Tjekkisk gullasch

Tjekkisk gullasch

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Mikkel besøger byens kok i Prag:

        ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
        • Protein: 18 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 39 %
        • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 35

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

      • Trin 2 af 35

        Mål alle ingredienserne af.

        Kartoffelpandekager:

        • ¼ kg. kartofler
        • Ca. 3 ¾ dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 æg
        • ¾ dl hvedemel
        • 1 dl durummel
        • 1 knivspids salt
        • ½ dl olie til stegning

        Gullasch:

        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
        • 1 spsk. olie
        • ½ dl tomatpuré
        • 1 spsk. paprika
        • 1 knivspids stødt spidskommen
        • ½ tsk. tørret merian
        • ½ l oksebouillon
        • 35 g. smør
        • ½ dl hvedemel
        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber

        Pynt:

        • ½ dl persille
      • Trin 3 af 35

        Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ¼ kg. kartofler
      • Trin 4 af 35

        Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.

      • Trin 5 af 35

        Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

        • Ca. 3 ¾ dl vand
      • Trin 6 af 35

        Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

        • ¼ tsk. salt
      • Trin 7 af 35

        Kog kartoflerne i ca. 10 minutter ved svag varme, til de er møre.

      • Trin 8 af 35

        Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 9 af 35

        Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 10 af 35

        Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

        • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
      • Trin 11 af 35

        Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 12 af 35

        Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.

      • Trin 13 af 35

        Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.

        • 1 spsk. paprika
        • ½ dl tomatpuré
      • Trin 14 af 35

        Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.

        • 1 knivspids stødt spidskommen
        • ½ tsk. tørret merian
      • Trin 15 af 35

        Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

        • ½ l oksebouillon
      • Trin 16 af 35

        Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

      • Trin 17 af 35

        Sæt et dørslag i køkkenvasken.

      • Trin 18 af 35

        Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.

      • Trin 19 af 35

        Hæld kartoflerne tilbage i gryden.

      • Trin 20 af 35

        Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

      • Trin 21 af 35

        Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.

        • 1 æg
      • Trin 22 af 35

        Pisk æggene sammen med et piskeris.

      • Trin 23 af 35

        Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

        • ¾ dl hvedemel
        • 1 dl durummel
        • 1 knivspids salt
      • Trin 24 af 35

        Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

        • ½ dl olie til stegning
      • Trin 25 af 35

        Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

      • Trin 26 af 35

        Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

      • Trin 27 af 35

        Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

      • Trin 28 af 35

        Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.

      • Trin 29 af 35

        Kom smør i gryden, og lad det smelte.

        • 35 g. smør
      • Trin 30 af 35

        Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.

        • ½ dl hvedemel
      • Trin 31 af 35

        Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.

      • Trin 32 af 35

        Tilsæt salt og peber.

        • ½ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 33 af 35

        Lad det koge i 20 minutter.

      • Trin 34 af 35

        Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille
      • Trin 35 af 35

        Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Mikkel besøger byens kok i Prag:

        ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kartoffelpandekager:

          • ¼ kg. kartofler
          • Ca. 3 ¾ dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 æg
          • ¾ dl hvedemel
          • 1 dl durummel
          • 1 knivspids salt
          • ½ dl olie til stegning

          Gullasch:

          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl tomatpuré
          • 1 spsk. paprika
          • 1 knivspids stødt spidskommen
          • ½ tsk. tørret merian
          • ½ l oksebouillon
          • 35 g. smør
          • ½ dl hvedemel
          • ½ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber

          Pynt:

          • ½ dl persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 2 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 mellem gryde med låg
          • 1 grydeske
          • 1 dørslag
          • 1 piskeris
          • 3 røreskåle
          • 1 stegepande
          • 1 tallerken
          • Køkkenrulle
          • 1 lille gryde
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.
          5. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
          6. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
          7. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter ved svag varme, til de er møre.
          8. Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.
          9. Pil hvidløget, og hak det fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
          10. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
          11. Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.
          12. Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.
          13. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.
          14. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.
          15. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
          16. Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
          17. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
          18. Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.
          19. Hæld kartoflerne tilbage i gryden.
          20. Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
          21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.
          22. Pisk æggene sammen med et piskeris.
          23. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
          24. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
          25. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
          26. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
          27. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
          28. Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.
          29. Kom smør i gryden, og lad det smelte.
          30. Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.
          31. Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.
          32. Tilsæt salt og peber.
          33. Lad det koge i 20 minutter.
          34. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.
          35. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Mikkel besøger byens kok i Prag:

            ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
            • Protein: 18 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 39 %
            • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 35

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 35

            Mål alle ingredienserne af.

