Tomatsuppe med pastahorn

Tomatsuppe med pastahorn

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

        Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 63 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 22

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 22

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dåse hele flåede tomater
        • 1/4 knoldselleri
        • 1 løg 
        • 1 fed hvidløg
        • 1-2 stilke frisk timian eller oregano eller 1 tsk tørret
        • 2 spsk olivenolie
        • ca. 3 dl grøntsagsbouillon (se opskrift) 
        • 1/2 tsk groft salt
        • En knivspids friskkværnet peber
        • 1 tsk vineddike
        • 3 l kogevand + 1 tsk groft salt
        • 100 g fuldkorns pastahorn
        • 1-2 håndfulde friske blade basilikum
         
      • Trin 3 af 22

        Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.

        • 1-2 stilke frisk timian eller oregano eller 1 tsk tørret
      • Trin 4 af 22

        Åbn dåsen med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.

        • 1 dåse hele flåede tomater
      • Trin 5 af 22

        Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 

      • Trin 6 af 22

        Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.

        • 1/4 knoldselleri
      • Trin 7 af 22

        Pil og hak løget. 

        • 1 løg 
      • Trin 8 af 22

        Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 9 af 22

        Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 

        • 2 spsk olivenolie
      • Trin 10 af 22

        Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.

      • Trin 11 af 22

        Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 

      • Trin 12 af 22

        Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

        • ca. 3 dl grøntsagsbouillon
      • Trin 13 af 22

        Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.

      • Trin 14 af 22

        Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 

      • Trin 15 af 22

        Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 

        • 1-2 håndfulde friske blade basilikum
      • Trin 16 af 22

        Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål. Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.

      • Trin 17 af 22

        Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 

      • Trin 18 af 22

        Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.

        • 1/2 tsk groft salt
        • En knivspids friskkværnet peber
        • 1 tsk vineddike
      • Trin 19 af 22

        Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

        • 3 l kogevand + 1 tsk groft salt
        • 100 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta
      • Trin 20 af 22

        Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 

      • Trin 21 af 22

        Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 

      • Trin 22 af 22

        Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

        Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Suppe:

          • 1 dåse hele flåede tomater
          • 1/4 knoldselleri
          • 1 løg 
          • 1 fed hvidløg
          • 1-2 stilke frisk timian eller oregano eller 1 tsk tørret
          • 2 spsk olivenolie
          • ca. 3 dl grøntsagsbouillon
          • 1/2 tsk groft salt
          • En knivspids friskkværnet peber
          • 1 tsk vineddike

          Fyld:

          • 3 l kogevand til pasta + 1½ spsk groft salt
          • 100 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta

          Drys:

          • 1-2 håndfulde friske blade basilikum

          Tilbehør:

          • Brød

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 viskestykke
          • 1 dørslag
          • 1 lille skål
          • 1 mellem skål
          • 1 stor skål
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 spatel
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 blender/foodprocessor
           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.
          4. Åbn dåsen med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.
          5. Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 
          6. Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.
          7. Pil og hak løget. 
          8. Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 
          9. Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 
          10. Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.
          11. Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 
          12. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
          13. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.
          14. Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 
          15. Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 
          16. Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål. Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.
          17. Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 
          18. Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
          19. Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
          20. Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 
          21. Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 
          22. Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

            Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
            • Protein: 13 %
            • Kulhydrat: 63 %
            • Fedt: 24 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 22

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 dåser hele flåede tomater
            • ½ knoldselleri
            • 2 løg 
            • 2 fed hvidløg
            • 2-3 stilke frisk timian eller oregano eller 2 tsk tørret
            • 3 spsk olivenolie
            • ca. 6 dl grøntsagsbouillon (se opskrift) 
            • 1 tsk groft salt
            • En knivspids friskkværnet peber
            • 1 spsk vineddike
            • 3 l kogevand + 1 tsk groft salt
            • 200 g fuldkorns pastahorn
            • 3-4 håndfulde friske blade basilikum
             
          • Trin 3 af 22

            Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.

