Tomatsuppe med æbler
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Energi-indhold pr. portion- Energi: 1852 kJ / 443 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ gulerod
- 1 kartoffel
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. karry
- 1 brik hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 dl. vand
- 100 g. suppehorn
- ½ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 100 g. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ gulerod
- 1 kartoffel
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. karry
- 1 brik hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 dl. vand
- 100 g. suppehorn
- ½ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 100 g. cremefraiche
- Trin 3 af 13
Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- Trin 4 af 13
Skyl, og skræl gulerod og kartoffel og skær dem i store tern.
- ½ gulerod
- 1 kartoffel
- Trin 5 af 13
Skyl æblet, skær kernehusene væk, og skære æblet i store tern.
- 1 æble
- Trin 6 af 13
Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- 1 spsk. olie
- Trin 7 af 13
Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- ½ spsk. karry
- Trin 8 af 13
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- 1 brik hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 dl. vand
- Trin 9 af 13
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
- 100 g. fuldkorns-suppehorn
- ½ tsk. salt
- Trin 10 af 13
Pres saften fra ¼ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron (kun saften)
- Trin 11 af 13
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 12 af 13
Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 13
Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
- 100 g. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Du skal bruge
Ingredienser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ gulerod
- 1 kartoffel
- 1 æble
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. karry
- 1 brik hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 dl. vand
- 100 g. suppehorn
- ½ tsk. salt
- ¼ citron (kun saften)
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 100 g. cremefraiche
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- Skyl, og skræl gulerod og kartoffel og skær dem i store tern.
- Skyl æblet, skær kernehusene væk, og skære æblet i store tern.
- Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
- Pres saften fra ¼ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
- Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Energi-indhold pr. portion- Energi: 1852 kJ / 443 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 2 kartofler
- 2 æbler
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 2 brikker hakkede tomater
- 2 grøntsags-bouillon-terninger
- 6 dl. vand
- 200 g. suppehorn
- 1 tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør
- 200 g. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 2 kartofler
- 2 æbler
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 2 brikker hakkede tomater
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 6 dl. vand
- 200 g. suppehorn
- 1 tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør:
- 200 g. cremefraiche
- Trin 3 af 13
Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- Trin 4 af 13
Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
- 1 gulerod
- 2 kartofler
- Trin 5 af 13
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Klik på videoen og se, hvordan man skærer æbler i tern.
- 2 æbler
- Trin 6 af 13
Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- Trin 7 af 13
Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- 1 spsk. karry
- Trin 8 af 13
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- 2 brikker hakkede tomater
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 6 dl. vand
- Trin 9 af 13
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.
- 200 g. fuldkorns-suppehorn
- 1 tsk. salt
- Trin 10 af 13
Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron (kun saften)
- Trin 11 af 13
Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 12 af 13
Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 13
Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
- 200 g. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Du skal bruge
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 2 kartofler
- 2 æbler
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. karry
- 2 brikker hakkede tomater
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 6 dl. vand
- 200 g. suppehorn
- 1 tsk. salt
- ½ citron (kun saften)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør:
- 200 g. cremefraiche
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
- Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Klik på videoen og se, hvordan man skærer æbler i tern.
- Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.
- Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.
- Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Energi-indhold pr. portion- Energi: 1852 kJ / 443 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 59 %
- Fedt: 32 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- 3 kartofler
- 3 æbler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 3 brikker hakkede tomater
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 9 dl. vand
- 300 g. suppehorn
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 300 g. cremefraiche
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- 3 kartofler
- 3 æbler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 3 brikker hakkede tomater
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 9 dl. vand
- 300 g. suppehorn
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 300 g. cremefraiche
- Trin 3 af 13
Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- Trin 4 af 13
Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
- 1 ½ gulerod
- 3 kartofler
- Trin 5 af 13
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern.
- 3 æbler
- Trin 6 af 13
Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- 3 spsk. olie
- Trin 7 af 13
Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- 1 ½ spsk. karry
- Trin 8 af 13
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- 3 brikker hakkede tomater
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 9 dl. vand
- Trin 9 af 13
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
- 300 g. fuldkorns-suppehorn
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 10 af 13
Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron (kun saften)
- Trin 11 af 13
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
- Trin 12 af 13
Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 13 af 13
Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
- 300 g. cremefraiche
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.Du skal bruge
Ingredienser
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ gulerod
- 3 kartofler
- 3 æbler
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. karry
- 3 brikker hakkede tomater
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 9 dl. vand
- 300 g. suppehorn
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ citron (kun saften)
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ tsk. peber
Tilbehør:
- 300 g. cremefraiche
Køkkenredskaber
- 1 stor skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor gryde
- 1 spatel
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 citruspresser
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil, og hak løg og hvidløg groft.
- Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
- Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern.
- Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
- Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
- Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
- Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
- Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
- Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
-