Tun

Tun er en fisk. Kødet er mørkebrunt og har en særlig smag. Du kan finde tun på dåse i supermarkedet.

Du kan for eksempel bruge tun i en salat.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

1 dag i køleskabet

Opbevaring

Opbevar frisk tun i køleskabet eller i fryseren. Frisk tun skal du tilberede samme dag som du har købt det. Frossen tun skal du altid tø op i køleskabet. Tun på dåse skal du opbevare i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Her kan den holde sig i op til 2 år. Når du har åbnet for dåsen, skal du hælde rester over i en bøtte og sætte låg på. Kom bøtten i køleskabet. 

Retter med tun

Tuna melt

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 5 min

Kikærtesalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Tunmousse

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 45 min

Tunsalat og ristet rugbrød

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min