            • 2-3 stilke frisk timian eller oregano eller 2 tsk tørret
          • Trin 4 af 22

            Åbn dåserne med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.

            • 2 dåser hele flåede tomater
          • Trin 5 af 22

            Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 

          • Trin 6 af 22

            Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.

            • ½ knoldselleri
          • Trin 7 af 22

            Pil og hak løgene. 

            • 2 løg 
          • Trin 8 af 22

            Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 9 af 22

            Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 

            • 3 spsk olivenolie
          • Trin 10 af 22

            Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.

          • Trin 11 af 22

            Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 

          • Trin 12 af 22

            Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

            • ca. 6 dl grøntsagsbouillon
          • Trin 13 af 22

            Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.

          • Trin 14 af 22

            Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 

          • Trin 15 af 22

            Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 

            • 3-4 håndfulde friske blade basilikum
          • Trin 16 af 22

            Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål. Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.

          • Trin 17 af 22

            Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 

          • Trin 18 af 22

            Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.

            • 1 tsk groft salt
            • En knivspids friskkværnet peber
            • 1 spsk vineddike
          • Trin 19 af 22

            Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

            • 3 l kogevand + 1 tsk groft salt
            • 200 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta
          • Trin 20 af 22

            Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 

          • Trin 21 af 22

            Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 

          • Trin 22 af 22

            Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

            Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Suppe:

              • 2 dåser hele flåede tomater
              • ½ knoldselleri
              • 2 løg 
              • 2 fed hvidløg
              • 2-3 stilke frisk timian eller oregano eller 2 tsk tørret
              • 3 spsk olivenolie
              • ca. 6 dl grøntsagsbouillon
              • 1 tsk groft salt
              • En knivspids friskkværnet peber
              • 1 spsk vineddike

              Fyld:

              • 3 l kogevand til pasta + 1 tsk groft salt
              • 200 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta

              Drys:

              • 3-4 håndfulde friske blade basilikum

               

              Tilbehør:

              • Brød

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 viskestykke
              • 1 dørslag
              • 1 lille skål
              • 1 mellem skål
              • 1 stor skål
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 spatel
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 blender/foodprocessor
               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.
              4. Åbn dåserne med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.
              5. Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 
              6. Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.
              7. Pil og hak løgene. 
              8. Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 
              9. Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 
              10. Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.
              11. Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 
              12. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
              13. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.
              14. Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 
              15. Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 
              16. Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål. Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.
              17. Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 
              18. Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
              19. Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
              20. Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 
              21. Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 
              22. Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

                Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2315 kJ / 551 kcal
                • Protein: 13 %
                • Kulhydrat: 63 %
                • Fedt: 24 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 22

                Mål alle ingredienserne af.

                 

                • 3 dåser hele flåede tomater
                • 1 knoldselleri
                • 3 løg 
                • 3 fed hvidløg
                • 3-4 stilke frisk timian eller oregano eller 3 tsk tørret
                • 4 spsk olivenolie
                • ca. 9 dl grøntsagsbouillon
                • 1 ½ tsk groft salt
                • En knivspids friskkværnet peber
                • 1 ½ spsk vineddike
                • 300 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta
              • Trin 3 af 22

                Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.

                • 3-4 stilke frisk timian eller oregano eller 3 tsk tørret
              • Trin 4 af 22

                Åbn dåserne med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.

                • 3 dåser hele flåede tomater
              • Trin 5 af 22

                Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 

              • Trin 6 af 22

                Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.

                • 1 knoldselleri
              • Trin 7 af 22

                Pil og hak løgene. 

                • 3 løg 
              • Trin 8 af 22

                Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 9 af 22

                Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 

                • 4 spsk olivenolie
              • Trin 10 af 22

                Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.

              • Trin 11 af 22

                Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 

              • Trin 12 af 22

                Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.

                • ca. 9 dl grøntsagsbouillon
              • Trin 13 af 22

                Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.

              • Trin 14 af 22

                Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 

              • Trin 15 af 22

                Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 

                • 5-6 håndfulde friske blade basilikum
              • Trin 16 af 22

                Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål.Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.

