Tomatlasagne med rejer

Tomatlasagne med rejer

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele. 

        Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 22 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 23

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
        • 1 dåse hakkede tomater
        • 1 spsk. olie
        • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
        • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
        • 125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk i filet
        • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
        • 3-4 tomater
        • 50 g. revet ost
        • ½ økologisk citron
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ tsk. peber

        Tilbehør:

        • 125 g. spidskål
        • ¼ agurk
        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 23

        Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 4 af 23

        Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

        • ½ stor eller 1 lille fennikel
      • Trin 5 af 23

        Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.

      • Trin 6 af 23

        Varm olien op i en gryde.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 7 af 23

        Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 8 af 23

        Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 9 af 23

        Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
      • Trin 10 af 23

        Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

      • Trin 11 af 23

        Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

      • Trin 12 af 23

        Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ¼ økologisk citron
      • Trin 13 af 23

        Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

        • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
        • ½ tsk. peber
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 14 af 23

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 15 af 23

        Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.

        • 125 g. rejer eller 125 g. fiskefilet i tern
      • Trin 16 af 23

        Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

        • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
      • Trin 17 af 23

        Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

        • 3-4 friske tomater
      • Trin 18 af 23

        Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

      • Trin 19 af 23

        Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.

      • Trin 20 af 23

        Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.

      • Trin 21 af 23

        Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.

        • ¼ agurk
      • Trin 22 af 23

        Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.

        • 125 g. spidskål
      • Trin 23 af 23

        Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele. 

        Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • ½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
          • 1 dåse hakkede tomater
          • 1 spsk. olie
          • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
          • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
          • 125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk skåret i tern
          • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
          • 3-4 tomater
          • 50 g. revet ost
          • ¼ økologisk citron
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ tsk. peber

          Tilbehør:

          • 125 g. spidskål eller anden kål
          • ¼ agurk
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
          • 1 dåseåbner
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 rivejern
          • 2 teskeer
          • 1 lille ovnfast fad
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
          5. Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
          6. Varm olien op i en gryde.
          7. Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
          8. Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
          9. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          10. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
          11. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
          12. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          13. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
          14. Tænd ovnen på 200 grader.
          15. Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.
          16. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
          17. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
          18. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
          19. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
          20. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
          21. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
          22. Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.
          23. Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

            Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

             
            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 22 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 23

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 løg
            • 3-4 fed hvidløg
            • 1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
            • 2 dåser hakkede tomater
            • 2 spsk. olie
            • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
            • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
            • 250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
            • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
            • 6-8 tomater
            • 100 g. revet ost
            • ½ økologisk citron
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 tsk. peber

            Tilbehør:

            • 250 g. spidskål eller anden kål
            • ½ agurk
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 23

            Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 4 af 23

            Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

            • 1 stor eller 2 små fennikler
          • Trin 5 af 23

            Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.

          • Trin 6 af 23

            Varm olien op i en gryde.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 7 af 23

            Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 8 af 23

            Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

            • 3-4 fed hvidløg
          • Trin 9 af 23

            Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
          • Trin 10 af 23

            Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

          • Trin 11 af 23

            Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

          • Trin 12 af 23

            Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • ½ økologisk citron
          • Trin 13 af 23

            Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

            • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
            • 1 tsk. peber
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 14 af 23

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 15 af 23

            Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.

            • 250 g. rejer eller 250 g. fiskefilet i tern.
          • Trin 16 af 23

            Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

            • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
          • Trin 17 af 23

            Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

            • 6-8 friske tomater
          • Trin 18 af 23

            Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

          • Trin 19 af 23

            Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.

          • Trin 20 af 23

            Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.

          • Trin 21 af 23

            Vask agurken, og skær den i tynde skiver.

            • ½ agurk
          • Trin 22 af 23

            Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.

            • 250 g. spidskål 
          • Trin 23 af 23

            Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

            Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

             

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 løg
              • 3-4 fed hvidløg
              • 1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
              • 2 dåser hakkede tomater
              • 2 spsk. olie
              • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
              • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
              • 250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
              • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
              • 6-8 tomater
              • 100 g. revet ost
              • ½ økologisk citron
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 tsk. peber

              Tilbehør:

              • 250 g. spidskål eller anden kål
              • ½ agurk
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
              • 1 dåseåbner
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 rivejern
              • 2 teskeer
              • 1 ovnfast fad
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
              5. Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
              6. Varm olien op i en gryde.
              7. Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
              8. Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
              9. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              10. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
              11. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
              12. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              13. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
              14. Tænd ovnen på 200 grader.
              15. Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.
              16. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
              17. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
              18. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
              19. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
              20. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
              21. Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
              22. Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.
              23. Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

                Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 22 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 23

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 løg
                • 5-6 fed hvidløg
                • 1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
                • 3 dåser hakkede tomater
                • 3 spsk. olie
                • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                • 375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
                • 9-12 tomater
                • 150 g. revet ost
                • 1 økologisk citron
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Tilbehør:

                • 375 g. spidskål eller anden kål
                • ¾ agurk
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 23

                Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 4 af 23

                Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

                • 1 ½ stor eller 3 små fennikler
              • Trin 5 af 23

                Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.

              • Trin 6 af 23

                Varm olien op i en gryde.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 7 af 23

                Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 8 af 23

                Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

                • 5-6 fed hvidløg
              • Trin 9 af 23

                Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
              • Trin 10 af 23

                Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

              • Trin 11 af 23

                Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

              • Trin 12 af 23

                Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 økologisk citron
              • Trin 13 af 23

                Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                • 1 ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 14 af 23

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 15 af 23

                Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.

                • 375 g. rejer eller 375 g. fiskefilet i tern.
              • Trin 16 af 23

                Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
              • Trin 17 af 23

                Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

                • 9-12 friske tomater
              • Trin 18 af 23

                Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

              • Trin 19 af 23

                Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.

                • 150 g. revet ost
              • Trin 20 af 23

                Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.

              • Trin 21 af 23

                Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.

                • ¾ agurk
              • Trin 22 af 23

                Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.

                • 375 g. spidskål
              • Trin 23 af 23

                Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

                Server lasagnen med friskt, snittet kål og fuldkornsbrød. Hvis du er rigtig sej, så server hjemmelavede grovflutes til.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 løg
                  • 5-6 fed hvidløg
                  • 1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • 3 spsk. olie
                  • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
                  • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                  • 375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
                  • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
                  • 9-12 tomater
                  • 150 g. revet ost
                  • 1 økologisk citron
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                  Tilbehør:

                  • 375 g. spidskål eller anden kål
                  • ¾ agurk
                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 rivejern
                  • 2 teskeer
                  • 1 stort ovnfast fad
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil, og hak løget groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
                  5. Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner en fennikel.
                  6. Varm olien op i en gryde.
                  7. Svits løgene i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på videoen og se, hvordan du svitser.
                  8. Pil, og pres hvidløgene. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
                  9. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  10. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
                  11. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
                  12. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  13. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
                  14. Tænd ovnen på 200 grader.
                  15. Saml lasagnen: Begynd med at lægge cirka ¼ af sovsen i bunden af et fad. Fordel ⅓ af rejerne eller fisketernene over sovsen.
                  16. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
                  17. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
                  18. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
                  19. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og drys revet ost over.
                  20. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag den i 4-5 minutter mere, til osten er smeltet. Hold øje med, at osten ikke brænder på.
                  21. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
                  22. Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skærer spidskål.
                  23. Servér lasagnen med spidskål, agurk og fuldkornsbrød til.