Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden. Se videoen.

4.

Skær de nederste 3-4 centimeter væk, da de kan være meget grove at tygge i.

5.

Dæk bunden af en gryde med vand og tilsæt salt, 1 teske smør og sukker.

Dæk bunden af en gryde med vand og tilsæt salt, 1 spiseske smør og sukker.

Dæk bunden af en gryde med vand, og tilsæt salt, ½ teske smør og sukker.

6.

Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.

7.

Læg aspargesene i vandet, når det koger. Kog dem i 6-8 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Mærk med en lille skarp kniv.

8.

Mens dine asparges koger, så kom resten af smørret i anden gryde. Smelt smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.

9.

Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

10.

Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
Anret de hvide asparges på en tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.

Næringsindhold per portion

Energi: 1006 kJ / 240 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 6 %

Fedt: 80 %

Heraf mættet fedt: 13 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Asparges, ordne hvide

Asparges, ordne hvide

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min