Tobias’ lakseret

Tobias’ lakseret

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Tobias pimper sin livret med gulerod:

        ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

        Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2457 kJ / 587 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 11 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        Laks:

        • 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
        • 1 porre
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl æblemost
        • 1 ¼ dl fløde
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • 2 laksefileter

        Ris:

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl fuldkornsris
      • Trin 3 af 12

        Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

        • 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
      • Trin 4 af 12

        Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.

        • 1 porre
      • Trin 5 af 12

        Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 6 af 12

        Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

        • 1 dl fuldkornsris
      • Trin 7 af 12

        Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 12

        Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.

        • 1 dl æblemost
        • 1 ¼ dl fløde
        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 9 af 12

        Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.

        • 2 laksefileter
      • Trin 10 af 12

        Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.

      • Trin 11 af 12

        Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.

      • Trin 12 af 12

        Server lakseretten med fuldkornsris til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Tobias pimper sin livret med gulerod:

        ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

        Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Laks: 

          • 1 ½ gulerod (ca. 125 g.)
          • 1 porre
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl æblemost
          • 1 ¼ dl fløde
          • ½ tsk. salt
          • ½ knivspids peber
          • 2 laksefileter

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl fuldkornsris

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 teske
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 si
          • 2 grydelåg
          • 1 spiseske
          • 1 stor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 fad

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
          4. Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Skær porren i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.
          5. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
          6. Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
          7. Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
          8. Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.
          9. Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
          10. Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
          11. Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.
          12. Server lakseretten med fuldkornsris til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Tobias pimper sin livret med gulerod:

            ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

            Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2457 kJ / 587 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 47 %
            • Heraf mættet fedt: 11 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

          • Trin 2 af 12

            Mål alle ingredienserne af.

            Laks:

            • 3 gulerødder (ca. 250 g.)
            • 2 porrer
            • 2 spsk. olie
            • 2 dl æblemost
            • 2 ½ dl fløde
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • 4 laksefileter

            Ris:

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl fuldkornsris
          • Trin 3 af 12

            Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

            • 3 gulerødder (ca. 250 g.)
          • Trin 4 af 12

            Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.

            • 2 porrer
          • Trin 5 af 12

            Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 6 af 12

            Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

            • 2 dl fuldkornsris
          • Trin 7 af 12

            Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 8 af 12

            Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.

            • 2 dl æblemost
            • 2 ½ dl fløde
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 9 af 12

            Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.

            • 4 laksefileter
          • Trin 10 af 12

            Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.

          • Trin 11 af 12

            Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.

          • Trin 12 af 12

            Server lakseretten med fuldkornsris til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Tobias pimper sin livret med gulerod:

            ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

            Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Til laks: 

              • 3 gulerødder (ca. 250 g.)
              • 2 porrer
              • 2 spsk. olie
              • 2 dl æblemost
              • 2 ½ dl fløde
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • 4 laksefileter

              Til ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl fuldkornsris

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stor skål
              • 1 teske
              • 1 mellemstor gryde
              • 1 si
              • 2 grydelåg
              • 1 spiseske
              • 1 stor gryde
              • 1 grydeske
              • 1 fad

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
              4. Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.
              5. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
              6. Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
              7. Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
              8. Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.
              9. Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
              10. Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
              11. Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.
              12. Server lakseretten med fuldkornsris til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Tobias pimper sin livret med gulerod:

                ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

                Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2457 kJ / 587 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 47 %
                • Heraf mættet fedt: 11 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 12

                Mål alle ingredienserne af.

                Laks:

                • 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
                • 3 porrer
                • 3 spsk. olie
                • 3 dl æblemost
                • 3 ¾ dl fløde
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 6 laksefileter

                Ris:

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl fuldkornsris
              • Trin 3 af 12

                Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

                • 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
              • Trin 4 af 12

                Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.

                • 3 porrer
              • Trin 5 af 12

                Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 6 af 12

                Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

                • 3 dl fuldkornsris
              • Trin 7 af 12

                Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 8 af 12

                Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.

                • 3 dl æblemost
                • 3 ¾ dl fløde
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
              • Trin 9 af 12

                Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.

                • 6 laksefileter
              • Trin 10 af 12

                Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.

              • Trin 11 af 12

                Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.

              • Trin 12 af 12

                Server lakseretten med fuldkornsris til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Tobias pimper sin livret med gulerod:

                ”I min fritid kører jeg cross. Jeg elsker, når det går stærkt. Jeg kan godt godt lide mad med spark i. På GoCook mad-camp’en lærte jeg at dampe laks.”

                Tip: Brug hvidvin i stedet for æblemost.

                Du skal bruge

                   

                  Ingredienser

                  Til laks: 

                  • 4 ½ gulerødder (ca. 375 g.)
                  • 3 porrer
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 dl æblemost
                  • 3 ¾ dl fløde
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber
                  • 6 laksefileter

                  Til ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl fuldkornsris

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 teske
                  • 1 mellemstor gryde
                  • 1 si
                  • 2 grydelåg
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 fad

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Laks: Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i store tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
                  4. Skyl, og rens porrerne. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gør det samme med den anden porre. Skær porrerne i skiver. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skyller porre.
                  5. Lav ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
                  6. Tilsæt risene, læg låg på gryden, og kog risene i cirka 12 minutter (tjek den præcise kogetid på pakken eller posen). Tag gryden væk fra varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.
                  7. Laks: Kom olie i en stor gryde, og varm det op. Kom porrer og gulerødder i gryden, og steg dem i 2 minutter.
                  8. Hæld æblemost, fløde, salt og peber i gryden.
                  9. Læg laksestykkerne oven på grøntsagerne. Vask hænder.
                  10. Læg låg på gryden, og damp laksestykkerne i 8 minutter. Tag gryden af varmen.
                  11. Tag laksestykkerne op af gryden, og læg dem i et fad. Hæld grøntsager og sovs over laksen.
                  12. Server lakseretten med fuldkornsris til.