Tomatlasagne med rejer

Tomatlasagne med rejer

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
        • Protein: 23 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 22 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 24

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 24

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 løg
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
        • 1 dåse hakkede tomater
        • 1 spsk. olie
        • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
        • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
        • 125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk i filet
        • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
        • 3-4 tomater
        • 50 g. revet ost
        • ½ økologisk citron
        • ½ tsk. groft salt
        • ½ tsk. peber

        Tilbehør:

        • 125 g. spidskål
        • ¼ agurk
        • 2 skiver fuldkornsbrød
      • Trin 3 af 24

        Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 4 af 24

        Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

        • ½ stor eller 1 lille fennikel
      • Trin 5 af 24

        Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene.

      • Trin 6 af 24

        Åbn dåsen med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 7 af 24

        Hæld olie i en gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 24

        Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 9 af 24

        Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

        • 2 fed hvidløg
      • Trin 10 af 24

        Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
      • Trin 11 af 24

        Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

      • Trin 12 af 24

        Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

      • Trin 13 af 24

        Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

        • ¼ økologisk citron
      • Trin 14 af 24

        Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

        • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
        • ½ tsk. peber
        • ½ tsk. groft salt
      • Trin 15 af 24

        Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad.

      • Trin 16 af 24

        Fordel ⅓ af rejerne/ fisketernene over sovsen.

        • 125 g. rejer eller 125 g. fiskefilet i tern
      • Trin 17 af 24

        Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

        • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
      • Trin 18 af 24

        Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

        • 3-4 friske tomater
      • Trin 19 af 24

        Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

      • Trin 20 af 24

        Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.

      • Trin 21 af 24

        Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.

      • Trin 22 af 24

        Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.

        • ¼ agurk
      • Trin 23 af 24

        Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

        • 125 g. spidskål
      • Trin 24 af 24

        Servér lasagnen med fintsnittet kål, skiver af agurk og fuldkornsbrød til.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 løg
          • 1-2 fed hvidløg
          • ½ stor eller 1 lille fennikel (ca. 125 g.)
          • 1 dåse hakkede tomater
          • 1 spsk. olie
          • 1-2 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret timian
          • ½ tsk. cayennepeber eller paprika
          • 125 g. rejer (optøet) eller 125 g. fisk skåret i tern
          • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
          • 3-4 tomater
          • 50 g. revet ost
          • ¼ økologisk citron
          • ½ tsk. groft salt
          • ½ tsk. peber

          Tilbehør:

          • 125 g. spidskål eller anden kål
          • ¼ agurk
          • 2 skiver fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
          • 1 dåseåbner
          • 1 dørslag
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 rivejern
          • 2 teskeer
          • 1 lille ovnfast fad
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
          5. Skær fenniklen i små stykker på størrelse med løgene.
          6. Åbn dåsen med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.
          7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
          8. Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          9. Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
          10. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          11. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
          12. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
          13. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
          14. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
          15. Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad.
          16. Fordel ⅓ af rejerne/ fisketernene over sovsen.
          17. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
          18. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
          19. Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
          20. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.
          21. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.
          22. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
          23. Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
          24. Servér lasagnen med fintsnittet kål, skiver af agurk og fuldkornsbrød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
            • Protein: 23 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 22 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 24

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 24

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 løg
            • 3-4 fed hvidløg
            • 1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
            • 2 dåser hakkede tomater
            • 2 spsk. olie
            • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
            • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
            • 250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
            • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
            • 6-8 tomater
            • 100 g. revet ost
            • ½ økologisk citron
            • 1 tsk. groft salt
            • 1 tsk. peber

            Tilbehør:

            • 250 g. spidskål eller anden kål
            • ½ agurk
            • 4 skiver fuldkornsbrød
          • Trin 3 af 24

            Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 4 af 24

            Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

            • 1 stor eller 2 små fennikler
          • Trin 5 af 24

            Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene.

          • Trin 6 af 24

            Åbn dåserne med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 7 af 24

            Hæld olie i en gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 24

            Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 9 af 24

            Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

            • 3-4 fed hvidløg
          • Trin 10 af 24

            Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
          • Trin 11 af 24

            Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

          • Trin 12 af 24

            Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

          • Trin 13 af 24

            Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

            • ½ økologisk citron
          • Trin 14 af 24

            Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

            • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
            • 1 tsk. peber
            • 1 tsk. groft salt
          • Trin 15 af 24

            Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad.

          • Trin 16 af 24

            Fordel ⅓ af rejerne/fisketernene over sovsen.

            • 250 g. rejer eller 250 g. fiskefilet i tern.
          • Trin 17 af 24

            Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

            • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
          • Trin 18 af 24

            Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

            • 6-8 friske tomater
          • Trin 19 af 24

            Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

          • Trin 20 af 24

            Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.

          • Trin 21 af 24

            Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.

          • Trin 22 af 24

            Vask agurken, og skær den i tynde skiver.

            • ½ agurk
          • Trin 23 af 24

            Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

            • 250 g. spidskål 
          • Trin 24 af 24

            Servér lasagnen med fintsnittet kål, skiver af agurk og fuldkornsbrød til.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 løg
              • 3-4 fed hvidløg
              • 1 stor eller 2 små fennikler (ca. 250 g.)
              • 2 dåser hakkede tomater
              • 2 spsk. olie
              • 3-4 kviste frisk timian eller 4 tsk. tørret timian
              • 1 tsk. cayennepeber eller paprika
              • 250 g. rejer (optøet) eller 250 g. fisk i tern
              • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
              • 6-8 tomater
              • 100 g. revet ost
              • ½ økologisk citron
              • 1 tsk. groft salt
              • 1 tsk. peber

              Tilbehør:

              • 250 g. spidskål eller anden kål
              • ½ agurk
              • 4 skiver fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
              • 1 dåseåbner
              • 1 dørslag
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 rivejern
              • 2 teskeer
              • 1 ovnfast fad
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
              5. Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene.
              6. Åbn dåserne med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.
              7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
              8. Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              9. Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
              10. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              11. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
              12. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
              13. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
              14. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
              15. Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad.
              16. Fordel ⅓ af rejerne/fisketernene over sovsen.
              17. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
              18. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
              19. Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
              20. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.
              21. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.
              22. Vask agurken, og skær den i tynde skiver.
              23. Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
              24. Servér lasagnen med fintsnittet kål, skiver af agurk og fuldkornsbrød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2079 kJ / 495 kcal
                • Protein: 23 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 22 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 24

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 24

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 løg
                • 5-6 fed hvidløg
                • 1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
                • 3 dåser hakkede tomater
                • 3 spsk. olie
                • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                • 375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
                • 9-12 tomater
                • 150 g. revet ost
                • 1 økologisk citron
                • 1 ½ tsk. groft salt
                • 1 ½ tsk. peber

                Tilbehør:

                • 375 g. spidskål eller anden kål
                • ¾ agurk
                • 6 skiver fuldkornsbrød
              • Trin 3 af 24

                Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 4 af 24

                Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.

                • 1 ½ stor eller 3 små fennikler
              • Trin 5 af 24

                Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene.

              • Trin 6 af 24

                Åbn dåserne med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 7 af 24

                Hæld olie i en gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 24

                Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 9 af 24

                Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.

                • 5-6 fed hvidløg
              • Trin 10 af 24

                Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
              • Trin 11 af 24

                Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.

              • Trin 12 af 24

                Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.

              • Trin 13 af 24

                Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.

                • 1 økologisk citron
              • Trin 14 af 24

                Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.

                • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                • 1 ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. groft salt
              • Trin 15 af 24

                Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad. Du får måske brug for 2 fade.

              • Trin 16 af 24

                Fordel ⅓ af rejerne/fisketernene over sovsen.

                • 375 g. rejer eller 375 g. fiskefilet i tern.
              • Trin 17 af 24

                Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.

                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
              • Trin 18 af 24

                Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.

                • 9-12 friske tomater
              • Trin 19 af 24

                Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.

              • Trin 20 af 24

                Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.

                • 150 g. revet ost
              • Trin 21 af 24

                Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.

              • Trin 22 af 24

                Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.

                • ¾ agurk
              • Trin 23 af 24

                Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.

                • 375 g. spidskål
              • Trin 24 af 24

                Servér lasagnen med en blandet grøn salat med fintsnittet kål, skiver af agurk og groft brød til.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Du ved det godt, og har sikkert hørt det mange gange: Man skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Her er en fiskeudgave af den traditionelle lasagne. Du kan lave den med rejer eller fisk, eller du kan gå all-in og lave den med en kombination af begge dele.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 løg
                  • 5-6 fed hvidløg
                  • 1 ½ stor eller 3 små fennikler (ca. 375 g.)
                  • 3 dåser hakkede tomater
                  • 3 spsk. olie
                  • 4-5 kviste frisk timian eller 5 tsk. tørret timian
                  • 1 ½ tsk. cayennepeber eller paprika
                  • 375 g. rejer (optøet) eller 375 g. fisk i tern
                  • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
                  • 9-12 tomater
                  • 150 g. revet ost
                  • 1 økologisk citron
                  • 1 ½ tsk. groft salt
                  • 1 ½ tsk. peber

                  Tilbehør:

                  • 375 g. spidskål eller anden kål
                  • ¾ agurk
                  • 6 skiver fuldkornsbrød

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt (2 hvis der bruges rå fisk)
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 dørslag
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 rivejern
                  • 2 teskeer
                  • 1 stort ovnfast fad
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil, og hak løget groft. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl fenniklen. Skær det grove af toppen og roden fra.
                  5. Skær fennikel i små stykker på størrelse med løgene.
                  6. Åbn dåserne med tomat. Hæld de hakkede tomater i dørslaget, og si væden fra.
                  7. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
                  8. Kom løgene i gryden, og svits dem i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  9. Pil hvidløgene, og pres dem. Hæld hvidløg og fennikel i gryden, og svits ved middel varme. Rør rundt imens.
                  10. Kom vand i en skål, og skyl timianen i vandet. Lad den dryppe af op et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene, og kom dem i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  11. Lad det svitse i 2-3 minutter under omrøring.
                  12. Tilsæt de hakkede tomater. Kog det i cirka 5 minutter.
                  13. Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river skallen af en citron.
                  14. Smag sovsen til med citronskal, cayennepeber eller paprika, salt og peber.
                  15. Tænd ovnen på 200 grader. Nu skal lasagnen samles: Begynd med at lægge ca. ¼ af sovsen i bunden af et fad. Du får måske brug for 2 fade.
                  16. Fordel ⅓ af rejerne/fisketernene over sovsen.
                  17. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Gentag dette tre gange: Sovs, fisk og lasagneplader. Afslut med et lag tomatsovs.
                  18. Vask tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem på toppen af lasagnen i et jævnt lag.
                  19. Sæt fadet på bageristen. Bag lasagnen midt i ovnen i cirka 30 minutter ved 200 grader.
                  20. Stik i lasagnen med en gaffel og mærk, om lasagnepladerne er bløde. Tag lasagnen ud af ovnen, og fordel den revne ost over.
                  21. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere 4-5 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke brænder på.
                  22. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver.
                  23. Skyl spidskålen, og snit den i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du snitter kål.
                  24. Servér lasagnen med en blandet grøn salat med fintsnittet kål, skiver af agurk og groft brød til.