Tjekkisk gullasch

Tjekkisk gullasch

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok i Prag:

        ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 27

        Find alle ingredienserne frem.

        Kartoffelpandekager:

        • ¼ kg. kartofler
        • Ca. 3 ¾ dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 æg
        • ¾ dl. hvedemel
        • 1 dl. durummel
        • 1 knivspids salt
        • ½ dl. olie til stegning

        Gullasch:

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
        • 1 spsk. olie
        • ½ dl. tomatpuré
        • 1 spsk. paprika
        • 1 knivspids stødt spidskommen
        • ½ tsk. tørret merian
        • ½ l. oksebouillon
        • 35 g. smør
        • ½ dl. hvedemel
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Pynt:

        • ½ dl. persille
      • Trin 3 af 27

        Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ¼ kg. kartofler
      • Trin 4 af 27

        Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.

        • Ca. 3 ¾dl. vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 5 af 27

        Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

      • Trin 6 af 27

        Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.

      • Trin 7 af 27

        Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 8 af 27

        Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 9 af 27

        Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

        • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
      • Trin 10 af 27

        Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 27

        Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

      • Trin 12 af 27

        Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.

        • 1 spsk. paprika
        • ½ dl. tomatpuré
      • Trin 13 af 27

        Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.

        • 1 knivspids stødt spidskommen
        • ½ tsk. tørret merian
      • Trin 14 af 27

        Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

        • ½ l oksebouillon
      • Trin 15 af 27

        Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

      • Trin 16 af 27

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.

        • 1 æg
      • Trin 17 af 27

        Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

        • ¾ dl hvedemel
        • 1 dl durummel
        • 1 knivspids salt
      • Trin 18 af 27

        Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

        • ½ dl olie til stegning
      • Trin 19 af 27

        Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

      • Trin 20 af 27

        Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

      • Trin 21 af 27

        Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

      • Trin 22 af 27

        Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.

        • 35 g. smør
      • Trin 23 af 27

        Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

        • ½ dl. hvedemel
      • Trin 24 af 27

        Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.

      • Trin 25 af 27

        Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 26 af 27

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. persille
      • Trin 27 af 27

        Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Prag:

        ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelpandekager:

          • ¼ kg. kartofler
          • Ca. 3 ¾ dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 æg
          • ¾ dl. hvedemel
          • 1 dl. durummel
          • 1 knivspids salt
          • ½ dl. olie til stegning

          Gullasch:

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. tomatpuré
          • 1 spsk. paprika
          • 1 knivspids stødt spidskommen
          • ½ tsk. tørret merian
          • ½ l. oksebouillon
          • 35 g. smør
          • ½ dl. hvedemel
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Pynt:

          • ½ dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 piskeris
          • 3 røreskåle
          • 1 stegepande
          • 1 tallerken
          • Køkkenrulle
          • 1 lille gryde
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.
          5. Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
          6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.
          7. Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          8. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          9. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          10. Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.
          11. Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
          12. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.
          13. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.
          14. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
          15. Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
          16. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.
          17. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
          18. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
          19. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
          20. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
          21. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
          22. Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.
          23. Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
          24. Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.
          25. Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.
          26. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.
          27. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok i Prag:

            ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 39 %
            • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 27

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 27

            Find alle ingredienserne frem.

            Kartoffelpandekager:

            • ½ kg. kartofler
            • Ca. 7 ½ dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 æg
            • 1 ½ dl. hvedemel
            • 2 dl. durummel
            • ¼ tsk. salt        
            • 1 dl. olie til stegning    

            Gullasch:

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 400 g. magert oksekød skåret i små tern 
            • 2 ½ spsk. olie
            • 1 dl. tomatpuré
            • 2 spsk. paprika
            • ½ tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. tørret merian
            • 1 l. oksebouillon
            • 70 g. smør
            • 1 dl. hvedemel
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Pynt:

            • 1 dl. persille
          • Trin 3 af 27

            Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • ½ kg. kartofler
          • Trin 4 af 27

            Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.

            • Ca. 7 ½ dl. vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 5 af 27

            Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

          • Trin 6 af 27

            Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.

          • Trin 7 af 27

            Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 8 af 27

            Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 9 af 27

            Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

            • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
          • Trin 10 af 27

            Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

            • 2 ½ spsk. olie
          • Trin 11 af 27

            Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

          • Trin 12 af 27

            Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.

            • 1 dl. tomatpuré
            • 2 spsk. paprika
          • Trin 13 af 27

            Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege i 1 minut.

            • ½ tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. tørret merian
          • Trin 14 af 27

            Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

            • 1 l oksebouillon
          • Trin 15 af 27

            Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

          • Trin 16 af 27

            Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.

            • 2 æg
          • Trin 17 af 27

            Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

            • 1 ½ dl hvedemel
            • 2 dl durummel
            • ¼ tsk. salt
          • Trin 18 af 27

            Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

            • 1 dl olie til stegning
          • Trin 19 af 27

            Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

          • Trin 20 af 27

            Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

          • Trin 21 af 27

            Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

          • Trin 22 af 27

            Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.

            • 70 g. smør
          • Trin 23 af 27

            Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

            • 1 dl. hvedemel
          • Trin 24 af 27

            Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.

