Tobias’ lakseret
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Tobias pimber sin lakseret med gulerod.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Laks
- 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
- 1 porre
- 1 spsk. olie
- 1 dl. æblemost
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 laksefileter
Ris
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. fuldkornsris
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
Laks:
- 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
- 1 porre
- 1 spsk. olie
- 1 dl. æblemost
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 laksefileter
Ris:
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. fuldkornsris
- Trin 3 af 11
Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
- Trin 4 af 11
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- 1 porre
- Trin 5 af 11
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 6 af 11
Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 1 dl fuldkornsris
- Trin 7 af 11
Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 11
Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 dl. æblemost
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 9 af 11
Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- 2 laksefileter
- Trin 10 af 11
Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Trin 11 af 11
Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Du skal bruge
Ingredienser
Laks:
- 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
- 1 porre
- 1 spsk. olie
- 1 dl. æblemost
- 1 ¼ dl. madlavningsfløde
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- 2 laksefileter
Ris:
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. fuldkornsris
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Tobias pimber sin lakseret med gulerod.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Laks
- 3 gulerødder (ca. 250 g.)
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 2 dl. æblemost
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 4 laksefileter
Ris
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. fuldkornsris
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
Laks:
- 3 gulerødder (ca. 250 g.)
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 2 dl. æblemost
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 4 laksefileter
Ris:
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. fuldkornsris
- Trin 3 af 11
Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 3 gulerødder (ca. 250 g.)
- Trin 4 af 11
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- 2 porrer
- Trin 5 af 11
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 6 af 11
Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 2 dl fuldkornsris
- Trin 7 af 11
Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- 2 spsk. olie
- Trin 8 af 11
Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 dl. æblemost
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 9 af 11
Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- 4 laksefileter
- Trin 10 af 11
Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Trin 11 af 11
Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Du skal bruge
Ingredienser
Til laks:
- 3 gulerødder (ca. 250 g.)
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 2 dl. æblemost
- 2 ½ dl. madlavningsfløde
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 4 laksefileter
Til ris:
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. fuldkornsris
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Film
- Opskriften tager ca.: 1 time
Se filmen, hvor Tobias pimber sin lakseret med gulerod.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2457 kJ / 587 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 35 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Laks
- 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
- 3 porrer
- 3 spsk. olie
- 3 dl. æblemost
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 laksefileter
Ris
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. fuldkornsris
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Trin 1 af 11
Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Trin 2 af 11
Find alle ingredienserne frem.
Laks:
- 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
- 3 porrer
- 3 spsk. olie
- 3 dl. æblemost
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 laksefileter
Ris:
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. fuldkornsris
- Trin 3 af 11
Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
- Trin 4 af 11
Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med de andre porrer. Skær porrerne i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- 3 porrer
- Trin 5 af 11
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 6 af 11
Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- 3 dl fuldkornsris
- Trin 7 af 11
Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- 3 spsk. olie
- Trin 8 af 11
Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 dl. æblemost
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 9 af 11
Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- 6 laksefileter
- Trin 10 af 11
Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Trin 11 af 11
Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Tobias pimper sin livret med gulerod:
”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”
Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.
Du skal bruge
Ingredienser
Til laks:
- 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
- 3 porrer
- 3 spsk. olie
- 3 dl. æblemost
- 3 ¾ dl. madlavningsfløde
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- 6 laksefileter
Til ris:
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. fuldkornsris
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 si
- 2 grydelåg
- 1 spiseske
- 1 stor gryde
- 1 grydeske
- 1 fad
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerod.
- Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem en porre. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med de andre porrer. Skær porrerne i skiver. Klik på videoen, og se hvordan du skyller porre.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 25 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
- Laks: Varm olie op i en stor gryde. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
- Hæld æblemost, madlavningsfløde, salt og peber i gryden. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
- Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
- Læg laksestykkerne i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen, og servér med ris til.
-