 spiseskefuld mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.

        • 1 spsk. hvedemel
      • Trin 23 af 31

        Skær dejen ud i 8 lige store stykker.

      • Trin 24 af 31

        Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.

      • Trin 25 af 31

        Læg 4 cirkler på bagepladen.

      • Trin 26 af 31

        Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 4 cirkler.

        • 50 g. revet ost
      • Trin 27 af 31

        Fordel den sidste halvdel af osten oven på fyldet.

      • Trin 28 af 31

        Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg.

        • 1 æg
      • Trin 29 af 31

        Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

      • Trin 30 af 31

        Pensl ufoerne med æg.

      • Trin 31 af 31

        Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

        Opskriften giver 4 ufo'er.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 1 dl. mælk
          • ½ spsk. olie
          • ½ dl. A38, 0,5%
          • 15 g. gær
          • ¼ tsk. salt
          • 50 g. grahamsmel
          • 150 g. hvedemel

          Fyld:

          • ½ løg
          • ½ squash (ca. 150 g.)
          • 1 tomat
          • 100 g. hakket oksekød max 10 % fedt
          • 2 spsk. tomatpure
          • ½ tsk. paprika
          • 1 tsk. tørret oregano
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • 50 g. revet ost
          • 1 æg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 stor røreskål
          • 1 stk. husholdningsfilm
          • 2 spiseskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 røreske
          • 2 store skarpe knive
          • 2 gafler
          • 1 stor gryde
          • 1 bageplade
          • 1 stk. bagepapir
          • 1 lille skål
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
          4. Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.
          5. Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          6. Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
          7. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.
          9. Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.
          10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          11. Skyl squashen og tomaterne.
          12. Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.
          13. Skær tomaten ud i både, og del bådene i mindre stykker.
          14. Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.
          15. Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.
          16. Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.
          17. Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.
          18. Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.
          19. Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          20. Kom bagepapir på en bageplade.
          21. Tænd ovnen på 200 grader.
          22. Drys 1 spiseskefuld mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.
          23. Skær dejen ud i 8 lige store stykker.
          24. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.
          25. Læg 4 cirkler på bagepladen.
          26. Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 4 cirkler.
          27. Fordel den sidste halvdel af osten oven på fyldet.
          28. Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg.
          29. Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
          30. Pensl ufoerne med æg.
          31. Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

            Opskriften giver 8 ufo'er.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 1397 kJ / 334 kcal
            • Protein: 20 %
            • Kulhydrat: 53 %
            • Fedt: 27 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 31

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 31

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 2 dl. mælk
            • 1 ½ spsk. olie
            • 1 dl. A38, 0,5%
            • 25 g. gær
            • ½ tsk. salt
            • 100 g. grahamsmel
            • 300 g. hvedemel

            Fyld:

            • 1 løg
            • 1 squash (ca. 300 g.)
            • 2 tomater
            • 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
            • 4 spsk. tomatpure
            • 1 ts.k paprika
            • 2 tsk. tørret oregano
            • 2 knivspidser salt
            • 2 knivspidser peber
            • 100 g. revet ost
            • 1 æg

             

          • Trin 3 af 31

            Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

            • 2 dl. mælk
          • Trin 4 af 31

            Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.

            • 1 ½ spsk. olie
            • 1 dl. A38, 0,5 %
          • Trin 5 af 31

            Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 6 af 31

            Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

            • 1 knivspids salt
            • 100 g. grahamsmel
          • Trin 7 af 31

            Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

            • 300 g. hvedemel
          • Trin 8 af 31

            Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.

            • ½ dl hvedemel
          • Trin 9 af 31

            Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.

          • Trin 10 af 31

            Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 1 løg
          • Trin 11 af 31

            Skyl squashen og tomaterne.

            • ½ squash (ca. 150 g.)
            • 2 tomater
          • Trin 12 af 31

            Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.

          • Trin 13 af 31

            Skær tomaterne ud i både, og del bådene i mindre stykker.

          • Trin 14 af 31

            Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.

            • 200 g. hakket oksekød, max 10 % fedt
          • Trin 15 af 31

            Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.

          • Trin 16 af 31

            Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.

          • Trin 17 af 31

            Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.

            • 1 tsk. paprika
            • 2 spsk. tomatpure
            • 2 tsk. tørret oregano
          • Trin 18 af 31

            Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.

