Tomatsuppe med pastahorn

Tomatsuppe med pastahorn

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

        Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 63 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1-2 stilke frisk eller 1 tsk. tørret timian eller oregano
        • ¼ knoldselleri
        • 1 løg 
        • 1 fed hvidløg
        • 2 spsk. olie
        • 1 dåse hakkede tomater
        • ca. 3 dl. grøntsagsbouillon
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. vineddike
        • 3 l. vand til kogning af pasta
        • 1 spsk. salt
        • 100 g. fuldkorns-pastahorn

        Tilbehør:

        • 1-2 håndfulde frisk basilikum
        • Groft brød
      • Trin 3 af 17

        Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.

        • 1-2 stilke frisk timian eller oregano eller 1 tsk tørret
      • Trin 4 af 17

        Vask, og skræl sellerien. Skær den i små tern.

        • ¼ knoldselleri
      • Trin 5 af 17

        Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg 
      • Trin 6 af 17

        Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 17

        Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 17

        Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.

      • Trin 9 af 17

        Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 10 af 17

        Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

        • ca. 3 dl grøntsagsbouillon
      • Trin 11 af 17

        Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.

      • Trin 12 af 17

        Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.

        • 1 l. vand til kogning af pasta
        • 1 ½ spsk. salt
        • 100 g. fuldkorns-pastahorn
      • Trin 13 af 17

        Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

      • Trin 14 af 17

        Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 15 af 17

        Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. vineddike
      • Trin 16 af 17

        Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.

        • 1-2 håndfulde friske blade basilikum
      • Trin 17 af 17

        Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

        Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1-2 stilke frisk eller 1 tsk. tørret timian eller oregano
          • 1 dåse hele flåede tomater
          • ¼ knoldselleri
          • 1 løg 
          • 1 fed hvidløg
          • 2 spsk. olie
          • ca. 3 dl. grøntsagsbouillon
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 tsk. vineddike
          • 1 l. vand til kogning af pasta
          • 1 spsk. salt
          • 100 g. fuldkorns-pastahorn

          Tilbehør:

          • 1-2 håndfulde friske blade basilikum
          • Brød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 viskestykke
          • 1 dørslag
          • 1 lille skål
          • 1 mellem skål
          • 1 stor skål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 spatel
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 blender/foodprocessor

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.
          4. Vask, og skræl sellerien. Skær den i små tern.
          5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          7. Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.
          8. Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.
          9. Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.
          10. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
          11. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.
          12. Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
          13. Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
          14. Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          15. Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          16. Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
          17. Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

            Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 63 %
            • Fedt: 24 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2-3 stilke frisk eller 2 tsk. tørret timian eller oregano
            • ½ knoldselleri
            • 2 løg 
            • 2 fed hvidløg
            • 3 spsk. olie
            • 2 dåser hakkede tomater
            • ca. 6 dl. grøntsagsbouillon
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. vineddike
            • 2 l. vand til kogning af pasta
            • 2 spsk. salt
            • 200 g. fuldkorns-pastahorn

            Tilbehør:

            • 3-4 håndfulde frisk basilikum
            • Groft brød
          • Trin 3 af 17

            Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.

            • 2-3 stilke frisk timian eller oregano eller 2 tsk tørret
          • Trin 4 af 17

            Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.

            • ½ knoldselleri
          • Trin 5 af 17

            Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg 
          • Trin 6 af 17

            Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 17

            Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.

            • 3 spsk. olie
          • Trin 8 af 17

            Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.

          • Trin 9 af 17

            Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 10 af 17

            Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 1 spsk. eddike
          • Trin 11 af 17

            Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.

          • Trin 12 af 17

            Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.

            • 2 l. vand til kogning af pasta
            • 3 spsk. salt
            • 200 g. fuldkorns-pastahorn
          • Trin 13 af 17

            Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

          • Trin 14 af 17

            Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 15 af 17

            Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 2 tsk. vineddike
          • Trin 16 af 17

            Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.