              • Trin 17 af 22

                Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 

              • Trin 18 af 22

                Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.

                • 1½ tsk groft salt
                • En knivspids friskkværnet peber
                • 1 ½ spsk vineddike
              • Trin 19 af 22

                Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).

                • 3 l kogevand + 1 tsk groft salt
                • 300 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta
              • Trin 20 af 22

                Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 

              • Trin 21 af 22

                Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 

              • Trin 22 af 22

                Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Tomatsuppe varmer og mætter. Det er en dejlig, skøn ret, som kan gøre dig rigtig veltilpas. Server den som forret eller som aftensmad på en kold regnsvejrsdag, uhmm...!

                Tip: Du kan også bruge suppen til madpakken. Hæld den i en termokande, men undlad at komme pasta i - de bliver alt for bløde efter nogle timer. Du kan eventuelt koge nogle pastahorn hjemmefra og tage med i en lille beholder ved siden af. Spis suppen med groft brød til. Hvis du er rigtig sej, laver du selv grovflutes. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Suppe:

                  • 3 dåser hele flåede tomater
                  • 1 knoldselleri
                  • 3 løg 
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3-4 stilke frisk timian eller oregano eller 3 tsk tørret
                  • 4 spsk olivenolie
                  • ca. 9 dl grøntsagsbouillon
                  • 1 ½ tsk groft salt
                  • En knivspids friskkværnet peber
                  • 1 ½ spsk vineddike

                  Fyld:

                  • 3 l kogevand til pasta + 1 tsk groft salt
                  • 300 g fuldkorns pastahorn eller andre små pasta

                  Drys:

                  • 5-6 håndfulde friske blade basilikum

                   

                  Tilbehør:

                  • Brød

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 viskestykke
                  • 1 dørslag
                  • 1 lille skål
                  • 1 mellem skål
                  • 1 stor skål
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 spatel
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 blender/foodprocessor
                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hvis du bruger frisk timian eller oregano skal du skylle det i en balje med koldt vand. Pil bladene af stilkene.
                  4. Åbn dåserne med tomat. Sæt en si i en skål og hæld tomaterne op i sien. Lad dem dryppe af.
                  5. Skær tomaterne i tern på 1 x 1 centimeter. 
                  6. Vask og skræl sellerien. Skær den i små tern.
                  7. Pil og hak løgene. 
                  8. Pil og pres hvidløg. Brug en hvidløgspresser. 
                  9. Put olie i en gryde og varm op. Kom løgene i gryden og steg i ca. 5 minutter under omrøring, til de bløde. De må ikke blive brune. 
                  10. Tilsæt selleri og steg nogle minutter. Tilsæt hvidløg og oregano eller timian.
                  11. Tilsæt tomaterne og rør godt rundt. 
                  12. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og rør rundt.
                  13. Læg låg på gryden og kog grøntsagerne i 20 minutter til de er møre.
                  14. Til pasta:Fyld vand i en gryde og bring det i kog. 
                  15. Pil bladene af basilikumsplanten og læg dem i et dørslag. Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. 
                  16. Hæld lidt af suppen i en blender og blend suppen. Hæld den færdigblendende suppe op i en stor skål.Tip: Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden.
                  17. Gentag dette til al suppen er blendet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op. 
                  18. Hvis suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand. Krydr med salt, peber og eddike. Skru ned på svag varme og smag på suppen.
                  19. Tilsæt 1 tsk groft salt til kogevandet når det koger. Kom pastahornene i og kog uden låg i ca. 10 minutter (læs den præcise kogetid på pakken).
                  20. Smag på pastaen om den er kogt tilpas. Sæt et dørslag i vasken og hæld pastaen i dørslaget. Lad den dryppe af. 
                  21. Tilsæt kogte suppehorn til den rygende varme suppe, lige før den skal spises. 
                  22. Hæld suppen i tallerkener, og drys med basilikum. Servér tomatsuppen med brød.Velbekomme.