          • Trin 19 af 31

            Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 2 knivspidser salt
            • 2 knivspidser peber
          • Trin 20 af 31

            Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 21 af 31

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 22 af 31

            Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.

            • 1 spsk. hvedemel
          • Trin 23 af 31

            Skær dejen ud i 16 lige store stykker.

          • Trin 24 af 31

            Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.

          • Trin 25 af 31

            Læg 8 cirkler på bagepladen.

          • Trin 26 af 31

            Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 8 cirkler.

            • 100 g. revet ost
          • Trin 27 af 31

            Fordel den sidste halvdel af osten ovenpå fyldet.

          • Trin 28 af 31

            Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

            • 1 æg
          • Trin 29 af 31

            Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

          • Trin 30 af 31

            Pensl ufo'erne med æg.

          • Trin 31 af 31

            Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

            Opskriften giver 8 ufo'er.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 2 dl. mælk
              • 1 ½ spsk. olie
              • 1 dl. A38, 0,5%
              • 25 g. gær
              • ½ tsk. salt
              • 100 g. grahamsmel
              • 300 g. hvedemel

              Fyld:

              • 1 løg
              • 1 squash (ca. 300 g.)
              • 2 tomater
              • 200 g. hakket oksekød max 10 % fedt
              • 4 spsk. tomatpure
              • 1 ts.k paprika
              • 2 tsk. tørret oregano
              • 2 knivspidser salt
              • 2 knivspidser peber
              • 100 g. revet ost
              • 1 æg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille gryde
              • 1 grydeske
              • 1 stor røreskål
              • 1 stk. husholdningsfilm
              • 2 spiseskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 røreske
              • 2 store skarpe knive
              • 2 gafler
              • 1 stor gryde
              • 1 bageplade
              • 1 stk. bagepapir
              • 1 lille skål
              • 1 bagepensel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
              4. Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.
              5. Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              6. Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
              7. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
              8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.
              9. Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.
              10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              11. Skyl squashen og tomaterne.
              12. Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.
              13. Skær tomaterne ud i både, og del bådene i mindre stykker.
              14. Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.
              15. Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.
              16. Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.
              17. Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.
              18. Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.
              19. Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              20. Kom bagepapir på en bageplade.
              21. Tænd ovnen på 200 grader.
              22. Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.
              23. Skær dejen ud i 16 lige store stykker.
              24. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.
              25. Læg 8 cirkler på bagepladen.
              26. Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 8 cirkler.
              27. Fordel den sidste halvdel af osten ovenpå fyldet.
              28. Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
              29. Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
              30. Pensl ufo'erne med æg.
              31. Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

                Opskriften giver 12 ufo'er.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 1397 kJ / 334 kcal
                • Protein: 20 %
                • Kulhydrat: 53 %
                • Fedt: 27 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 31

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 31

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 3 dl. mælk
                • 2 spsk. olie
                • 1 ½ dl. A38, 0,5%
                • 37 g. gær
                • ½ tsk. salt
                • 150 g. grahamsmel
                • 450 g. hvedemel

                Fyld:

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ squash
                • 3 tomater
                • 300 g. hakket oksekød max 10 % fedt
                • 6 spsk. tomatpure
                • 1 ½ tsk. paprika
                • 3 tsk. tørret oregano
                • ¼ tsk. salt
                • ¼ tsk. peber
                • 150 g. revet ost
                • 1 æg
              • Trin 3 af 31

                Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.

                • 3 dl. mælk
              • Trin 4 af 31

                Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.

                • 2 spsk. olie
                • 1 ½ dl. A38, 0,5 %
              • Trin 5 af 31

                Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37 g gær
              • Trin 6 af 31

                Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

                • knsp salt
                • 150 g grahamsmel
              • Trin 7 af 31

                Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

                • 450 g hvedemel
              • Trin 8 af 31

                Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.

              • Trin 9 af 31

                Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.

              • Trin 10 af 31

                Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 1½ stk løg
              • Trin 11 af 31

                Skyl squashen og tomaterne.

                • 1 squash (ca. 225 g)
                • 3 stk tomater
              • Trin 12 af 31

                Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.

              • Trin 13 af 31

                Skær tomaterne ud i både, og del bådene i mindre stykker.

              • Trin 14 af 31

                Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.

