Tzatziki

Tzatziki

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 490 kJ / 117 kcal
        • Protein: 46 %
        • Kulhydrat: 27 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 7

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 7

        Find alle ingredienserne frem.

        • ½ agurk
        • 1 ½ fed hvidløg
        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • evt. 2 ½ mynteblade
      • Trin 3 af 7

        Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

        • ½ agurk
      • Trin 4 af 7

        Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

      • Trin 5 af 7

        Pil, og pres hvidløg.

        • 1 ½ fed hvidløg
      • Trin 6 af 7

        Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

        • 2 ½ dl. græsk yoghurt
        • ½ tsk. olie
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 7 af 7

        Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien.

        • evt. 2 ½ mynteblade
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ agurk
          • 1 ½ fed hvidløg
          • 2 ½ dl. græsk yoghurt
          • ½ tsk. olie
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • evt. 2 ½ mynteblade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 spiseske
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 stor skål
          • 1 lille skål
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
          4. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
          5. Pil, og pres hvidløg.
          6. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
          7. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 490 kJ / 117 kcal
            • Protein: 46 %
            • Kulhydrat: 27 %
            • Fedt: 27 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 7

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 7

            Find alle ingredienserne frem.

            • 1 agurk
            • 3 fed hvidløg
            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • evt. 5 mynteblade
          • Trin 3 af 7

            Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

            • 1 agurk
          • Trin 4 af 7

            Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

          • Trin 5 af 7

            Pil, og pres hvidløg.

            • 3 fed hvidløg
          • Trin 6 af 7

            Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.

            • 5 dl. græsk yoghurt
            • 1 tsk. olie
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 7 af 7

            Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien.

            • evt. 5 mynteblade
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 agurk
              • 3 fed hvidløg
              • 5 dl. græsk yoghurt
              • 1 tsk. olie
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • evt. 5 mynteblade

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 spiseske
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 stor skål
              • 1 lille skål
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
              4. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
              5. Pil, og pres hvidløg.
              6. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
              7. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 490 kJ / 117 kcal
                • Protein: 46 %
                • Kulhydrat: 27 %
                • Fedt: 27 %
            • Du skal bruge

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mærkeligt navn!? Men bare rolig, der er ingen mærkelige ingredienser i. Tzatziki er faktisk bare en slags dressing med revet agurk. Opskriften stammer fra Grækenland og Tyrkiet.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ agurk
                  • 4 ½ fed hvidløg
                  • 7 ½ dl. græsk yoghurt
                  • 1 ½ tsk. olie
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • evt. 7 ½ mynteblade

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 spiseske
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 stor skål
                  • 1 lille skål
                  • 1 rent viskestykke

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
                  4. Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
                  5. Pil, og pres hvidløg.
                  6. Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen.
                  7. Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien.