- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Tortillas med oksekød
Tortillas med oksekød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lækkert fyld pakket ind i lækkert brød lavet af en lækker kok (dig ;-). Så bliver det da ikke meget mere lækkert, hva? Tortillas med oksekød giver cirka 28,7 kg CO2/kg måltid. Det er 19 gange mere CO2 end tortillas med spicy bønnesovs. Så prøv den også!
Tip: Du kan sagtens bruge en rest kødsovs som fyld.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tortillas med oksekød
Kødsovs:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
2 tsk. oregano
3 tsk. oregano
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
½ icerberg-salat
¾ iceberg-salat
¼ iceberg-salat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
8 fuldkorns-tortillas
12 fuldkorns-tortillas
4 fuldkorns-tortillas
Hvidløg
Løg
Chili
Peberfrugt
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Oregano (tørret)
Paprika
Hakkede tomater
Salt
Peber
Icebergsalat
Agurk
Tomat
Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber til tortillas med oksekød
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Spiseske
Teske
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
4.
5.
6.
Varm olie op i en gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 1 minut. Se videoen.
7.
Kom kød, oregano og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Tilbehør:
9.
10.
Skyl salaten, og skær den i tynde strimler.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2966 kJ / 709 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer