Tomatsuppe med æbler

Tomatsuppe med æbler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

        Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
        Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1852 kJ / 443 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 59 %
        • Fedt: 32 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ½ gulerod
        • 1 kartoffel
        • 1 æble
        • 1 spsk. olie
        • ½ spsk. karry
        • 1 brik hakkede tomater
        • 1 grøntsagsbouillonterning
        • 3 dl. vand
        • 100 g. fuldkorns-suppehorn
        • ½ tsk. salt
        • ¼ citron (kun saften)
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Tilbehør:

        • 100 g. cremefraiche

         

      • Trin 3 af 13

        Pil, og hak løg og hvidløg groft.

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg

         

      • Trin 4 af 13

        Skyl, og skræl gulerod og kartoffel og skær dem i store tern.

        • ½ gulerod
        • 1 kartoffel

         

      • Trin 5 af 13

        Skyl æblet, skær kernehusene væk, og skære æblet i store tern.

        • 1 æble

         

      • Trin 6 af 13

        Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 7 af 13

        Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.

        • ½ spsk. karry

         

      • Trin 8 af 13

        Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

        • 1 brik hakkede tomater
        • 1 grøntsagsbouillonterning
        • 3 dl. vand

         

      • Trin 9 af 13

        Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.

        • 100 g. fuldkorns-suppehorn
        • ½ tsk. salt

         

      • Trin 10 af 13

        Pres saften fra ¼ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron (kun saften)

         

      • Trin 11 af 13

        Kom citronsaft, salt og peber i suppen.

        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber

         

      • Trin 12 af 13

        Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 13 af 13

        Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.

        • 100 g. cremefraiche

         

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

        Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
        Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

         

        Du skal bruge

           

          Ingredienser

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ½ gulerod
          • 1 kartoffel
          • 1 æble
          • 1 spsk. olie
          • ½ spsk. karry
          • 1 brik hakkede tomater
          • 1 grøntsagsbouillonterning
          • 3 dl. vand
          • 100 g. fuldkorns-suppehorn
          • ½ tsk. salt
          • ¼ citron (kun saften)
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Tilbehør:

          • 100 g. cremefraiche

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor gryde
          • 1 spatel
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 citruspresser
          • 1 stavblender

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
          4. Skyl, og skræl gulerod og kartoffel og skær dem i store tern.
          5. Skyl æblet, skær kernehusene væk, og skære æblet i store tern.
          6. Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
          7. Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
          8. Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
          9. Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
          10. Pres saften fra ¼ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          11. Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
          12. Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
          13. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

            Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
            Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

             

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1852 kJ / 443 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 59 %
            • Fedt: 32 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

             

            Ingredienser

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 1 gulerod
            • 2 kartofler
            • 2 æbler
            • 2 spsk. olie
            • 1 spsk. karry
            • 2 brikker hakkede tomater
            • 2 grøntsagsbouillonterninger
            • 6 dl. vand
            • 200 g. fuldkorns-suppehorn
            • 1 tsk. salt
            • ½ citron (kun saften)
            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

            Tilbehør:

            • 200 g. cremefraiche

             

          • Trin 3 af 13

            Pil, og hak løg og hvidløg groft.

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg

             

          • Trin 4 af 13

            Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.

            • 1 gulerod
            • 2 kartofler
          • Trin 5 af 13

            Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Klik på videoen og se, hvordan man skærer æbler i tern.

            • 2 æbler

             

          • Trin 6 af 13

            Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.

          • Trin 7 af 13

            Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.

            • 1 spsk. karry

             

          • Trin 8 af 13

            Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

            • 2 brikker hakkede tomater
            • 2 grøntsagsbouillonterninger
            • 6 dl. vand

             

          • Trin 9 af 13

            Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.

            • 200 g. fuldkorns-suppehorn
            • 1 tsk. salt

             

          • Trin 10 af 13

            Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron (kun saften)

             

          • Trin 11 af 13

            Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.

            • 1 tsk. salt
            • 1 tsk. peber

             

          • Trin 12 af 13

            Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 13 af 13

            Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.

            • 200 g. cremefraiche

             

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

            Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
            Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

             

            Du skal bruge

               

              Ingredienser

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 1 gulerod
              • 2 kartofler
              • 2 æbler
              • 2 spsk. olie
              • 1 spsk. karry
              • 2 brikker hakkede tomater
              • 2 grøntsagsbouillonterninger
              • 6 dl. vand
              • 200 g. fuldkorns-suppehorn
              • 1 tsk. salt
              • ½ citron (kun saften)
              • 1 tsk. salt
              • 1 tsk. peber

              Tilbehør:

              • 200 g. cremefraiche

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor gryde
              • 1 spatel
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 1 citruspresser
              • 1 stavblender

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
              4. Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
              5. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Klik på videoen og se, hvordan man skærer æbler i tern.
              6. Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
              7. Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
              8. Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
              9. Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.
              10. Pres saften fra ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              11. Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.
              12. Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
              13. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

                Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
                Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1852 kJ / 443 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 59 %
                • Fedt: 32 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                 

                Ingredienser

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ gulerod
                • 3 kartofler
                • 3 æbler
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ spsk. karry
                • 3 brikker hakkede tomater
                • 3 grøntsagsbouillonterninger
                • 9 dl. vand
                • 300 g. fuldkorns-suppehorn
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ citron (kun saften)
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Tilbehør:

                • 300 g. cremefraiche

                 

              • Trin 3 af 13

                Pil, og hak løg og hvidløg groft.

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg

                 

              • Trin 4 af 13

                Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.

                • 1 ½ gulerod
                • 3 kartofler

                 

              • Trin 5 af 13

                Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern.

                • 3 æbler

                 

              • Trin 6 af 13

                Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 7 af 13

                Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.

                • 1 ½ spsk. karry

                 

              • Trin 8 af 13

                Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.

                • 3 brikker hakkede tomater
                • 3 grøntsagsbouillonterninger
                • 9 dl. vand

                 

              • Trin 9 af 13

                Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.

                • 300 g. fuldkorns-suppehorn
                • 1 ½ tsk. salt

                 

              • Trin 10 af 13

                Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron (kun saften)

                 

              • Trin 11 af 13

                Kom citronsaft, salt og peber i suppen.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ tsk. peber

                 

              • Trin 12 af 13

                Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 13 af 13

                Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.

                • 300 g. cremefraiche

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Her er en varm, lunende tomatsupper, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.

                Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping.
                Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ gulerod
                  • 3 kartofler
                  • 3 æbler
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. karry
                  • 3 brikker hakkede tomater
                  • 3 grøntsagsbouillonterninger
                  • 9 dl. vand
                  • 300 g. fuldkorns-suppehorn
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ citron (kun saften)
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                  Tilbehør:

                  • 300 g. cremefraiche

                   

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor gryde
                  • 1 spatel
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stavblender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løg og hvidløg groft.
                  4. Skyl, og skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i store tern.
                  5. Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern.
                  6. Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
                  7. Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
                  8. Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
                  9. Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
                  10. Pres saften fra citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  11. Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
                  12. Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Klik på videoen og se, hvordan du blender suppe.
                  13. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.