Troels’ rugboller med chokolade

Troels’ rugboller med chokolade

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Troels var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Troels er vild med rugboller med chokolade. Bollerne giver noget godt til den søde tand, og så mætter de på samme tid. Ret perfekt!

        Tip: Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkrog til at røre dejen. Den kan være lidt tung.

        Opskriften giver 25-30 rugboller.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 422 kJ / 100 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 75 %
        • Fedt: 14 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 50 g. gær
        • 3 ½ dl. vand
        • 1 æble (ca. 125 g.)
        • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 100 g. havregryn
        • 3 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 200 g. rugmel
        • 250 g. hvedemel
      • Trin 3 af 16

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 50 g. gær
      • Trin 4 af 16

        Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om vandet er lillefingervarmt.

        • 3 ½ dl. vand
      • Trin 5 af 16

        Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 16

        Skræl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.

        • 1 æble (ca. 125 g.)
      • Trin 7 af 16

        Hak chokoladen groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker chokolade.

        • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
      • Trin 8 af 16

        Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.

        • 1 ½ dl. yoghurt naturel
        • 100 g. havregryn
        • 3 spsk. sukker
        • 1 tsk. salt
        • 200 g. rugmel
      • Trin 9 af 16

        Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.

        • 250 g. hvedemel
      • Trin 10 af 16

        Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.

      • Trin 11 af 16

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 12 af 16

        Slå dejen ned med en grydeske.

      • Trin 13 af 16

        Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.

      • Trin 14 af 16

        Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 15 af 16

        Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.

      • Trin 16 af 16

        Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Troels var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Troels er vild med rugboller med chokolade. Bollerne giver noget godt til den søde tand, og så mætter de på samme tid. Ret perfekt!

        Tip: Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkrog til at røre dejen. Den kan være lidt tung.

        Opskriften giver 25-30 rugboller.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. gær
          • 3 ½ dl. vand
          • 1 æble (ca. 125 g.)
          • 75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
          • 1 ½ dl. yoghurt naturel
          • 100 g. havregryn
          • 3 spsk. sukker
          • 1 tsk. salt
          • 200 g. rugmel
          • 250 g. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 tyndskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 brødkniv
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om vandet er lillefingervarmt.
          5. Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          6. Skræl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.
          7. Hak chokoladen groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker chokolade.
          8. Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.
          9. Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.
          10. Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.
          11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.
          12. Slå dejen ned med en grydeske.
          13. Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.
          14. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          15. Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er de færdige. Klik på videoen og se, hvordan du vurderer, om bollerne er færdige.
          16. Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.