                • 300 g hakket oksekød, max. 10 % fedt
              • Trin 15 af 31

                Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.

              • Trin 16 af 31

                Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.

              • Trin 17 af 31

                Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.

                • 1½ tsk paprika
                • 3 spsk tomatpure
                • 3 tsk tørret oregano
              • Trin 18 af 31

                Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.

              • Trin 19 af 31

                Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • Salt
                • Peber
              • Trin 20 af 31

                Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 21 af 31

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 22 af 31

                Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.

              • Trin 23 af 31

                Skær dejen ud i 24 lige store stykker.

              • Trin 24 af 31

                Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.

              • Trin 25 af 31

                Læg 8 cirkler på bagepladen.

              • Trin 26 af 31

                Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 12 cirkler.

                • 150 g revet ost
              • Trin 27 af 31

                Fordel den sidste halvdel af osten oven på fyldet.

              • Trin 28 af 31

                Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg.

                • 1 æg
              • Trin 29 af 31

                Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

              • Trin 30 af 31

                Pensl ufo'erne med æg.

              • Trin 31 af 31

                Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Bag disse lækre ufo'er til madpakken eller skovturen. Du kan komme andet fyld i ufo'erne, for eksempel kylling, ananas og karry.

                Opskriften giver 12 ufo'er.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 3 dl. mælk
                  • 2 spsk. olie
                  • 1 ½ dl. A38, 0,5%
                  • 37 g. gær
                  • ½ tsk. salt
                  • 150 g. grahamsmel
                  • 450 g. hvedemel

                  Fyld:

                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ squash
                  • 3 tomater
                  • 300 g. hakket oksekød max 10 % fedt
                  • 6 spsk. tomatpure
                  • 1 ½ tsk. paprika
                  • 3 tsk. tørret oregano
                  • ¼ tsk. salt
                  • ¼ tsk. peber
                  • 150 g. revet ost
                  • 1 æg

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 stor røreskål
                  • 1 stk. husholdningsfilm
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 røreske
                  • 2 store skarpe knive
                  • 2 gafler
                  • 1 stor gryde
                  • 1 bageplade
                  • 1 stk. bagepapir
                  • 1 lille skål
                  • 1 bagepensel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Dej: Hæld mælken i en gryde, og varm den op, til den er lunken. Rør i mælken imens. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm, som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om mælken er lunken.
                  4. Kom mælken, olien og A38 i en stor skål.
                  5. Smuldr gæren ned i skålen, og rør, til gæren er opløst. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  6. Kom salt og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
                  7. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen. Gem lidt mel til bordet. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  8. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne.
                  9. Kom dejen tilbage i skålen. Kom husholdningsfilm over skålen, stil dejen et lunt sted, og lad den hæve i 20 minutter.
                  10. Fyld: Pil, og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  11. Skyl squashen og tomaterne.
                  12. Skær squashen ud i 1 x 1 x 1 centimeter tern.
                  13. Skær tomaterne ud i både, og del bådene i mindre stykker.
                  14. Varm en stor gryde på til høj varme. Kom hakket oksekød i gryden, og steg kødet, til det er brunt på alle sider. Rør med en grydeske.
                  15. Kom de hakkede løg i gryden. Svits i 2 minutter.
                  16. Tilsæt squash og tomat. Svits i 2 minutter.
                  17. Tilsæt tomatpure, paprika og oregano. Vend fyldet sammen.
                  18. Skru ned for varmen, og lad fyldet simre i 5 minutter.
                  19. Tag gryden af kogepladen, og smag til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  20. Kom bagepapir på en bageplade.
                  21. Tænd ovnen på 200 grader.
                  22. Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet.
                  23. Skær dejen ud i 24 lige store stykker.
                  24. Rul hvert stykke dej ud til en cirkel med en diameter på cirka 10 centimeter.
                  25. Læg 8 cirkler på bagepladen.
                  26. Fordel halvdelen af osten og alt fyldet på de 12 cirkler.
                  27. Fordel den sidste halvdel af osten oven på fyldet.
                  28. Slå et æg ud i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kanterne af dej-cirklerne med æg.
                  29. Læg resten af dej-cirklerne oven op fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.
                  30. Pensl ufo'erne med æg.
                  31. Bag ufo'erne i cirka 20 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.