- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Suppe >
- Tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe med pastahorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
 
Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!
Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatsuppe med pastahorn
Tomatsuppe:
2-3 stilke frisk eller 2 tsk. tørret timian eller oregano
3-4 stilke frisk eller 3 tsk. tørret timian eller oregano
1-2 stilke frisk eller 1 tsk. tørret timian eller oregano
½ knoldselleri
1 knoldselleri
¼ knoldselleri
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. olie
4 spsk. olie
2 spsk. olie
ca. 6 dl. vand
ca. 9 dl. vand
ca. 3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 spsk. vineddike
1 ½ spsk. vineddike
1 tsk. vineddike
2 l. vand til kogning af pasta
3 l. vand til kogning af pasta
1 l. vand til kogning af pasta
2 spsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
200 g. fuldkorns-pastahorn
300 g. fuldkorns-pastahorn
Tilbehør:
3-4 håndfulde frisk basilikum
5-6 håndfulde frisk basilikum
1-2 håndfulde frisk basilikum
Groft brød
 
Oregano (frisk)
 
Knoldselleri
 
Løg
 
Hvidløg
 
Olivenolie
 
Vand
 
Grøntsagsbouillon
 
Hakkede tomater
 
Salt
 
Peber
 
Vineddike
 
Pasta (fuldkorn)
 
Basilikum
 
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til tomatsuppe med pastahorn
1 køkkenvægt
1 viskestykke
1 dørslag
1 lille skål
1 mellem skål
1 stor skål
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 spatel
1 stor gryde med låg
1 mellem gryde med låg
1 stavblender
 
Køkkenvægt
 
Viskestykke
 
Dørslag
 
Lille røreskål
 
Mellem røreskål
 
Stor røreskål
 
Måleskeer
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Skærebræt
 
Kartoffelskræller
 
Hvidløgspresser
 
Spatel
 
Stor gryde
 
Mellem gryde
 
Stavblender
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsuppe:
3.
4.
5.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Kom olie i en gryde og varm den op. Kom løgene i gryden og steg dem i cirka 5 minutter. Rør imens. De må ikke blive brune. Se videoen.
8.
9.
10.
Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere vand og grøntsagsbouillon. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
11.
Pasta:
12.
Kom vand og salt i en gryde og bring vandet i kog. Kom pasta-hornene i gryden og kog dem, som det står på pakken.
13.
Tomatsuppe - fortsat:
14.
Blend suppen med en stavblender, eller kom den i en blender lidt ad gangen og blend den. Se videoen.
15.
Drys:
16.
Kom vand i en skål og skyl basilikum i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af.
17.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2315 kJ / 551 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