            • 3-4 håndfulde friske blade basilikum
          • Trin 17 af 17

            Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

            Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2-3 stilke frisk eller 2 tsk. tørret timian eller oregano
              • ½ knoldselleri
              • 2 løg 
              • 2 fed hvidløg
              • 3 spsk. olie
              • ca. 6 dl. grøntsagsbouillon
              • 2 dåser hakkede tomater
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 1 spsk. vineddike
              • 2 l. vand til kogning af pasta
              • 2 spsk. salt
              • 200 g. fuldkorns-pastahorn

              Tilbehør:

              • 3-4 håndfulde frisk basilikum
              • Brød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 viskestykke
              • 1 dørslag
              • 1 lille skål
              • 1 mellem skål
              • 1 stor skål
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 spatel
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 blender/foodprocessor

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.
              4. Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.
              5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              7. Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.
              8. Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.
              9. Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.
              10. Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
              11. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.
              12. Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
              13. Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
              14. Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
              15. Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
              16. Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
              17. Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

                Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 63 %
                • Fedt: 24 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3-4 stilke frisk eller 3 tsk. tørret timian eller oregano
                • 1 knoldselleri
                • 3 løg 
                • 3 fed hvidløg
                • 4 spsk. olie
                • 3 dåser hakkede tomater
                • ca. 9 dl. grøntsagsbouillon
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ spsk. vineddike
                • 3 l. vand til kogning af pasta
                • 3 spsk. salt
                • 300 g. fuldkorns-pastahorn

                Tilbehør:

                • 5-6 håndfulde frisk basilikum
                • Groft brød
              • Trin 3 af 17

                Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.

                • 3-4 stilke frisk timian eller oregano eller 3 tsk tørret
              • Trin 4 af 17

                Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.

                • 1 knoldselleri
              • Trin 5 af 17

                Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg 
              • Trin 6 af 17

                Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 17

                Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.

                • 4 spsk. olie
              • Trin 8 af 17

                Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.

              • Trin 9 af 17

                Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 10 af 17

                Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

                • ca. 9 dl grøntsagsbouillon
              • Trin 11 af 17

                Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.

              • Trin 12 af 17

                Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.

                • 3 l. vand til kogning af pasta
                • 4 ½ spsk. salt
                • 300 g. fuldkorns-pastahorn
              • Trin 13 af 17

                Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.

              • Trin 14 af 17

                Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 15 af 17

                Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ spsk. vineddike
              • Trin 16 af 17

                Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.

                • 5-6 håndfulde friske blade basilikum
              • Trin 17 af 17

                Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

                Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3-4 stilke frisk eller 3 tsk. tørret timian eller oregano
                  • 1 knoldselleri
                  • 3 løg 
                  • 3 fed hvidløg
                  • 4 spsk. olie
                  • ca. 9 dl. grøntsagsbouillon
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 1 ½ spsk. vineddike
                  • 3 l. vand til kogning af pasta
                  • 3 spsk. salt
                  • 300 g. fuldkorns-pastahorn

                  Tilbehør:

                  • 5-6 håndfulde frisk basilikum
                  • Goft brød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 viskestykke
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skål
                  • 1 mellem skål
                  • 1 stor skål
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 spatel
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 blender/foodprocessor

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom vand i en skål og skyl frisk oregano eller timian i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak bladene groft.
                  4. Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.
                  5. Pil og hak løget. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  7. Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune.
                  8. Tilsæt selleri-tern, hvidløg og oregano eller timian og steg 1-2 minutter mere.
                  9. Tilsæt hakkede tomater og rør rundt.
                  10. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
                  11. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre.
                  12. Pasta: Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
                  13. Stil et dørslag i vasken og hæld pasta-hornene i dørslaget. Lad pastaen dryppe af.
                  14. Suppe: Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  15. Varm suppen op igen. Hvis den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag til med salt, peber og eddike. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
                  16. Drys: Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
                  17. Kom de kogte suppehorn i suppen og drys med basilikum. Servér med groft brød til.