Troels’ rugboller med chokolade

Troels’ rugboller med chokolade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Troels var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Troels er vild med rugboller med chokolade. Bollerne giver noget godt til den søde tand, og så mætter de på samme tid. Ret perfekt!

        Tip: Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkrog til at røre dejen. Den kan være lidt tung.

        Opskriften giver 25-30 rugboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 422 kJ / 100 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 75 %
        • Fedt: 14 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienserne af.

        • 50 g. gær
        • 3 ½ dl. vand
        • 1 æble (ca. 125 g.)
        • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 100 g. havregryn
        • 3 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 200 g. rugmel
        • 250 g. hvedemel
      • Trin 3 af 16

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 50 g. gær
      • Trin 4 af 16

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 3 ½ dl. vand
      • Trin 5 af 16

        Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 16

        Tag en tyndskræller frem. Skræl æblet. Tag et rivejern, og riv æblet på den grove side af rivejernet. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.

        • 1 æble (ca. 125 g.)
      • Trin 7 af 16

        Tag et skærebræt og en brødkniv frem. Hak chokoladen i grove, små stykker.

        • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
      • Trin 8 af 16

        Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.

        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 100 g. havregryn
        • 3 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 200 g. rugmel
      • Trin 9 af 16

        Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.

        • 250 g. hvedemel
      • Trin 10 af 16

        Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.

      • Trin 11 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 12 af 16

        Slå dejen ned med en grydeske.

      • Trin 13 af 16

        Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.

      • Trin 14 af 16

        Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 15 af 16

        Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter.

      • Trin 16 af 16

        Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Troels var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Troels er vild med rugboller med chokolade. Bollerne giver noget godt til den søde tand, og så mætter de på samme tid. Ret perfekt!

        Tip: Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkrog til at røre dejen. Den kan være lidt tung.

        Opskriften giver 25-30 rugboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. gær
          • 3 ½ dl. vand
          • 1 æble (ca. 125 g.)
          • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
          • 1 ½ dl. yoghurt naturel
          • 100 g. havregryn
          • 3 spsk. sukker
          • 1 tsk. salt
          • 200 g. rugmel
          • 250 g. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 tyndskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tag en tyndskræller frem. Skræl æblet. Tag et rivejern, og riv æblet på den grove side af rivejernet. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.
          7. Tag et skærebræt og en brødkniv frem. Hak chokoladen i grove, små stykker.
          8. Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.
          9. Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.
          10. Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.
          11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.
          12. Slå dejen ned med en grydeske.
          13. Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.
          14. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          15. Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter.
          16. Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.