Tysk aspargesret

Tysk aspargesret

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter
        Mikkel besøger Tyskland:
        ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
        Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1006 kJ / 240 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 6 %
        • Fedt: 80 %
        • Heraf mættet fedt: 13 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 10

        Mål alle ingredienserne af.

        • 6 hvide asparges
        • 4 tynde skiver røget skinke
        • 50 g. smør 
        • ½ spsk. salt
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 3 af 10

        Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.

        • 6 hvide asparges
      • Trin 4 af 10

        Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.

      • Trin 5 af 10

        Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, ½ teske smør og sukker.

        • ½ tsk. smør
        • ½ spsk. salt
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 6 af 10

        Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.

      • Trin 7 af 10

        Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.

      • Trin 8 af 10

        Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.

        • 50 g. smør 
      • Trin 9 af 10

        Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

      • Trin 10 af 10

        Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.

        • 4 tynde skiver røget skinke
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger Tyskland:
        ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
        Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 6 hvide asparges
          • 4 tynde skiver røget skinke
          • 50 g. smør 
          • ½ spsk. salt
          • ½ tsk. sukker

          Køkkenredskaber:

          • Køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 mellem gryde
          • 1 lille gryde
          • 1 hulske
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.
          4. Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.
          5. Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, ½ teske smør og sukker.
          6. Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.
          7. Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.
          8. Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.
          9. Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.
          10. Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter
            Mikkel besøger Tyskland:
            ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
            Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1006 kJ / 240 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 6 %
            • Fedt: 80 %
            • Heraf mættet fedt: 13 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 10

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 10

            Mål alle ingredienserne af.

            • 12 hvide asparges
            • 8 tynde skiver røget skinke
            • 100 g. smør 
            • 1 spsk. salt
            • 1 tsk. sukker
          • Trin 3 af 10

            Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.

            • 12 hvide asparges
          • Trin 4 af 10

            Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.

          • Trin 5 af 10

            Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 teske smør og sukker.

            • 1 tsk. smør 
            • 1 spsk. salt
            • 1 tsk. sukker
          • Trin 6 af 10

            Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.

          • Trin 7 af 10

            Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.

          • Trin 8 af 10

            Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.

            • 100 g. smør 
          • Trin 9 af 10

            Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

          • Trin 10 af 10

            Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.

            • 8 tynde skiver røget skinke
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger Tyskland:
            ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
            Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”

            Du skal bruge

              Ingredienser:

              • 12 hvide asparges
              • 8 tynde skiver røget skinke
              • 100 g. smør 
              • 1 spsk. salt
              • 1 tsk. sukker

              Køkkenredskaber:

              • Køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 mellem gryde
              • 1 lille gryde
              • 1 hulske
              • 1 tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.
              4. Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.
              5. Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 teske smør og sukker.
              6. Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.
              7. Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.
              8. Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.
              9. Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.
              10. Anret de hvide asparges på en lille tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter
                Mikkel besøger Tyskland:
                ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
                Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”
                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1006 kJ / 240 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 6 %
                • Fedt: 80 %
                • Heraf mættet fedt: 13 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 10

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 10

                Mål alle ingredienserne af.

                • 18 hvide asparges
                • 12 tynde skiver røget skinke
                • 150 g. smør 
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 3 af 10

                Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.

                • 18 hvide asparges
              • Trin 4 af 10

                Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.

              • Trin 5 af 10

                Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 spiseske smør og sukker.

                • 1 spsk. smør 
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ tsk. sukker
              • Trin 6 af 10

                Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.

              • Trin 7 af 10

                Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.

              • Trin 8 af 10

                Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.

                • 150 g. smør 
              • Trin 9 af 10

                Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.

              • Trin 10 af 10

                Anret de hvide asparges på en tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.

                • 12 tynde skiver røget skinke
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger Tyskland:
                ”I Tyskland er de vilde med asparges, men de vil helst spise de hvide og ikke de grønne asparges, som vi kender så godt herhjemme. Hen på foråret holder de endda aspargesfestivaler, hvor de fejrer, at der nu igen kan spises frisk opgravede hvide asparges. Hvis jeg kommer forbi én, skal der med garanti holdes en god frokostpause, måske med den her superlette og lækre ret med asparges. 
                Hvis du hellere vil lave retten som en hovedret, som tyskerne godt kunne finde på, så skal du bare lave dobbelt portion og så servere lidt kogte nye kartofler til – meget simpelt og super lækkert.”

                Du skal bruge

                  Ingredienser:

                  • 18 hvide asparges
                  • 12 tynde skiver røget skinke
                  • 150 g. smør 
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 1 ½ tsk. sukker

                  Køkkenredskaber:

                  • Køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 lille gryde
                  • 1 hulske
                  • 1 tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl aspargesene. Husk, at du skal skrælle fra toppen mod bunden.
                  4. Skær de nederste 3-4 cm af, da de kan være meget grove at tygge i.
                  5. Fyld en gryde med rigeligt vand, og tilsæt salt, 1 spiseske smør og sukker.
                  6. Sæt gryden på komfuret, og tænd på høj varme.
                  7. Når vandet koger, kommer du aspargesene i. De skal koge 6-8 minutter.
                  8. Mens dine asparges koger, tager du en anden gryde og smelter resten af smørret ved svag varme. Det må ikke begynde at bruse.
                  9. Tag aspargesene op med en hulske, og lad dem dampe af.
                  10. Anret de hvide asparges på en tallerken, og hæld den varme smørsovs over. Fold skinken til nogle små klumper, og læg dem ved siden af. Det smager perfekt sammen og fortæller, at nu er det snart sommer.