            Kartoffelpandekager:

            • ½ kg. kartofler
            • Ca. 7 ½ dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 æg
            • 1 ½ dl hvedemel
            • 2 dl durummel
            • ¼ tsk. salt        
            • 1 dl olie til stegning   

            Gullasch:

            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 400 g. magert oksekød skåret i små tern 
            • 2 ½ spsk. olie
            • 1 dl tomatpuré
            • 2 spsk. paprika
            • ½ tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. tørret merian
            • 1 l oksebouillon
            • 70 g. smør
            • 1 dl hvedemel
            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber

            Pynt:

            • 1 dl persille
          • Trin 3 af 35

            Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • ½ kg. kartofler
          • Trin 4 af 35

            Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.

          • Trin 5 af 35

            Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

            • Ca. 7 ½ dl vand
          • Trin 6 af 35

            Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

            • ½ tsk. salt
          • Trin 7 af 35

            Kog kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre.

          • Trin 8 af 35

            Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 9 af 35

            Pil hvidløgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 10 af 35

            Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

            • 400 g. magert oksekød skåret i små tern
          • Trin 11 af 35

            Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.

            • 2 ½ spsk. olie
          • Trin 12 af 35

            Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.

          • Trin 13 af 35

            Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.

            • 1 dl tomatpuré
            • 2 spsk. paprika
          • Trin 14 af 35

            Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege i 1 minut.

            • ½ tsk. stødt spidskommen
            • 1 tsk. tørret merian
          • Trin 15 af 35

            Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

            • 1 l oksebouillon
          • Trin 16 af 35

            Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

          • Trin 17 af 35

            Sæt et dørslag i køkkenvasken.

          • Trin 18 af 35

            Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.

          • Trin 19 af 35

            Hæld kartoflerne tilbage i gryden.

          • Trin 20 af 35

            Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

          • Trin 21 af 35

            Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.

            • 2 æg
          • Trin 22 af 35

            Pisk æggene sammen med et piskeris.

          • Trin 23 af 35

            Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

            • 1 ½ dl hvedemel
            • 2 dl durummel
            • ¼ tsk. salt
          • Trin 24 af 35

            Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

            • 1 dl olie til stegning
          • Trin 25 af 35

            Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

          • Trin 26 af 35

            Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

          • Trin 27 af 35

            Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

          • Trin 28 af 35

            Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.

          • Trin 29 af 35

            Kom smør i gryden, og lad det smelte.

            • 70 g. smør
          • Trin 30 af 35

            Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.

            • 1 dl hvedemel
          • Trin 31 af 35

            Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.

          • Trin 32 af 35

            Tilsæt salt og peber.

            • 1 tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 33 af 35

            Lad det koge i 20 minutter.

          • Trin 34 af 35

            Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl persille
          • Trin 35 af 35

            Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Mikkel besøger byens kok i Prag:

            ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kartoffelpandekager:

              • ½ kg. kartofler
              • Ca. 7 ½ dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 æg
              • 1 ½ dl hvedemel
              • 2 dl durummel
              • ¼ tsk. salt        
              • 1 dl olie til stegning    

              Gullasch:

              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 400 g. magert oksekød skåret i små tern 
              • 2 ½ spsk. olie
              • 1 dl tomatpuré
              • 2 spsk. paprika
              • ½ tsk. stødt spidskommen
              • 1 tsk. tørret merian
              • 1 l oksebouillon
              • 70 g. smør
              • 1 dl hvedemel
              • 1 tsk. salt
              • ½ tsk. peber

              Pynt:

              • 1 dl persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 skærebræt
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 mellem gryde med låg
              • 1 grydeske
              • 1 dørslag
              • 1 piskeris
              • 3 røreskåle
              • 1 stegepande
              • 1 tallerken
              • Køkkenrulle
              • 1 lille gryde
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.
              5. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
              6. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
              7. Kog kartoflerne i cirka 10 minutter ved svag varme, til de er møre.
              8. Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.
              9. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
              10. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
              11. Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.
              12. Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.
              13. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.
              14. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege i 1 minut.
              15. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
              16. Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
              17. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
              18. Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.
              19. Hæld kartoflerne tilbage i gryden.
              20. Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
              21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.
              22. Pisk æggene sammen med et piskeris.
              23. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
              24. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
              25. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
              26. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
              27. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
              28. Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.
              29. Kom smør i gryden, og lad det smelte.
              30. Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.
              31. Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.
              32. Tilsæt salt og peber.
              33. Lad det koge i 20 minutter.
              34. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.
              35. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Mikkel besøger byens kok i Prag:

                ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 3406 kJ / 814 kcal
                • Protein: 18 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 39 %
                • Heraf mættet fedt: 14,6 g.
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 35

                Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.

              • Trin 2 af 35

                Mål alle ingredienserne af.

                Kartoffelpandekager:

                • 750 g. kartofler
                • Ca. 1 ⅛ l vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 æg
                • 2 ¼ dl hvedemel
                • 3 dl durummel
                • ¼ tsk. salt
                • 1 ½ dl olie til stegning

                Gullasch:

                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 600 g. magert oksekød skåret i små tern 
                • 4 spsk. olie
                • 1 ½ dl tomatpuré
                • 3 spsk. paprika
                • ¾ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. tørret merian
                • 1 ½ l oksebouillon
                • 100 g. smør
                • 1 ½ dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber

                Pynt:

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 3 af 35

                Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 750 g. kartofler
              • Trin 4 af 35

                Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.

              • Trin 5 af 35

                Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.

                • Ca. 1 ⅛ l vand
              • Trin 6 af 35

                Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.

                • ¾ tsk. salt
              • Trin 7 af 35

                Kog kartoflerne i ca. 10 minutter ved svag varme, til de er møre.

              • Trin 8 af 35

                Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 9 af 35

                Pil hvidløgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 10 af 35

                Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

                • 600 g. magert oksekød skåret i små tern
              • Trin 11 af 35

                Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.

                • 4 spsk. olie
              • Trin 12 af 35

                Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.

              • Trin 13 af 35

                Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.

                • 3 spsk. paprika
                • 1 ½ dl tomatpuré
              • Trin 14 af 35

                Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.

                • ¾ tsk. stødt spidskommen
                • 1 ½ tsk. tørret merian
              • Trin 15 af 35

                Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.

                • 1 ½ l oksebouillon
              • Trin 16 af 35

                Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.

              • Trin 17 af 35

                Sæt et dørslag i køkkenvasken.

              • Trin 18 af 35

                Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.

              • Trin 19 af 35

                Hæld kartoflerne tilbage i gryden.

              • Trin 20 af 35

                Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.

              • Trin 21 af 35

                Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.

                • 3 æg
              • Trin 22 af 35

                Pisk æggene sammen med et piskeris.

              • Trin 23 af 35

                Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.

                • 2 ¼ dl hvedemel
                • 3 dl durummel
                • ¼ tsk. salt
              • Trin 24 af 35

                Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.

                • 1 ½ dl olie til stegning
              • Trin 25 af 35

                Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.

              • Trin 26 af 35

                Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.

              • Trin 27 af 35

                Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.

              • Trin 28 af 35

                Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.

              • Trin 29 af 35

                Kom smør i gryden, og lad det smelte.

                • 100 g. smør
              • Trin 30 af 35

                Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.

                • 1 ½ dl hvedemel
              • Trin 31 af 35

                Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.

              • Trin 32 af 35

                Tilsæt salt og peber.

                • 1 ½ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 33 af 35

                Lad det koge i 20 minutter.

