Tortillas med spicy bønnesovs

Tortillas med spicy bønnesovs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
        Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Rimelig fed bonus!

        Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1540 kJ / 368 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Spicy bønnesovs:  

        • Ca. 345 g. sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
        • 3 fed hvidløg
        • 1 ½ løg
        • 1 ½ gulerod
        • 1 ½ rød peberfrugt
        • 1 ½ dl. persille
        • 1 ½ dl. røde linser
        • 3 spsk. olie
        • 1 ½ tsk. chiliflager
        • ¾ tsk. spidskommen
        • ¾ tsk. kanel
        • 1 ½ dl. tomatpuré
        • Ca. 600 g hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
        • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
        • 30 g mørk chokolade
        • 3 dl. vand
        • ¾ tsk. salt
        • 1 ½ knivspids peber

        Tortillas og tilbehør:

        • ¾ iceberg-salat
        • ¾ agurk
        • 1 ½ peberfrugt
        • 12 fuldkorns-tortillas
      • Trin 3 af 20

        Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.

        • Ca. 115 g. sorte bønner (½ brik/dåse)
      • Trin 4 af 20

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
        • ½ løg
      • Trin 5 af 20

        Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

        • ½ gulerod
      • Trin 6 af 20

        Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

        • ½ rød peberfrugt
      • Trin 7 af 20

        Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 8 af 20

        Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

      • Trin 9 af 20

        Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

        • ½ dl. røde linser
      • Trin 10 af 20

        Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 20

        Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.

      • Trin 12 af 20

        Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.

        • ½ tsk. chiliflager
        • ¼ tsk. spidskommen
        • ¼ tsk. kanel
      • Trin 13 af 20

        Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.

        • ½ dl. tomatpuré
        • Ca. 200 g hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • 10 g. mørk chokolade
        • 1 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 20

        Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

      • Trin 15 af 20

        Smag sovsen til med salt og peber.

      • Trin 16 af 20

        Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 17 af 20

        Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.

        • 4 fuldkorns-tortillas
      • Trin 18 af 20

        Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.

        • ¼ iceberg-salat
      • Trin 19 af 20

        Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.

        • ¼ agurk
        • ½ peberfrugt
      • Trin 20 af 20

        Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
        Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Rimelig fed bonus!

        Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Spicy bønnesovs:  

          • Ca. 115 g. sorte bønner (½ brik/dåse)
          • 1 fed hvidløg
          • ½ løg
          • ½ gulerod
          • ½ rød peberfrugt
          • ½ dl. persille
          • ½ dl. røde linser
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. chiliflager
          • ¼ tsk. spidskommen
          • ¼ tsk. kanel
          • ½ dl. tomatpuré
          • Ca. 200 g hakkede tomater (½ brik/dåse)
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • 10 g. mørk chokolade
          • 1 dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • ½ knivspids peber

          Tortillas og tilbehør:

          • ¼ iceberg-salat
          • ¼ agurk
          • ½ peberfrugt
          • 4 fuldkorns-tortillas

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål  
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 tallerken
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 mellemstor skål
          • 1 rent viskestykke
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde med låg  
          • 1 grydeske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.
          4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          5. Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
          6. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
          7. Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          8. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          9. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
          10. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.
          11. Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.
          12. Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.
          13. Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.
          14. Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
          15. Smag sovsen til med salt og peber.
          16. Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
          17. Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.
          18. Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.
          19. Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.
          20. Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
            Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne. Rimelig fed bonus!

            Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 1540 kJ / 368 kcal
            • Protein: 15 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 24 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Spicy bønnesovs:  

            • Ca. 230 g. sorte bønner (1 brik/dåse)
            • 2 fed hvidløg
            • 1 løg
            • 1 gulerod
            • 1 rød peberfrugt
            • 1 dl. persille
            • 1 dl. røde linser
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. chiliflager
            • ½ tsk. spidskommen
            • ½ tsk. kanel
            • 1 dl. tomatpuré
            • Ca. 400 g hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 20 g mørk chokolade
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tortillas og tilbehør:

            • ½ iceberg-salat
            • ½ agurk
            • 1 peberfrugt
            • 8 fuldkorns-tortillas
          • Trin 3 af 20

            Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.

            • Ca. 230 g. sorte bønner (1 brik/dåse)
          • Trin 4 af 20

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
            • 1 løg
          • Trin 5 af 20

            Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

            • 1 gulerod
          • Trin 6 af 20

            Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

            • 1 rød peberfrugt
          • Trin 7 af 20

            Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 8 af 20

            Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

          • Trin 9 af 20

            Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

            • 1 dl. røde linser
          • Trin 10 af 20

            Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 20

            Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.

          • Trin 12 af 20

            Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.

            • 1 tsk. chiliflager
            • ½ tsk. spidskommen
            • ½ tsk. kanel
          • Trin 13 af 20

            Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.

            • 1 dl. tomatpuré
            • Ca. 400 g hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 20 g mørk chokolade
            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 20

            Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

          • Trin 15 af 20

            Smag sovsen til med salt og peber.

          • Trin 16 af 20

            Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

          • Trin 17 af 20

            Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.

            • 8 fuldkorns-tortillas
          • Trin 18 af 20

            Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.

            • ½ iceberg-salat
          • Trin 19 af 20

            Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.

            • ½ agurk
            • 1 peberfrugt
          • Trin 20 af 20

            Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
            Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Du kan altså helt selv gøre noget godt for klimaet, når du spiser lasagne. Rimelig fed bonus!

            Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Spicy bønnesovs:  

              • Ca. 230 g. sorte bønner (1 brik/dåse)
              • 2 fed hvidløg
              • 1 løg
              • 1 gulerod
              • 1 rød peberfrugt
              • 1 dl. persille
              • 1 dl. røde linser
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. chiliflager
              • ½ tsk. spidskommen
              • ½ tsk. kanel
              • 1 dl. tomatpuré
              • Ca. 400 g hakkede tomater (1 brik/dåse)
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • 20 g mørk chokolade
              • 2 dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tortillas og tilbehør:

              • ½ iceberg-salat
              • ½ agurk
              • 1 peberfrugt
              • 8 fuldkorns-tortillas

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål  
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 tallerken
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellemstor skål
              • 1 rent viskestykke
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde med låg  
              • 1 grydeske
              • 1 bageplade
              • Bagepapir

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.
              4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              5. Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
              6. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
              7. Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              8. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
              9. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
              10. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.
              11. Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.
              12. Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.
              13. Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.
              14. Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
              15. Smag sovsen til med salt og peber.
              16. Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
              17. Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.
              18. Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.
              19. Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.
              20. Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
                Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Rimelig fed bonus!

                Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 1540 kJ / 368 kcal
                • Protein: 15 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 24 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Spicy bønnesovs:  

                • Ca. 345 g. sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ gulerod
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 1 ½ dl. persille
                • 1 ½ dl. røde linser
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. chiliflager
                • ¾ tsk. spidskommen
                • ¾ tsk. kanel
                • 1 ½ dl. tomatpuré
                • Ca. 600 g hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 30 g. mørk chokolade
                • 3 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Tortillas og tilbehør:

                • ¾ iceberg-salat
                • ¾ agurk
                • 1 ½ peberfrugt
                • 12 fuldkorns-tortillas
              • Trin 3 af 20

                Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.

                • Ca. 345 g. sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
              • Trin 4 af 20

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ løg
              • Trin 5 af 20

                Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.

                • 1 ½ gulerod
              • Trin 6 af 20

                Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.

                • 1 ½ rød peberfrugt
              • Trin 7 af 20

                Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 8 af 20

                Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

              • Trin 9 af 20

                Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

                • 1 ½ dl. røde linser
              • Trin 10 af 20

                Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 20

                Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.

              • Trin 12 af 20

                Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.

                • 1 ½ tsk. chiliflager
                • ¾ tsk. spidskommen
                • ¾ tsk. kanel
              • Trin 13 af 20

                Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.

                • 1 ½ dl. tomatpuré
                • Ca. 600 g hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 30 g. mørk chokolade
                • 3 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 14 af 20

                Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.

              • Trin 15 af 20

                Smag sovsen til med salt og peber.

              • Trin 16 af 20

                Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

              • Trin 17 af 20

                Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.

                • 12 fuldkorns-tortillas
              • Trin 18 af 20

                Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.

                • ¾ iceberg-salat
              • Trin 19 af 20

                Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.

                • ¾ agurk
                • 1 ½ peberfrugt
              • Trin 20 af 20

                Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Haps, haps, haps! Wraps er én af dine livretter! Det må det være! Og derfor bliver du NØDT til at prøve den her spicy sovs til dine wraps. Den smager bare SÅÅÅÅ lækkert.
                Tortillas med spicybønnesovs giver cirka 1,5 kg CO2/kg måltid. Det er 19 mindre mere COend tortillas med oksekød. Så flot klimavalg! Rimelig fed bonus!

                Tip: Du kan også bage dine egne tortillas, find opskriften her på gocook.dk.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Spicy bønnesovs:  

                  • Ca. 345 g. sorte bønner (1 ½ brik/dåse)
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ gulerod
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 1 ½ dl. persille
                  • 1 ½ dl. røde linser
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. chiliflager
                  • ¾ tsk. spidskommen
                  • ¾ tsk. kanel
                  • 1 ½ dl. tomatpuré
                  • Ca. 600 g hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                  • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • 30 g. mørk chokolade
                  • 3 dl. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Tortillas og tilbehør:

                  • ¾ iceberg-salat
                  • ¾ agurk
                  • 1 ½ peberfrugt
                  • 12 fuldkorns-tortillas

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål  
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 tallerken
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellemstor skål
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde med låg  
                  • 1 grydeske
                  • 1 bageplade
                  • Bagepapir

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Spicy bønnesovs: Åbn brikken med sorte bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af. Hak de sorte bønner i mindre stykker.
                  4. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  5. Skræl og skyl guleroden. Riv den på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern.
                  6. Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt i tern.
                  7. Skyl persillen i en skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  8. Hak persillen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
                  9. Skyl de røde linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
                  10. Kom olie i en gryde og varm den op til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i 2 minutter, til de begynder at tage farve. Rør rundt imens.
                  11. Kom gulerødder og peberfrugt i gryden. Rør rundt og steg det hele i 2 minutter mere.
                  12. Kom persille, røde linser, chiliflager, spidskommen og kanel i gryden. Rør rundt og lad det stege i 1 minut.
                  13. Kom sorte bønner, tomatpuré, hakkede tomater, grøntsags-boullion-terning, mørk chokolade, vand, salt og peber i gryden. Rør rundt og bring det i kog.
                  14. Skru ned til lav varme, læg låg på og lad sovsen simre i cirka 15-20 minutter. Rør en gang imellem i sovsen, så den ikke brænder på. Hvis den bliver for tør, så tilsæt lidt mere vand.
                  15. Smag sovsen til med salt og peber.
                  16. Tortillas og tilbehør: Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
                  17. Fordel tortillas på bagepladen og varm dem i ovnen. Læs på pakken, hvor længe de skal varmes.
                  18. Skyl icebergsalaten. Pluk bladene af.
                  19. Skyl agurken og peberfrugten. Skær dem i små tern.
                  20. Servering: Saml de varme tortillas med salat, agurk, peberfrugt og bønnesovs.