          • Trin 25 af 27

            Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 26 af 27

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl. persille
          • Trin 27 af 27

            Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Prag:

            ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelpandekager:

              • ½ kg. kartofler
              • Ca. 7 ½ dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 æg
              • 1 ½ dl. hvedemel
              • 2 dl. durummel
              • ¼ tsk. salt        
              • 1 dl. olie til stegning    

              Gullasch:

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 400 g. magert oksekød skåret i små tern 
              • 2 ½ spsk. olie
              • 1 dl. tomatpuré
              • 2 spsk. paprika
              • ½ tsk. stødt spidskommen
              • 1 tsk. tørret merian
              • 1 l. oksebouillon
              • 70 g. smør
              • 1 dl. hvedemel
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Pynt:

              • 1 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 piskeris
              • 3 røreskåle
              • 1 stegepande
              • 1 tallerken
              • Køkkenrulle
              • 1 lille gryde
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.
              5. Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
              6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.
              7. Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
              8. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              9. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              10. Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.
              11. Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
              12. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.
              13. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege i 1 minut.
              14. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
              15. Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
              16. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.
              17. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
              18. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
              19. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
              20. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
              21. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
              22. Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.
              23. Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
              24. Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.
              25. Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.
              26. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.
              27. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok i Prag:

                ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 39 %
                • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 27

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 27

                Find alle ingredienserne frem.

                Kartoffelpandekager:

                • 750 g. kartofler
                • Ca. 1 ⅛ l. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 æg
                • 2 ¼ dl. hvedemel
                • 3 dl. durummel
                • ¼ tsk. salt
                • 1 ½ dl. olie til stegning

                Gullasch:

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 600 g. magert oksekød skåret i små tern 
                • 4 spsk. olie
                • 1 ½ dl. tomatpuré
                • 3 spsk. paprika
                • ¾ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. tørret merian
                • 1 ½ l. oksebouillon
                • 100 g. smør
                • 1 ½ dl. hvedemel
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Pynt:

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 3 af 27

                Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 27

                Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.

                • Ca. 1 ¼ l. vand
                • ¾ tsk. salt 
              • Trin 5 af 27

                Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

              • Trin 6 af 27

                Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.

              • Trin 7 af 27

                Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 8 af 27

                Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 9 af 27

                Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

                • 600 g. magert oksekød skåret i små tern
              • Trin 10 af 27

                Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.

                • 4 spsk. olie
              • Trin 11 af 27

                Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.

              • Trin 12 af 27

                Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.

                • 3 spsk. paprika
                • 1 ½ dl. tomatpuré
              • Trin 13 af 27

                Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.

                • ¾ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. tørret merian
              • Trin 14 af 27

                Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

                • 1 ½ l oksebouillon
              • Trin 15 af 27

                Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

              • Trin 16 af 27

                Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.

                • 3 æg
              • Trin 17 af 27

                Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

                • 2 ¼ dl hvedemel
                • 3 dl durummel
                • ¼ tsk. salt
              • Trin 18 af 27

                Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

                • 1 ½ dl olie til stegning
              • Trin 19 af 27

                Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

              • Trin 20 af 27

                Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

              • Trin 21 af 27

                Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

              • Trin 22 af 27

                Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.

                • 100 g. smør
              • Trin 23 af 27

                Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.

                • 1 ½ dl. hvedemel
              • Trin 24 af 27

                Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.

              • Trin 25 af 27

                Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 26 af 27

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 27 af 27

                Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Prag:

                ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelpandekager:

                  • 750 g. kartofler
                  • Ca. 1 ⅛ l. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 æg
                  • 2 ¼ dl. hvedemel
                  • 3 dl. durummel
                  • ¼ tsk. salt
                  • 1 ½ dl. olie til stegning

                  Gullasch:

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 600 g. magert oksekød skåret i små tern 
                  • 4 spsk. olie
                  • 1 ½ dl. tomatpuré
                  • 3 spsk. paprika
                  • ¾ tsk. stødt spidskommen
                  • 1 ½ tsk. tørret merian
                  • 1 ½ l. oksebouillon
                  • 100 g. smør
                  • 1 ½ dl. hvedemel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Pynt:

                  • 1 ½ dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 piskeris
                  • 3 røreskåle
                  • 1 stegepande
                  • 1 tallerken
                  • Køkkenrulle
                  • 1 lille gryde
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, og hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Klik på videoen, og se, hvordan du koger kartofler.
                  5. Læg låg på gryden, og kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
                  6. Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget, og lad kartofler køle af. Hæld dem tilbage i gryden.
                  7. Gullasch: Pil løgene, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
                  8. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  9. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  10. Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til høj varme.
                  11. Svits løg og hvidløg, til de bliver klare. De må ikke tage farve. Klik på videoen og se, hvordan du svitser grøntsager.
                  12. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré, og svits, til kødet er brunt på alle sider. Rør rundt imens.
                  13. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.
                  14. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
                  15. Kartoffelpandekager: Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
                  16. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene, og pisk dem sammen med et piskeris.
                  17. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
                  18. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
                  19. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
                  20. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
                  21. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
                  22. Gullasch, fortsat: Smelt smørret ved middel varme i en lille gryde.
                  23. Hæld hvedemel i smørret, og pisk, til der ikke er klumper. Klik på videoen og se, hvordan du pisker mel i smørret.
                  24. Smag på kødet. Hæld smør-melblandingen i kødgryden, når kødet er mørt. Rør rundt, til der ikke er nogen klumper.
                  25. Tilsæt salt og peber, og kog gullaschen i cirka 20 minutter.
                  26. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se hvordan du skyller krydderurter.
                  27. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.