              • Trin 34 af 35

                Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 35 af 35

                Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Mikkel besøger byens kok i Prag:

                ”De er helt vilde med gullasch i Tjekkiet! Man kan altid finde det på menukortet på de mange restauranter i Tjekkiets hovedstad Prag. Jeg mødte Stanislav, som er kok på en hyggelig en af slagsen, og han lærte mig at lave en super kraftig og lækker gullasch med små, sprøde kartoffelpandekager til. En ret med masser af smag og fylde, der vil gøre enhver fra Tjekkiet glad - og sikkert også dig!”

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kartoffelpandekager:

                  • 750 g. kartofler
                  • Ca. 1 ⅛ l vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 æg
                  • 2 ¼ dl hvedemel
                  • 3 dl durummel
                  • ¼ tsk. salt
                  • 1 ½ dl olie til stegning

                  Gullasch:

                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 600 g. magert oksekød skåret i små tern 
                  • 4 spsk. olie
                  • 1 ½ dl tomatpuré
                  • 3 spsk. paprika
                  • ¾ tsk. stødt spidskommen
                  • 1 ½ tsk. tørret merian
                  • 1 ½ l oksebouillon
                  • 100 g. smør
                  • 1 ½ dl hvedemel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber

                  Pynt:

                  • 1 ½ dl persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 skærebræt
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 mellem gryde med låg
                  • 1 grydeske
                  • 1 dørslag
                  • 1 piskeris
                  • 3 røreskåle
                  • 1 stegepande
                  • 1 tallerken
                  • Køkkenrulle
                  • 1 lille gryde
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  4. Kom kartoflerne i en mellemstor gryde. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du koger kartofler.
                  5. Kom vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne.
                  6. Kom salt i gryden, og læg låg på gryden.
                  7. Kog kartoflerne i ca. 10 minutter ved svag varme, til de er møre.
                  8. Pil løgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker løg.
                  9. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  10. Skær kødet i små tern på 2 x 2 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
                  11. Kom olie i en mellemstor gryde, sæt den på kogepladen, og tænd for høj varme.
                  12. Svits løg og hvidløg i den varme olie, til de bliver brune, men ikke brændte. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du svitser grøntsager.
                  13. Tilsæt kød, paprika og tomatpuré. Rør rundt med grydeskeen, og svits, til kødet er brunt på alle sider.
                  14. Tilsæt spidskommen og merian, og lad det stege 1 minut.
                  15. Kom oksebouillon i gryden, sæt låg på, og lad det simre cirka 45 minutter, til kødet er mørt.
                  16. Mærk med en lille kniv eller en kødnål i en af kartoflerne, om de er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
                  17. Sæt et dørslag i køkkenvasken.
                  18. Hæld kartofler og vand i dørslaget, og lad kartoflerne køle lidt af.
                  19. Hæld kartoflerne tilbage i gryden.
                  20. Mos kartoflerne let med et piskeris i gryden.
                  21. Slå æggene ud i en skål. Vask hænder.
                  22. Pisk æggene sammen med et piskeris.
                  23. Kom hvedemel, durummel, salt og de moste kartofler i skålen, og rør det sammen til en kartoffeldej.
                  24. Kom olie på en stegepande, og varm det op ved middel varme.
                  25. Læg en spiseske kartoffeldej på den varme pande, og tryk den lidt flad.
                  26. Steg kartoffelpandekagerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne. De skal stege cirka 2-3 minutter på hver side.
                  27. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken, og læg de færdige kartoffelpandekager over på tallerkenen.
                  28. Stil en lille gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.
                  29. Kom smør i gryden, og lad det smelte.
                  30. Pisk hvedemel i smørret, til der ikke er klumper.
                  31. Smag på kødet. Når kødet er kogt mørt, hælder du smør-melblandingen i kødgryden, så sovsen bliver lidt tykkere. Den jævner, hedder det.
                  32. Tilsæt salt og peber.
                  33. Lad det koge i 20 minutter.
                  34. Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Klik på metodevideoen og se hvordan du skyller krydderurter.
                  35. Drys persille over gullaschen, og servér den med de små kartoffelpandekager til.